annem koltuklar ve halılar için loc kullanırdı.
Ben kendi evime ipek yün karışımı halı aldım kesinlikle hiçbir kimyasal kullanma diye tembihlediler. Sadece arapsabunu kullanabilirsin ama onu ile kullanma bize yolla yıkayalım dedler ama kendileri ne ile yıkayacaklar bir fikrim yok malesef.
Bir de bu koltuğu halıyı hangi bez ile sileyim derdi var ya onun için benim çözümüm şu banyo lif topları var hani laylon gibi bir şey ama duş alırken köpür köpür köpür köpürenler işte annemin evinde iken ben onlar ile siliyordum halıları mis gibi köpürüyor ve parlatıyor. Son suya da yumuşatıcı koyup penye kumaş ile silerdim o da mis gibi kokuturdu.
bu arada aspirin dediğiniz şey nedir???
koltuklara hiç kullandınız mı peki? nasıl?
bulaşık makinasına kaşık çatalları yerleştirirken karışık değil de, bir göze çatalları, bir göze kaşıkları, bir öze bıçakları, bir göze küçük çatalları vs koyuyorum....yıkanınca uğraşmadan yerlerine koymak çok kolay oluyor....ayrıca makinada kararan çatal kaşıklar için ayda BıR makinanın gözüne çamaşır suyu koyun...tavsiye ederim...:hulya:
aylaar önce bu yazıyı okumuştum. o günden beri bu yöntemi uyguluyorum.
teşekkür etme fırsatı bulabildim şükür.
çok çok sağol canım.
ben de deterjanla beraber aynı göze bir yemek kaşığı sofrada kullandığımız tuz ekliyorum güzel temizliyorkızlar ben yıllarca tülleri yıkarken bol deterjan koyardım malesef yanlışmış.asıl az konmalıymış,çünkü çok köpüren perdeler temizlenmezmiş.şimdi daha temiz oluyoo
beim lavabodada öle bi sorun var koku oluyor ben cam çay tabagını tam ortaya koyuyorum içinede su koyuyorum ağırlık versin diye cam tabak şefaf olduğundan gözükmüyor deliğide tıkamış oluyor o suya istersen parfüm vernel gibi kokan bişeyde koyabilirsin mutfagın mis gibi kokar lavaboda işin olunca dışarı kenara al sonra gene koyarsın işin bitincekızlar mutak lavabosundan gelen kötü kokular için ne yapabilirim ??
ben en son katta oturuyorum
aşağıda karnıbahar lahana fasulye falan suyu haşlanıp dökülsün koku olduğu gibi bende
bunun için ne yapablirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?