tembellik hastalığı

Şimdi nasılsınız
hala aynıyım şuursuzca geçiyor günlerim:( mutlu değiilm. kendimi işe yaramaz biri gibi görüyorum. çocukla vakit geçirmek istemiyorum artık uyusa diye gözüne bakıyorum. eşimle doğru dürüst bir aktivite yapamıyoruz uzaklaşıyoruz gün geçtikçe, hiçbir dostum yok, anneme karşı geçmişten gelen öfkelerim var, ev çok düzensiz dağınık pis.. insan bir şeyi de tam yapamaz mı yaa..:( her şey eksik yarım hayatımda

hala aynıyım şuursuzca geçiyor günlerim:KK43: mutlu değiilm. kendimi işe yaramaz biri gibi görüyorum. çocukla vakit geçirmek istemiyorum artık uyusa diye gözüne bakıyorum. eşimle doğru dürüst bir aktivite yapamıyoruz uzaklaşıyoruz gün geçtikçe, hiçbir dostum yok, anneme karşı geçmişten gelen öfkelerim var, ev çok düzensiz dağınık pis.. insan bir şeyi de tam yapamaz mı yaa..:KK43: her şey eksik yarım hayatımda
Size bişey diyim mi bende de bu denli olmasa da var
Ama eşime asla belli etmiyorım
Haftasonları gezmeye gidiyoruz
Neşeliyim falan
Keşke siz de belli etmeseydiniz
İnsanlar kaçar sizden
Belki de saklayamayacak kadar ilerlemiş bir tembellik
Ben de örnek veriyim
Yemek yapmak gram mı içinden gelmez bi insanın
Çorba yap bari be kardeşim yok
Askıdan kıyafetime bakmak için alsam, geriye koyacak mecalim yok ki bugün oldu bu vaka
İki senedir cam silmedim asla
Yemek ve temizlik yapmaya mecalim olmayışını belli etmiyorum
Şunu unutma ki tembel ve halsiz kişiyi kimse sevmez
Meziyetsizliğe bakar mısın
Nasıl belli etmiyorsun dersen
Genelde eşime denk geliyo yemek yapma olayı
Çalışma saatlerinden dolayı
Ben en basit yoldan gidiyorum
2 kaşık yağda , iki bardak pirinci kavur
Üstüne 3 bardak suyu koy (biraz tuz)
Hooopppp pilav
2 2 3 yöntemi bu
Torbaya küçük küçük patates doğra, tuz, kekik, pul biber, z yağı, sarımsak , at fırına enfes aromalı fırın patates (torbada omları harmanla sora yağlı fırın kağıda dök)
Vb
Ama keşfettiğim kadarıyla bunun sadece halsizlikle diil isteksizlikle de alakası var
Enerjiyle
Ya da bıkkınlık vb etkenler
Önceden evlenmeden önce eşime yemek yapar verirdim
Ağlamıştı hatta duygulanmıştı
Kurufasulye pilav
Nasıl da özenerek üstüne streç film geçirirdim tabağın....

eşimle 6 senedir birlikteyiz 4 senedir evliyiz, 1.5 yaşında oğlum var, yavaş yavaş eşimden uzaklaştığımı fark ediyorum bu durum beni çok üzüyor. ilişkimizden azıcık özet geçmek isterim: biz zaten hiç saatlerce telefonda konuşan, sürekli bol muhabbet bir çift olamadık,sadece ilk sevgililik aylarında uzaktık 4 ay falan çok mealaştık o kadar. bazen bunu çok sorguluyorum acaba ben mi yanlış yaptım sırf ilgi hoşuma gittiği için mi evlendim diye. eşimi seviyorum, iyi biridir, iyi bir babadır ama karakterlerimiz hiç uyuşmuyor. aşırı eleştirel biridir, azarlar gibi konuur. ben de narin kırılgan biriyim. evliliğin ilk senelerinde oturur ağlardım en az haftada bir kez. laf arasında hep bişeylere laf sokar şakayla karışık. bense hep anlayışlı olmaya çalışan taraf oldum. son bir sendir kendimi tanıyamıyorum ama birden parlıyorum ben de eşime karşı. önceden ağzı laf yapamayan hep allta kalan kadın hemen bak ben böyle yapsam sen nasıl kızardın demeye başlıyorum. başbaşa da doğru dürüst paylaşımımız olmuyr. oğlum 9 civarında uyuyor sonrasında ikimizin de elinde telefon farklı takılıyoruz. birlikte film izleyelim falan dedim birka kez tamam diyor bana bırakıyor herşeyi. ben ondan da heves göreyimistiyorum bişeyler düşündün istiyorum bunları ösyleyince offluyor hemen ne var işte seç bişeyler diye. beni beklerken bile elinde telefon oyun oynuyor bir köşede, çok sinirim bozuluyor buna. arada sürpriz görmek istiyorum heyevcanımı tekrar kazanmak istiyorum, gittikçe uzaklaşıyorum ondan..
lütfen kınamayın yazdığm şeyi şimdilik böyl bir durum yok ahlaklı vicdanlı biriyimdir ama insanlık hali işte, şimdiçevremde hiç erkek yok zaten işte falan ama hani olur da zevklerimiz uyan biri denk gelir ilgi görürürüm muhabbeti çok sarar falan öyle bir durumda başkasına gönlümün kaymasınan korkuyorum...
Allah korusun öyle bir şeyden. Söylediğin şey çok tehlikeli..,
Hayat senin, ancak sen çabalarsan birşeyleri değiştirebilirsin.

Sen kendinden zevk almıyorsun ki eşim benden zevk alsın istiyorsun. Önce kendini sev ve geliştir. Sen mutlu ol ki çevreni mutlu edebilesin. Şu an oğlun küçük anlamıyordur ama büyümeye başladıkça o da sendeki mutsuzluğu hissedip ondan beslenecektir. Bunu unutma lütfen.

merhaba arkadaşlar ben hala akıllanmayan tembel bir çocuk gibiyim. öncelikle baştan özrü diliyorum çok uzun yazdım diye, lütfen beni ayıplamayın kınamayın, 30yaşına gelmiş insan bunu nasıl yapamaz demeyin, motive edilmeye çok ihtiyacım var, 30yaşındayım 1 yaşında oğlum var, çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisans için tez yazmam gerekiyor ama aylardır bunu erteliyorum, ev işlerinde tembel biriyim, hayatımda da yardımsever gibi gözüken ama aslında bencil(en iyi kelime bu sanırım) biriyim. insanlara yardım etmeyi severim sözde ama etkinliğe geçince öyle olmuyor, biri bana bir iyilik yapınca asla altta kalmam hemen karşılığını veririm ama kendi kendime birine yardım etmeyi hiç istemem hep bir bahanem vardır. iş yerinde yapmam gereken işten biraz fazlası yüklendiğinde hemen içim sıkılır, hemen onu da bitireyim sonra rahatlayayım demek yerine o anı kendime zehir ederim. çıkma saatim azıcık gecikse hemen oflayıp puflarım psikolojik olarak çok yorgun hissederim kendimi. ev hayatında da öyle pek misafir sevmem,ayda 1-2 kere ancak ağırlarım. hele yemekli misafir kabusumdur. hesapta yokken birinin haber vermesi gelmek istemesi hemen buhrana sürükler beni, günüm kötü geçer. evim de çok dağınıktır. kızım uyuyunca aslında zamanım oluyor akşamları ama tek çöp bile atmam tembel tembel yatarak geçiririm, elimde telefon oyun oynarım, instagram/face/youtube üçlüsüyle geçer. tembellik tembelliği geitiryor maalesef:KK43:
aslında hırslı biriyim her ay kendime hedef koyarım şu kadar kitap okucam, şu konuda kendimi geliştiricem falan diye ama maalesef genelde sosyal medyayla geçer zamanım. 1001kitap uygulamasına üye oldum yıllık 50 kitap hedefi koymuştum, şimdi verimli yaptığım tek iş kitap okumak, yıl sonu geldi diye..tez yazmam lazım hep şu kitabı okuyayım sonra diye diye saçma sapan erteliyorm, şoktayım yani bir insan nasıl böyle davranabilir, oturup tez konusu bulmaya bile günde bir saatimi ayıramıyorum, ne yapmalıyım bilmiyorum:KK43:(
aslında o kadar kötü biri değilim, yüzyüze olsak anlardınız, sadece bu konularda kendime çeki düzen veremyorum, bana yol gösterin lütfen
Birinin kvdesi yazmıs bunu bence😂

Ben rahatın battığı bir insanim, eşim dalga gecer benimle şöyle ayağını uzatıp hic dinlenme sen diye, bende özeniyorum :lülülü:
Amacım tembellere nispet yapmak kesinlikle değil.... lakin bugün kendime çok kızdım. Dün hiç oturmadım. Gece yorgunluktan dilim dışarda uyudum. Evde hiç oturmuyorum sürekli bir şey yapma halindeyim. Bugün üçten altıya kadar birşey yapmama kararı aldım. Yatıp yuvarlanma ödevi verdim resmen kendime. Bir saatim kaldı çok şükür 😅 sonra kalkıcam...

Back
X