Temel Etek Dikimi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.043
30.457
61
Basit bir etek kalıbı için aşağıdaki patron kalıplarını kullanabilir ya da onlara benzer bir kalıp bulabilirsiniz.
tumblr_m2iygyiY541r7dq39.jpg

Bu yazı yardımıyla adım adım etek dikmeyi arzu ediyorsanız kullanmanız gereken etek kalıbının önden ve arkadan ikişer pensi olması, fermuarının yandan kapanması, herhangi bir pilisi olmaması gerekiyor.
1-Seçtiğiniz kalıbı kağıda aktarın.
Armudi Kemençe tadındaki vücut yapıları ve Büyük bedenler için İpucu:
2- Kalça genişliğinizi ölçün ve eteğin genişleme noktasının tam olarak buradan başlamasına dikkat edin
3- Etek patronunu bedeninize göre ayarladıktan sonra, kalıbı kumaşın üzerine yerleştirin ve dikkatlice kesin
tumblr_m2j2j3AoMM1r7dq39.jpg

3- Etek patronunu bedeninize göre ayarladıktan sonra, kalıbı kumaşın üzerine yerleştirin ve dikkatlice kesin.
tumblr_m2s91cZF6c1r7dq39.jpg

4- Pensleri kapatın. Bunun için önce pensin geniş yerinden başlayarak en ucuna doğru dikin.
tumblr_m2s95oAc3E1r7dq39.jpg

5- Tüm pensleri kapattıktan sonra eteğin ön ve arka parçalarını tek taraftan birbirine dikin.
tumblr_m2s99mldnD1r7dq39.jpg

6- Vücut tipinize göre, yandan dikeceğiniz fermuarın uzunluğuna karar verin. Fermuarınızı etek pervazını dikmeden önce dikmenizi tavsiye etmem. Fermuarı en son dikmenin daha temiz bir dikiş ortaya çıkartacağını düşünüyorum.

Armudi Kemençe tadındaki vücut yapıları ve Büyük bedenler için İpucu: Fermuarınızı kalçanızın en geniş yeri / basenlerinizin başladığı noktadan hemen önce bitirin.
- El dikişi konusunda iyi olduğunuzu düşünmüyorsanız, ya da benim gibi tembelseniz, etek ucunu makinayla kapatabilirsiniz. EĞER dikiş dikme konusunda da iyi değilim diyorsanız ve makina dikişiniz de çok düzgün olmuyorsa, kumaşınız ince ise önce bir kat kıvırıp düz dikiş çekin. Ardından bir kat daha kıvırıp tekrar düz dikiş çekin.

YA DA, etek uçlarına önce zigzag dikişle sülfile yapın, ardından bir kat kıvırarak düz makina dikişi çekin.

El dikişi konusunda bir sıkıntınız yok ise ve kumaşınız yünlü kumaşlar gibi etek uçlarında elde dikim gerektiriyorsa, etek ucunuzu düzgünce kıvırarak elde dikin. Bunun birçok dikiş yöntemi var.
Makina dikişi ile spor dikiş yaptıysanız (yani etek ucu dikişiniz giysinin dışından da görünüyorsa) giysiniz şu şekle gelmiş demektir.

tumblr_m2sat91ZCk1r7dq39.jpg

9- Şimdi sıra eteğin bel pervazında. Pervazın bir ucunu düzgün şekilde dikerek kapatın. diğer ucunu etekle birleştirmek için iki kumaşın DÜZ tarafı birbirine gelecek şekilde iğneleyin ve birbirine dikin. Ardından pervazınızı eteğin içine doğru ters çevirin.

tumblr_m2sawrkdYx1r7dq39.jpg

10- Herşeyi bitirdikten sonra, fermuar dikişi öncesinde eteğiniz şu şekilde görünmeli:

tumblr_m2sb9b49HU1r7dq39.jpg

kendindik.com

Arkadaşlar Etek dikimi ile ilgili kurs bakıyorum öneride bulunabilir misiniz? istanbul besiktas ve şişli civarında olursa svinirim.