Tembelliğim !!

bu erteleyişin bilinçaltında başka sebepleri olabilir. yani ben bunun eve temizlikçi çağırılmasıyla vs giderilecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. çünkü hayatın normal akışına karşı belli bir isteksizliğiniz mevcut. eger maddi imkanınız varsa bir psikologla bilişsel terapinin yardımı olacaktır.

Valla bana arada oluyo böyle hiç bişey yapmadan bi bakıyorum akşam olmuş insan çok huzursuz oluyor oyle oldugunda oda oda basliyorum dip temel eger zamanim yoksa birini tutuyorum o düzenden devam etmek daha kolay oluyo abla evi temizlerken ben dolapları duzenliyorum tekrar çok iyi oluyo bi yerden başla bence tembellik için hareket sart

Yardımcı kadın al, her gün gelsin evini toparlasın yemekleri yapsın gitsin. Ben de tembelim sevmem ev işini yemek yapmayı filan, tamamen zaman kaybı olarak görüyorum zaten.

Bende 11 aylık evliyim ve üşengeç bir insanım maalesef. Ben her hafta temizliğe kadın alıyorum. Bir şeyi aldığım yere geri koyuyorum böylece dağıtmamış oluyorum. Sadece pazar günleri ütü yapıyorum. Çamaşır bulaşığı zaten makine yıkıyor. Geriye de bişey kalmıyor zaten. Bir de yemek olayı var onu da pratik şeylerle hallediyorum. O gün üşeniyosam makarna haşlayıp yiyoruz.

Ben akademik hayatımda hep başarılıydım, şimdi iş hayatımda çok başarılıyım. İyi bir eşim, umarım iyi bir anne de olurum.

Ama yemekti, temizlikti, elimi pek sürmem. Temizliğe zaten sürmem, kadın çağırıyorum o yapar.

Yemeği keyfim isterse hazırlarım.

Ev işini ya eşle ortak yaparsınız, ya hiç yapmazsınız. İşten dönüp bir de evde çalışamam.

Valla konuyu okuyunca şöyle bir düşündüm benim tembell olmaya bile zamanım yok!!!
Sürekli yapmam gereken seyler var,şöyle kıcımın üstüne bi oturamadım 30senedir:D
İki cocukla, yemeginde pisecek evinde camasırında yıkanacak vaktinde off off.Kendın olsan tek hadi bugun yemek yapmayım falan dersinde,cocuklu olunca olmuyor. Bide calısıyorum,bütün günüm sitresss.
Yinede cok şükür.

Belki yorgunluk halsizliktir. Ben de kansızlık var da, bıraksalar ölü gibi yatarım 7/24 :KK51:

sadeve ev işleri konusunda böyleyseniz tembelsiniz diyemeyiz. ben de mesela hiç sevmiyorum temizliktir bilmemnedir.

ama gerekli bişey tabi ki. yazılı bi program yapıp ona uymayı deneyebilirsiniz.

Merhaba
Benim derdim ailem eşim Çocuğum vs değil ama tüm Hayatımı etkiliyor ,sorunum tembelliğim ,üşengeçliğim
Sürekli bir şeyleri erteliyor erteliyor ve erteliyorum,haliyle hayatımda hiç bir düzen olmuyor
Evet evim çok pis değil ,iş hayatımda vs başarılı sayılabilirim ama hep son dakika halletmeleriyle.örneğin misafir gelecekse temizlik Yapılıyor vs
Yeni Evliyim evlenmeden önce de böyle küçük bir üşengeçlik söz konusuydu lakin bu kadar da değildi hayatımda (ailemin de vermiş olduğu) bir düzen mevcuttu daha bakımlıydım daha sosyaldim şimdi canım hiç bir şey yapmak istemiyor her şey gözümde büyüyor,özellikle ev konusunda evde doğru düzgün yemek pişmiyor düzenli temizlik yapılmıyor aslında Titiz biriyim ,ne yapsam yetişmiyormuş gibi.diğer işlerimi de yoluna kıyamıyorum haliyle Allahtan eşim çok sakin huylu anlayışlı biridir aslında çok çalışkandır ama onu da etkiliyorum sanırım, diyeceğim o ki ben ne yapmalıyım hanımlar ,nereden başlayayım özellikle ev işleri için Hayatımı düzene sokmak için bana akıl verin hem psikolojik anlamda desteğinize hem de düzen konusunda vereceğiniz ipuçlarına ihtiyacım var . Şimdiden teşekkür ediyorum

Bence usengec degilde plansiz birisiniz, bence kendinize bir takvim ajanda yada elektronik ajanda bir not defteri brisey edinin kullanin. Su duvara asilan buyuk takvimlerden bile olur, evde yapacaginiz yada iste yapacaginiz buyuk capli veya kucuk capli isleri yazin.
onumuzdeki sali iste bilmem ne projesi teslim edilecek gibi, persembe banyo temizlenecek, cumartesi alisveris ne bileyim akliniza gelen hersey. Ister evle isi ayri takvimlere ister farkli renk kodlari ile ayni takvime yerlestirin. Haftaya baslarken gune baslarken aksam yatarken sizi ne bekliyor ona gore hareket edersiniz.

Bence usengec degilde plansiz birisiniz, bence kendinize bir takvim ajanda yada elektronik ajanda bir not defteri brisey edinin kullanin. Su duvara asilan buyuk takvimlerden bile olur, evde yapacaginiz yada iste yapacaginiz buyuk capli veya kucuk capli isleri yazin.
onumuzdeki sali iste bilmem ne projesi teslim edilecek gibi, persembe banyo temizlenecek, cumartesi alisveris ne bileyim akliniza gelen hersey. Ister evle isi ayri takvimlere ister farkli renk kodlari ile ayni takvime yerlestirin. Haftaya baslarken gune baslarken aksam yatarken sizi ne bekliyor ona gore hareket edersiniz.
Evet olabilir aslında sorumsuz bir insan değilimdir ,sadece başa çıkamıyorum sanırım.bu şekilde daha kolay olur

Ben de sizin gibi yeni evliyim 14 ay oldu. Ben de bekarken hic ev isi yapmayanlardanim is hayati okul hayati derken yemek yapmayi bile bilmezdim. Evlenince ilk etapta ben de zorlandim o duzeni oturtmada falan. Ve illaki islerimin arasinda yarim saat falan dinlenmem gerekiyor. Dinlenmezsem asla surekli yapamiyorum. Ama soyle bir cozum buldum her gune ne yapacagima karar veriyorum ve ertesi gun esim ise gittikten sonra uyumuyorum ve oglene kadar o is bitiyor sonra dinleniyorum(birsuredir calismadigimdan boyle) ama calisirkende saat 6da evde oluyordum engec, esim gelene kadar yemek yoksa yemegi hallediyordum, yemek varsa aksam evi falan supuruyordum. Sık sık ama kendinizi cok yormadan yapin bence islerinizi cunku birikince hic yapasi gelmiyor insanin
Ben de 8 ay oldu evleneli , düzen kuramadım işte ve bunlar kafamda yer ettikçe diğer şeyleri de yapmak istemiyorum

Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla..
O halde çok mu uyuyorsunuz? Çok geç kalkmayın sabah..

Yapmanız gereken günlük rutin şeyleri ertelemeyin.
Aldığınız herşeyi yerine koyun dağılmasın.
Çamaşırı, ütüyü, bulaşığı çok biriktimeyin ki gözünüzde büyümesin.
Alabiliyorsanız haftada, 15 günde bir kadın alın, en azından düzene girene kadar.
Sağlıklı ve düzenli beslenin, kuruyemiş yiyin enerji versin :KK53:
Bugün şunu yapacam deyin ve o işi halledin.
Dip not: eşiniz anlayışlı olduğu için iyice sermişsiniz,biraz utansanız belki bi gayret gelir.. Azcık utanın :KK48: yaptıkça yapasınız gelir, temizlik, düzen güzel şeydir, mutlu hissettirir
Ay doğru söylüyorsunuz ,ama utandığımdan yazdım buraya da haftanın 3 günü okula gidiyorum ama onun dışında da eşimle kalkarım onunla vakit geçirmek Hoşuma gidiyor diye , spora başladım dinç olayım diye sabah ona da gidiyorum ,önceden hep yapardım evlendikten sonra bıraktım.böyle Şeyler tembel olduğumu düşündürüyor işte eskiden yaptığım şeyleri yapamıyorum ama ev işine de yetiştiremiyorum

Bu belgeseli tavsiye ederim; çöp evleri gidip temizliyorlar.
İzledikçe oturduğun yerden kalkarak evine hortum tutup yıkayasın gelir ^_^

Biliyorum bu programı ,neyse ki evim bu kadar pis değil hatta pis değil zaten iki kişiyiz çok kirletmiyoruz benim derdim düzene sokamadım hiç bir şeyi plansız programsız olunca da her şey gözümde büyüyor yapmak istemiyorum zorla yapıyorum sanki

Valla konuyu okuyunca şöyle bir düşündüm benim tembell olmaya bile zamanım yok!!!
Sürekli yapmam gereken seyler var,şöyle kıcımın üstüne bi oturamadım 30senedir:KK70:
İki cocukla, yemeginde pisecek evinde camasırında yıkanacak vaktinde off off.Kendın olsan tek hadi bugun yemek yapmayım falan dersinde,cocuklu olunca olmuyor. Bide calısıyorum,bütün günüm sitresss.
Yinede cok şükür.
çok hoşsunuz valla benim de en büyük korkum bu,henüz çocuk düşünmeyiz ama Lafı da Geçmiyor değil son zamanlarda diyorum ben şimdiden böyleyim çocuk olunca iyice karışırsa her şey ya kendime de bakamazsam ya evim ÇÖP ev gibi olursa ...siz gibi olmak istiyorum yani

ben de bakarken çok hareketliydim çok iş yapardım ama evlendim çok tembellestim sebebide evimi sevmiyor olma m evime alışamadım misafirmisim gibi geliyor

Aslında birilerini çağırıyorum yardım için ama o bile gözümde büyüyor evi düzenlemem gerekecek diye ,hatta eşimde daha sık çağıralım sen yorulma hiç diye destek oluyor ama ,Bendeki sorun sadece ev düzeni değil işte sanırım ,herşeyi ertelemeye başladım
Miskinsiniz.Sabah erken kalkın güne erken başlayın.

Back
X