TEMİZLIK TAKINTISI

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
Sürekli evi temizleme hissi kapliyo icimi.Evi ne kadar temizlesemde ertesi gün tekrar temizleme ihtiyaci duyuyorum.Siz hergun neler yapiyonuz saatli olarak kac gunde bir ne temizligi veya buyuk temizlik yapiyonuz yardimci olurmusunuz.(Bide saatli hareket ederim böyle olan varmi

iki günde bir evi süpürürüz haftada salı günleri tam temizlik yaparız . zaten evimiz küçük dip bucak temizliyoruz salı günleri.
acaba sizdeki obsesif kompulsif olabilir mi ?

Sürekli evi temizleme hissi kapliyo icimi.Evi ne kadar temizlesemde ertesi gün tekrar temizleme ihtiyaci duyuyorum.Siz hergun neler yapiyonuz saatli olarak kac gunde bir ne temizligi veya buyuk temizlik yapiyonuz yardimci olurmusunuz.(Bide saatli hareket ederim böyle olan varmi
Beeenn

Hayat size ne kadar zor yahu...
Hiç kendinizi düşünmüyor musunuz?
Keyif almadan işle güçle geçen bir ömür...

Her gün ne mi yaparım?
12den önce uyanma adetim yoktur, sabahın köründe ancak çalışma hayatım olunca uyanırım, bu saatte uyanmak ödülüm.
Uyanırım, çayımı hazırlar (şimdi süte terfi ettim) pc karşısına geçer, haberleri tararım en az 1 saat.
Sonra tv açarım, kahvaltılık atıştırmalıklar hazırlarım.
Yabancı dizilerimden 1-2 bölüm izlerim.
Saat 5 civarı kahvemi içer, akşam yemeği hazırlıklarına başlarım.
Gece eşim yattığında tekrar keyif saatlerim başlar, en az 2 saat ayağımı uzatıp dinlenmeden yatamam.
Ha bu arada temizlik ne zaman mı yapılıyor?
Haftada 1 gün gelen abla var, ütü de yapıyor.
Ben 2 günde bir lavabo tuvalet temizler, mutfak oturma odası ve holü süpürürüm.
Çamaşır yıkama günüm vardır, abla gelmeden 1 gece önce.
Bütün dolap indirme, düzenleme vs işleri de beraber yaparız, böylece ben tek başıma 1 hafta ayırmam.
Böylece evde dağınıklık olmaz.
Her gece yatmadan ortalığı toparlar, ertesi güne mis gibi bir eve uyanırım.
Yine haftanın 2 günü börek, kek gibi şeyler pişirir, tüm hafta evde bulunmasını sağlarım.
Bu saydıklarım gün içerisinde maksimum yemekler dahil 2 saatimi alır, geri kalan hayatım keyif.:KK45:

Evi temizlesem ertesi gun yine biraz pislense temizlemek geliyo hemen hergun supurup toz almak istiyorum tabi yapamadigim icin icimde kaliyo

temizlik rahatsızlığı . sürekli temizlik yapma hissi geliyor . bununla ilgili trt belgesel kanalında bir belgesel vardı . birisi günde 6 saat temizlik yapıyormuş mesela.

Hayat size ne kadar zor yahu...
Hiç kendinizi düşünmüyor musunuz?
Keyif almadan işle güçle geçen bir ömür...

Her gün ne mi yaparım?
12den önce uyanma adetim yoktur, sabahın köründe ancak çalışma hayatım olunca uyanırım, bu saatte uyanmak ödülüm.
Uyanırım, çayımı hazırlar (şimdi süte terfi ettim) pc karşısına geçer, haberleri tararım en az 1 saat.
Sonra tv açarım, kahvaltılık atıştırmalıklar hazırlarım.
Yabancı dizilerimden 1-2 bölüm izlerim.
Saat 5 civarı kahvemi içer, akşam yemeği hazırlıklarına başlarım.
Gece eşim yattığında tekrar keyif saatlerim başlar, en az 2 saat ayağımı uzatıp dinlenmeden yatamam.
Ha bu arada temizlik ne zaman mı yapılıyor?
Haftada 1 gün gelen abla var, ütü de yapıyor.
Ben 2 günde bir lavabo tuvalet temizler, mutfak oturma odası ve holü süpürürüm.
Çamaşır yıkama günüm vardır, abla gelmeden 1 gece önce.
Bütün dolap indirme, düzenleme vs işleri de beraber yaparız, böylece ben tek başıma 1 hafta ayırmam.
Böylece evde dağınıklık olmaz.
Her gece yatmadan ortalığı toparlar, ertesi güne mis gibi bir eve uyanırım.
Yine haftanın 2 günü börek, kek gibi şeyler pişirir, tüm hafta evde bulunmasını sağlarım.
Bu saydıklarım gün içerisinde maksimum yemekler dahil 2 saatimi alır, geri kalan hayatım keyif.:KK45:
Ben normal deilim ama sizde cok fazla rahatiniza düskünsunuz:).Hadi bakalim bebis gelsin hayirlisiyla sonra tekrardan goruselim :).Deil 12 de uyanmak sifır uykuyla geciyo genelde gunlerim

Son dönemde bende de başladı bu huy.Yardımcı ablamız işi bıraktı benim doymak bilmeyen temizlik isteğim yüzünden ve ellerim yıkaya yıkaya yara oldu artık.Evde neye dokunsam elimi yıkamaya başladım.Köpeğimin bile sürekli patilerini siliyorum,hayvan beni görünce kaçıyor artık:KK53:Kesinlikle okb ben doktorla konuştum bile cuma günü gideceğim,bence sizde gidin.Ama neden oldu anlayamadım ben,arkadaşımda vardı okb,onu düzelttim,kendim bozuldum.Ve bir anda oldum böyle nedense.

Son dönemde bende de başladı bu huy.Yardımcı ablamız işi bıraktı benim doymak bilmeyen temizlik isteğim yüzünden ve ellerim yıkaya yıkaya yara oldu artık.Evde neye dokunsam elimi yıkamaya başladım.Köpeğimin bile sürekli patilerini siliyorum,hayvan beni görünce kaçıyor artık:KK53:Kesinlikle okb ben doktorla konuştum bile cuma günü gideceğim,bence sizde gidin.Ama neden oldu anlayamadım ben,arkadaşımda vardı okb,onu düzelttim,kendim bozuldum.Ve bir anda oldum böyle nedense.
Bu okb ne oluyo ve kotu bi hastalikmi tedavisi varmi

Bu okb ne oluyo ve kotu bi hastalikmi tedavisi varmi
Takıntı hastalığı işte.Psikoloğa gidin,tedavisi var.Kötü bir hastalık derken hem kötü hem değil.Yani psikolojik olarak çökertiyor insanı işte,fiziksel bir zararı yok.Mesela sürekli böyle temizliği kafaya takıyorsunuz,temizlik yaparken gereksiz yere vakit harcıyorsunuz fazladan.Ya da işte elleriniz yıkamaktan yara oluyor benim gibi.Tabi bu takıntıların çeşitleri var,herkes temizliğe takmıyor.Takıntılar çoğalmadan bir doktora gidin siz.

Takıntı hastalığı işte.Psikoloğa gidin,tedavisi var.Kötü bir hastalık derken hem kötü hem değil.Yani psikolojik olarak çökertiyor insanı işte,fiziksel bir zararı yok.Mesela sürekli böyle temizliği kafaya takıyorsunuz,temizlik yaparken gereksiz yere vakit harcıyorsunuz fazladan.Ya da işte elleriniz yıkamaktan yara oluyor benim gibi.Tabi bu takıntıların çeşitleri var,herkes temizliğe takmıyor.Takıntılar çoğalmadan bir doktora gidin siz.
Hangi bolume gidicem peki

Back
X