Temizlik takıntım

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.

Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlara :( evim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?

Yenemedim ;) bulursaniz yolu yontemi allah rizasi icin paylasin mubarek gun cok duami alirsiniz:KK70:

Ben mutfak temizlemeden yatmam, sabaha kadar da temizlik yapabilirim hic sakincasi yok. Calismiyorum. Calisirken de ayniydim, uyumadan once mutlaka kitap okurum. Filmle pek aram yok,bazen dizi izlerim. Ama oncelik temizlik ve kitaplarimdir her zaman. Tabii oglum uyuduysa.

Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.

Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlara :KK43: evim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Yaptıkça yapasın geliyor ve sinir basıyor. O yüzdeeeen yapmayı bırakacaksın 2 gün 3 gün ara ile yüzeysel temizlik yap evet kirlenecek çok zor durması ama 2 hafta sonra daha rahat hissetmeye başlarsın bu şey gibi sigara bağımlılığı gibi aslında. Ben mesela temizlik yapmadığımda evde modum düşük olur o dolapların içinden böcekler çıkacakmış gibi hissederim ama kalkıp böcek olmadığına emin olup veni yormayacak ve kendimi kaptırıp tüm dolabı indirmeyecek şekilde kuru bi bezi rast gele sürer hemen otururum.
Çok yorucu birşey eve gelip uyumak istiyorsun sırf temiz değil diye ama zamanla yavaş yavaş halloluyor.

Yenemedim :KK66: bulursaniz yolu yontemi allah rizasi icin paylasin mubarek gun cok duami alirsiniz:KK70:

Ben mutfak temizlemeden yatmam, sabaha kadar da temizlik yapabilirim hic sakincasi yok. Calismiyorum. Calisirken de ayniydim, uyumadan once mutlaka kitap okurum. Filmle pek aram yok,bazen dizi izlerim. Ama oncelik temizlik ve kitaplarimdir her zaman. Tabii oglum uyuduysa.
Benim de en önce temizlik sonra kendi duşum sonra kitap dizi film :(

Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlara :KK43: evim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
oyyyysssss bende oyleyim tatlim ya boyle bi yer daginik bir yer lekeli olsun las vegas ta olsam geri doner yaparim yoksa odaklanamam baska biseye.
ama isi bitirip yemegi bitirip kendime zaman ayirabiliyorum.
senden farkim temizlik yapmaya asigim ben. :) takintinin nasil gecmesi konusuna gelirsek 7 gun boyunca temizlik yapmazsan kendini tutarsan geciyor. psikolog teyzeme soylemisti.

Yaptıkça yapasın geliyor ve sinir basıyor. O yüzdeeeen yapmayı bırakacaksın 2 gün 3 gün ara ile yüzeysel temizlik yap evet kirlenecek çok zor durması ama 2 hafta sonra daha rahat hissetmeye başlarsın bu şey gibi sigara bağımlılığı gibi aslında. Ben mesela temizlik yapmadığımda evde modum düşük olur o dolapların içinden böcekler çıkacakmış gibi hissederim ama kalkıp böcek olmadığına emin olup veni yormayacak ve kendimi kaptırıp tüm dolabı indirmeyecek şekilde kuru bi bezi rast gele sürer hemen otururum.
Çok yorucu birşey eve gelip uyumak istiyorsun sırf temiz değil diye ama zamanla yavaş yavaş halloluyor.
Bunu deniyorum ama mutsuz oluyorum öyle dağınık oturunca :(
Günde kaç saat harcıyosunuz?

Mesela dün sildiğiniz aynayı bugün de sildiniz mi?
Yorulmuyor musunuz?

Okb türü birşey olmasın.
Günlük 1,5 saat ayırıyorumdur eve. Ama mesela dolaplar parmak izi olmasın banyoda yerlerde saç kıl vs olmasın diye uğraşmaktan hoşlanmıyorum. Hayır aynalara dokunmamak için extra çaba sarfettiğim için silmiyorum

İlk evlendiğimde ben de öyleydim. Her gün temizlik vs. Hamile kaldım sonra bir sallama hissi geldi :-) İyice uykucu tembel bir şey oldum. Yine mutfağım toplu atıyorum ama o kadar temizleme derdine girmiyorum

Sondaki kısma girenlerdenim.
Bende azıcık rahat olmamayı diliyorum :KK70:
+ 1 le destekçinim. Ben de çok rahatım. Dağınıklık falan sevmem ama temizlik de sevmiyorum. Bir de boşuna gibi geliyor bazen yeni sildigim yere iki dakika sonra oglan bir şeyler çökünce motivasyon kalmıyor

Back
X