Tembel oğluma çözüm

Hem karakter hem yetistirme tarzi etkiliyor boyle seyleri
Mesela benim esimin ruhu tembel , bazen derim is guc para derdin olmasa su koltuga yapisir hic kalkmadan gunler gecirirsin diye , o da keske der
Ama annesi disiplinli bir kadinmis , cok calistirmis , herseyi ogretmis o yuzden cok da sorumluluk sahibidir
Hergun yemek yapar , bulasik makinasini calistirir bosaltir , haftada bir ev supurur , cocuklara bakar , hepsi annesi sayesinde , bazen anlatir da sıkıyosa masayi toplamiyim annemin cenesini cekmektense sorumluluklarimi yapmayi tercih ediyordum diyor 😂

Benim oglan 10 yasinda , 4 yasindan beri sofrayi kurma gorevi onundur , yemegi bitince sofradan kalkarken mutlaka alir tabagini mutfaga goturur tezgaha birakir , copleri atma gorevi onun saat kac olursa olsun kalkar gider atar , kuc7k yasta sorumluluk vermek lazim ozellikle erkek cocuklarina

O yaslarda ben de oyleydim. Ailem bi yere giderdi ben gelmiycem der evde yatardim ve bu durumdan hic de rahatsiz olmazdim. Simdi de ne zaman bi aktivite olacak olsa ben basi cekiyorum cok hevesli bi sekilde. Bence bu yaslarda oluyor oyle, zamanla aşar kendini diye dusunuyorum :)

Arkadaşlar benim oğlum 19 yaşinda ama çok tembel .Yerinden kalkmak istemez ,ellinde sürekli tel ve odasinda pc.
Kilosu falan yok o konuda çok dikkat eder ve haftada 2 kere spora gider .Kişisel temizliğindede titiz ,ondada sorun yok.
Fakat başka hiç bir faaliyeti yok.Şimdi uni bekleme zamani ,bir yerden positif haber aldikama oraya tanişinmasi gerek olduğu için yakin cevredekileri bekliyor.
Yani otobüsle gidip hergün eve gelip yayilacak.Evde olmasi benim gözüme batan değil ,genc adam gezsin tozsun eģlensin ,bunlari yapsin .
Bisiklet sür,yüzmeye git ,çarşiya cik ,kamp yap,yok ,yokta yok.
Odasini bir görseniz ,girdiğim an tansiyonum cikiyor.Yerde çöplük,cikolata kağidi,boş pt şişeleri ,çorap,tişort,pantolon ne ararsaniz.
Yatağini üstüde ayni.Bazen bir ufak sinir krizi yaşiyorum fakat nafile ,çocuğun içinden gelmiyor.
Bu boş zamanda git biraz çaliş diyorum,yada oğlum ehliyete yazil diyorum ama o araştirmayi bile eriniyor.
Hatta öyle kendi giyeceklerinin çoğunu bile ben aliyorum çünkü alişverişten nefret ediyor .
Internettende olsa ilgilenmiyor.
Ya bu kadarida olmaz ki!!Ben dayanamiyorum,bu yaşta ölü gibi yaşamak birde oğlum.
Lütfen ben neyapa bilirim

🤗 Aynı benim oğlumu anlattınız. 😂

Kardeşim de böyleydi
Hâlâ değişen bir şey yok.
Çalışıyor kazık kadar oldu durup durup ben işten ayrilicam sabah kalkmak zor geliyor diyor(25 yasinda)

Bizimki değişmedi insallah sizin oğlunuz değişir

Sağolun kizlar içim biraz rahatladi.Görüyorumki çoğu ergen çocuklar böyleymiş.
Bugün ben perdelerimi yikadim ve camlari sildim.
Oğlumuda çagirdim perdeleri sen takiver senin boyun daha uzun dedim.
Offladi puffladi yapti bir elindede telefonla

Peki siz, çocuk küçükken onu kurslara yazırdınız mı? Spora, yüzmeye yönlendirdiniz mi? Ev işlerinde görevler verdiniz mi?

üniversiteyi şehir dışında okusun kesinlikle yoksa bu hep böyle gider. bir de kız arkadası olsa tüm sorunlar ortadan kalkar emin olun :)

Burcu balik,maalesef az sorumluluk verildi.
Eşimde birat çocuklarina kiyamaz
Bize de ders olsun bence sorumluluk verelim aman yorulmasinlar diyoruz fedakar anne oluyoruz yas alıcaz rahat edeyim derken zorluk cekicez
Evlenince eşi için de zor olacak umarım degisir biraz konusun ciddi bi dille.

Eve ve internete bagimli bir hayat.Sosyal olsun gezsin tozsun denize tura havuza sinemaya gitsin diyor annesi.Evde sanal hayat tabi ki ölü hayat mezarda da yaticaz .

Bunlar sizin kuşak için geçerli. Artık her şeyin internet üzerinden olduğu çağdayiz. Çocuklarınızı anlamaya çalışmaya devam etmedikçe sorun yaşamaya devam edersiniz.

Bence kişilikle alakalıdır, yetiştirme de hata da yapıldıysa tuz biber olmuştur ama, çözümü derseniz hiç üstüne gitmeyin, çünkü bu yaştan sonra ne yaparsınız yapın, sizin çabanızla değişeceğini sanmam...

Kız arkadaşı yok mu bu arada, olsa onunla gezer tozar, açılır, değişir büyük ihtimalle.

Arkadaşlar benim oğlum 19 yaşinda ama çok tembel .Yerinden kalkmak istemez ,ellinde sürekli tel ve odasinda pc.
Kilosu falan yok o konuda çok dikkat eder ve haftada 2 kere spora gider .Kişisel temizliğindede titiz ,ondada sorun yok.
Fakat başka hiç bir faaliyeti yok.Şimdi uni bekleme zamani ,bir yerden positif haber aldikama oraya tanişinmasi gerek olduğu için yakin cevredekileri bekliyor.
Yani otobüsle gidip hergün eve gelip yayilacak.Evde olmasi benim gözüme batan değil ,genc adam gezsin tozsun eģlensin ,bunlari yapsin .
Odasini bir görseniz ,girdiğim an tansiyonum cikiyor.Yerde çöplük,cikolata kağidi,boş pt şişeleri ,çorap,tişort,pantolon ne ararsaniz.
Yatağini üstüde ayni.Bazen bir ufak sinir krizi yaşiyorum fakat nafile ,çocuğun içinden gelmiyor.
Bu boş zamanda git biraz çaliş diyorum,yada oğlum ehliyete yazil diyorum ama o araştirmayi bile eriniyor.
Hatta öyle kendi giyeceklerinin çoğunu bile ben aliyorum çünkü alişverişten nefret ediyor .
Ya bu kadarida olmaz ki!!Ben dayanamiyorum,bu yaşta ölü gibi yaşamak birde oğlum.
Sanayiye verin çalışsın okul başlayana kadar. 19 yaşında delikanlı, artık hayat mücadelesini öğrenmeli yediği önünde yemediği arkasında olmamalı.

Ben de böyleyim rahat bırakın lütfen. Bende üni haberi bekliyorum. Sınava çalışırken aklımı kaybetmiştim şimdi de dinlenmek istiyorum açıkcası okul başladığında düzelirim diyorum.

hiç mi eline bi iş tutuşturmadınız bugüne kadar. işyaptıracaksınız başka çaresi yok onun

[/QUOTE oğlun seni hizmetçi yapmış..işine gelen yerde çalışkan..okulunu da evine yakın yerden istiyor çünkü sen arkasını toplayacaksın...sana bir şey deyim..bu evlat kısmına acınmaz..sen acırsın ama evlat anne babaya acımaz.19 yaşında bu yaşta da ne öğretilir ki..

Neredeyse birebir kardeşimi anlatıyorsunuz sandım
İnterneti kapattırın canı sıkılıp bir iki arkadaşına gider belki

Bunlar sizin kuşak için geçerli. Artık her şeyin internet üzerinden olduğu çağdayiz. Çocuklarınızı anlamaya çalışmaya devam etmedikçe sorun yaşamaya devam edersiniz.
İnterneti faydalı işler için, dil öğrenmek için, Eğitimleri için, kendilerini geliştirmek için kullansalar amenna da..

Gençliğin büyük bir kısmı bu güzel teknolojiyi çok yanlış anlamakta ..Özellikle de bizim gibi gelişmeye çalışan Ülkelerde..

Bizim zamanımızda bilgisayardan chatleşmek , telefondan insanları taciz etmek için kullanıp bir de Teknolojinin harika bir şey olduğunu böyle anlıyorlardi:))

Şimdi de zamane gençliğin büyük bir kısmı 80'lerin bir tık üstü kullanıyor o kadar ..

Sanayiye verin çalışsın okul başlayana kadar. 19 yaşında delikanlı, artık hayat mücadelesini öğrenmeli yediği önünde yemediği arkasında olmamalı.
Kesinlikle katılıyorum..Fakat bu yapıda ki çocuklar çalışma konusu için ikna edilemiyor.
Ben çocuğun kendi içinden gelirse olabileceğine inanıyorum.

Bizim zamanımız da İnternet, telefon vardı fakat bu kadar gençler tarafından yoğun kullanılamıyordu. .

Biz 3 kardeş orta okuldan itibaren hep yazları çalışıyorduk. .Ben Üniversite dahil hep çalıştım hiçbir yaz evde oturmak istemiyordum.Biz kendimiz istediğimiz için ailemiz karışmıyordu .
Şimdikileri de aileleri zorla hareket ettiriyor.
Bizim dönemimizde ki çocukların, içindeki azim ,hırs şimdikiler de yok.

Ben de eskiden öyleydim. Ailemle yaşarken tüm gün odamda oturuyordum, saatlerce bilgisayarda vakit geçiriyordum ve annem artık bağırmadığı müddetçe ayağa kalkıp işin ucundan tutmuyordum. Odamın dağınıklığına birinin müdahale etmesinden rahatsız oluyordum. Ben bu hayat şeklini üniversitede ailemden uzakta okumayı giderek bıraktım. Bunu da bilinçli bir tercihle yapmıştım çünkü vergi dairesine gidip basit bir işi yapmaktan acizdim.
Üniversiteye geldiğimde beni devlet yurdunda 4 kişilik bir odaya koydular gördüm günümü. Pis insanları gördükçe titizleştim. Arkadaşlarımın dağınıklığını gördükçe toparlandım. Bir anda değişik arkadaş gruplarına girince partilemekten paramı erkenden bitirip, ay sonuna kadar yurtta yemeğimi kendim yaptım. Yemek yapmayı böylece öğrendim. Arkadaş gazıyla ders ektikten sonra dersten kalınca hayattaki önceliklerimi öğrendim.
Kesinlikle uzağa yollayın okumaya. Azıtacak çocuksa sizle aynı şehirdeyken de yapar bunu bence.

Back
X