• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik bezleri ve minik böcekler

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.732
723
İstanbul
Ev işinden anlayan bayanlara birkaç sorum olacak.Eve temizlik ve ütüye haftalık bayan geliyor.Bu işlerin hepsini tabi ki bir günde yapması imkansız,dönüşümlü olarak yapılacak ama bu yazdığım yerler sizce ne kadar zamanda bir temizlenmeli?

Kapılar,halı silmek,camlar,koltuklar,mutfak dolap ve rafları,kapılar.

İkinci sorum ise lavabo ve banyonun içini ne ile temizliyorsunuz?( bez,sünger,fırça?) ve klozetin dışını sildiğiniz beziniz diğerlerinden ayrı mı?

Son soru ise pazardan ceviz almıştım,adam ısrarla buzdolabına koyun dedi ki kuruyemiş tarzı şeyleri erzak koyduğum dolaba koyuyorum oraya koydum.Bir süre sonra tam da tatile gitmeden bir gün önce tüm dolabı minik minik böcekler sardı.Un,bulgur ve bazı kuruyemişleri atmak zorunda kaldım.Yeni açtığım (akşam misafir geldi.)unu,şekeri ve kuruyemişleri evden bir süre uzakta kalacağım için buzdolabına koydum.Şimdi eve dönünce bütün dolabı neyle sileyim veya ne yapayım ki o böcekler bir daha gelmesin,sonsuza kadar erzakları buzdolabında tutamam tabi.Umarım tüm evimi sarmamışlardır.Ama açıkta hiçbirşeyi kalmadı.

Ev işinden anlayan bayanlara birkaç sorum olacak.Eve temizlik ve ütüye haftalık bayan geliyor.Bu işlerin hepsini tabi ki bir günde yapması imkansız,dönüşümlü olarak yapılacak ama bu yazdığım yerler sizce ne kadar zamanda bir temizlenmeli?

İkinci sorum ise lavabo ve banyonun içini ne ile temizliyorsunuz?( bez,sünger,fırça?) ve klozetin dışını sildiğiniz beziniz diğerlerinden ayrı mı?

Son soru ise pazardan ceviz almıştım,adam ısrarla buzdolabına koyun dedi ki kuruyemiş tarzı şeyleri erzak koyduğum dolaba koyuyorum oraya koydum.Bir süre sonra tam da tatile gitmeden bir gün önce tüm dolabı minik minik böcekler sardı.Un,bulgur ve bazı kuruyemişleri atmak zorunda kaldım.Yeni açtığım (akşam misafir geldi.)unu,şekeri ve kuruyemişleri evden bir süre uzakta kalacağım için buzdolabına koydum.Şimdi eve dönünce bütün dolabı neyle sileyim veya ne yapayım ki o böcekler bir daha gelmesin,sonsuza kadar erzakları buzdolabında tutamam tabi.Umarım tüm evimi sarmamışlardır.Ama açıkta hiçbirşeyi kalmadı.

ben bu söylediğin işleri pazar günü tek başıma yapıyorum :)

camları 2 haftada bir silerim kapıları, halıyı, koltukları her hafta silerim acık renkli ve cabuk kirleniyor diye mutfak dolaplarını 2 haftada bir yaglanıyor illaki

lavabo ve banyomu banya süngerleri var sert yüzeyli onlarla yıkarım
klozetim için ayrı süngerim var içini fırca cif banyo jel ve domestosla kırklarım anca içim rahat eder

havalar sıcak oldugu için bakliyatlar kurtlanıp kelebek olur gayet normal koy buzdolabına fişini çekme sakın gelene kadar hiç birşey olmaz dolabını normal camasır suyu ile sil o böcekler kelebek olmustur zaten dert etme

Ütü haftada 1,genel temizlik de haftada bir yaparım ama çocuk olduğu için haftaiçi de toz alırım,süpürge açarım.Cam silme,koltuk,halı silme,kapı bunları daha aralıklarla yapıyorum çalıştığım için,belki çok ama ayda bir yapıyorum.Lavabo-küvet süngerle ve küçük bir banyo fırçam var onla yapıyorum.Banyo bezim ayrı,en son onla siliyorum leke kalmaması için.Un şeker kuruyemiş gibi kuru gıdaları ben de sıkı kapalı bir kapta dolapta saklıyorum,az az alıyorum yoksa çok kaldığında kelebekleniyor.Nemli yumuşak bir bezle azıcık yüzey temizleyici döküp siliyorum dolap içlerini.

Gecmis olsun. kaynagini kaldirip tenizlwdinizse bir daha olmaz bocek. Xamasir suyuyla silebilirsiniz dolabi. Yaz sicaginda cogu seyi buz dolabina koyuyorum. Un vs de az az aliyorum. Cidden bocekleniyor.

lavabo icleti firca
klozeti icini kendi fircasiyla yapiyorum
kapagi ve etrafi ayri bir sunger
ayrica kapagini islak mendille aliyorum.
Genel olarak jer bolgenin bezi sungeri ayridir ama.
mutfakta lavabo ile bulasiga ayni sunger kullaniyorum cunku mutfak lavabosu mutfak isi haric kullanilmaz. Masa ve tezgahimin sari bezi de aynidir. Cok titizler ayri bez yapiyir (ocakici lavabo vs baskabaska) bana sacma ve gereksiz geliyor. Disaridan gelen seyi tezgaha masaya koymamak sartiyla bence mutfagin heryeri esittir.
ilk soru kisiden kisiye degisir. Benim iki minigim var evde mutfak haricinde yemek yenmez dolayisiyla halilarda bulasik leke falan olmaz.
Halilar iki uc ayda
camlar iki ay civari
tuller perdeler uc ay civari
dolaplar ve kailar birkac ayda bir
banyo ve mutfak dolaplari ve kapilari haftada bir.
ancak getek gorursem bu sureler kisalir.
asiri temiz olarak doganin kirletilmesine ve bedenin yipratilmasina karsiyim. Evi yasamaya kurduk surekli hizmet etmeye degil.

ben bu söylediğin işleri pazar günü tek başıma yapıyorum :)

camları 2 haftada bir silerim kapıları, halıyı, koltukları her hafta silerim acık renkli ve cabuk kirleniyor diye mutfak dolaplarını 2 haftada bir yaglanıyor illaki

lavabo ve banyomu banya süngerleri var sert yüzeyli onlarla yıkarım
klozetim için ayrı süngerim var içini fırca cif banyo jel ve domestosla kırklarım anca içim rahat eder

havalar sıcak oldugu için bakliyatlar kurtlanıp kelebek olur gayet normal koy buzdolabına fişini çekme sakın gelene kadar hiç birşey olmaz dolabını normal camasır suyu ile sil o böcekler kelebek olmustur zaten dert etme

Teşekkür ederim ben temizlik ve ev işi pek bilmiyorum bu yaşa kadar çok yoğun çalıştım,evlendim öğreneyim derken riskli bir hamilelik geçirdim anca anca toplanıyorum ve bunları öğreneyim en azından organize edeyim diyorum.

Evi kelebek basmamıştır inş:((

kuruyemişler için fikrimi söyleyim yeni ceviz böceklenmez isterse dışarıda dursun 1 yıl, ama aldığın ceviz büyük ihtimal eski ceviz 2-3 yıllık olunca dışarıda durursa böceklenir satıcı biliyo tabiki böcekleneceğini dolaba koy demiş yeni cevizde öyle bir sorun çıkmaz.

Teşekkür ederim ben temizlik ve ev işi pek bilmiyorum bu yaşa kadar çok yoğun çalıştım,evlendim öğreneyim derken riskli bir hamilelik geçirdim anca anca toplanıyorum ve bunları öğreneyim en azından organize edeyim diyorum.

Evi kelebek basmamıştır inş:KK43:(
Ogrenirsin bende pek ilgili degildim is basa dusunce alistim

Kelebekler ucar gider kapiyi acinca

merhaba,ben de temizlik için 15 gunde bır bayan alıyorum ılk saydıgın tum ıslerı bır gunde yapıyor fakat hiç ütü yapmıyor.ütü temizlik işine girmez diyor.eger utum birikirse ekstradan ütü için yarım gün cagırıyorum,o sekılde daha cok işime geliyor hem yarım gun olmadan bıtınce utu supurup siliveriyor sadece yine derlenmiş oluyor.ben ıkı haftada bır aldıgım ıcın boyle ama her hafta alsaydım muhakkak ütü yaptırırdım.her hafta cam sılmeye gerek yok bence bır hafta cam sılmesını bır hafta utulerı yapmasını ısteyebılırsın aynı sureyı alır sonucta

Back
X