Gecmis olsun. Eger isterseniz hepsi gecer gider, üzülmeyin, durumu kabullenin ve aslanlar gibi mücadele edin. Öncelikle rahatsizliginiza ve kullandiginiz ilaca, uyku isteginize ragmen, isinize gittiginiz, calistiginiz ürettiginiz icin kendinizle gurur duymalisiniz.
Bir cok insan isini birakiyor, kendini birakiyor, evini cocugunu birakiyor. Su an cok seye sahipsiniz, simsiki tutunun, cok cok sanslisiniz su anda, sakin elinizden kayip gitmesine izin vermeyin. Ilk etapta su asiri uyuma isine son verin. Size iyi gelmeyen her seyden, herkesten yavas yavas uzaklasin. Iyi gelen seyler yapin. Umarim tavsiyede bulunmam caninizi sikmaz, yanlis anlamayin ben de depresyonu yenmeye calisiyorum. Ilac kullanmiyorum, terapideyim ve doktorum cok iyi. Biliyorum caniniz belki hic bir sey yapmak istemiyor, mücadele etmek istemiyor fakat iyi bir terapist arayin kendinize. Bu cok önemli. Ilaclariniz konusunda yorum yapamayacagim, mutlaka iyi bir uzman arayisina girin. Düsünme seklinizi, yasam biciminizi degistirmeniz cok önemli, hareket etmeniz, kendinizi hareket etmeye, size iyi gelen seyleri yapmaya zorlamaniz cok önemli. Olumlamalar yapmaniz cok önemli. Inanmasaniz da, degismek istemeseniz de, anlamsiz bulsaniz da, caniniz istemese de, yapin. Düsünmeyin ve sadece yapin. Tek cözüm bu. Haftada 3 kere, hatta en az 3 kere kosmam icin zorluyor beni mesela terapistim. Oflaya puflaya ciktigim kosudan dünyayi kurtarabilecek coskuyla dönüyorum bazen. Hadi kendinizi motive edin ve hayatiniza daha cok hareket katin. Hep cözüme, degisime, harekete odakli yasayin. Dikkatinizi olumsuz düsüncelerden uzaklastirin. Denedikce, yaptikca daha kolaylasacak, inanin. Hafta sonlari dinlenin, uykunuzu alin, fakat saati kurup, esinizle, cocugunuzla vakit gecirin. En degerlileriniz onlar. Rahatsizliginizi zaten biliyorlar ve sizinle birlikte onlar da tasiyor bir sekilde. Birlikte oturun, konusun, birlikte ne yapabiliriz, hayatimizi nasil güzellestirebiliriz diye, onlarin da fikrini alin, birlikte plan yapin. Dramatikce degil, adeta bir proje üzerinde calisir gibi heyecanlanin. Hayalinizdeki insan olun. Önce birey olarak, sonra da ailecek mutlu olmak sizin de hakkiniz, di mi? Olmaz diye degil, nasil oldurabilirim diye düsünmek lazim. Degisime hazirim deyip, harekete gecin. Adim adim. Kolay gelsin.