Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşinizin erkek olduğunu belirtme sebebiniz neydi?Eşimle evleneli 1 yıl kadar oldu. Eşim(erkek) çok titiz bir insan. Ama ben onun kadar titiz değilim ve evde temizlik yapamıyorum. Yani içimden gelmiyo istekle yapmıyorum yapsam bile 2. gün aynı hale geliyor. Artık bu konuda tartışmaktan da çok yoruldum. Neler yapabilirim nasıl ilerleyebilirim? Gerçekten çok bunaldım![]()
Aynen ben de İşler nasıl bitiyor anlamiyorumBen de dizi takip ederken daha çok iş yapıyorum.
Bunu keşfedene kadar pek iş yapamıyordum, muhtemelen dikkat dağınıklığım var.
Gözle takip etmeye gerek olmayan bir dizi buluyorum, ayakta kalma sürem uzadı böyle.
ya bana kızmayın amaEvi temiz ve düzenli tutmanın en kestirme yolu eşyayı azaltmak. Düzen ve minimalizm için başvurabileceğiniz biri var Marie Kondo. İyi fikirler alabilirsiniz.
Ben mutfak insanıyım temizliği severek yapmıyorum. Dikkat dağınıklığı ve mükemmeliyetçilikte bunu bana zorlaştırıyor. Benim için işleyen yöntem şöyle; Birbiri ile bağlantılı şeylerde tek bir motivasyon kullanmak.
Çoğu zaman işi bölmek konu ediliyor, ancak bunun herkeste işe yaradığını düşünmüyorum. Kaldı kı bahsedilen iş halihazirda birçok alt başlığa sahip ve sürekli tekrar istiyor. Neyi ne kadar böleceksin?
Mesela çamaşırları topladınız ve daha istekli ve müsait hissettiğiniz bir anda yapmak için koltuğun üstüne bıraktınız. Günlerce sizin geri dönmenizi bekleyebilirler. Onları katlamak için ayrı bir motivasyon, daha sonra yerleştirmek için ayrı bir motivasyon yükseltmeye ihtiyaç duyacaksınız. Ancak bunlar birbirinin devamı olan ve esasen uzun sürmeyen kısa zaman alan şeyler. Başlamak için kullandığınız motivasyonu devam etmek içinde kullanın. Bu bir örnekti, bu isleri doğrudan eşinize paslarsanız kafanız rahat eder.
Sizde aynı yöntemi uygulayarak yemek ve bulasığı alırsınız.
Günlük banyo wc temizliği siz yapacaksanız ütüyü eşiniz yapsın gibi mesela.
Dip köşe temizlik içinde yardımcı alın.
Kondo metodu size tek tek her eşya için yer belirlemeyi saģlayacak. İş bölümü ilede vazifelerin kime ait olduğunu netleştirirsiniz. İyi bir başlangıç olur. Sürdürebilirseniz şikayetlerinizi azaltırsınız.
Haftanın iki gününü belirleyip o günler yıkasanız? Siz yıkayıp asın, eşiniz de toplayıp katlasın mesela. Gerçi kelin ilacı olsa...
ya bana kızmayın ama
çamaşırı toplamak toplamda 2 dk sürmeyen bir iş zaten toplarken katlıyorum ne nereye gidecekse ona göre ayırarak ilk topladığım yerde koyuyorum (şöyle: balkonda kuruyor oradan alıyorum ayaktayken katlayarak hemen balkon kapısının dibinde olan geniş bir pufun üstüne katlanmış şekilde koyuyorum) hepsini üst üste koyup sepetle oda-banyo gezerek yerleştiriyorum bitti.
bu işin nesini neye bölcez anlamadım ki?
10 dakika sürmeyen şeyleri de böleceksek tabi evde iş bitmez. çünkü iş yapmıyoruzdur.
Benimki de hepsini katlayıp sadece kendi çamaşırlarını yerleştiriyorSen yıkayıp asarsın da eşin katlayıp kaldırır mı?benimki katlasa asla ama asla yerleştirmez. Öylece aylarca sepette durur kıyafetler.
eşimin bir su bardağını iki ay kaldırmadığı zamanı biliyorum ben (denemiştim). Şimdi öyle değil çok şükür ama gene de sepette kalır o çamaşırlar ki bu ara ben de bekletiyorum. Yerleştirmesi zulüm gibi mübarek.
![]()
Ola ki kadın zannetmeyelim diye herhaldeEşinizin erkek olduğunu belirtme sebebiniz neydi?
Ayrıca eşiniz( erkek) çok titizse kendisi yapsın.
Benimki de hepsini katlayıp sadece kendi çamaşırlarını yerleştiriyorbenimkilerin yerini bulamıyormuş. Bir de çoraplara dokunmaz, onların da eşini bulamıyormuş
tabi orası bahane, uğraşmak istemiyor da neys.
aynı soruya 6. cevap verisim tekrar tekrar veriyim. Genelde forumlar karışık oluyor. Forumlara yazarkken hep belirtiyorum. Burda da aklım dalmış o şekilde yazmışım.Eşinizin erkek olduğunu belirtme sebebiniz neydi?
Ayrıca eşiniz( erkek) çok titizse kendisi yapsın.
Eşimle evleneli 1 yıl kadar oldu. Eşim(erkek) çok titiz bir insan. Ama ben onun kadar titiz değilim ve evde temizlik yapamıyorum. Yani içimden gelmiyo istekle yapmıyorum yapsam bile 2. gün aynı hale geliyor. Artık bu konuda tartışmaktan da çok yoruldum. Neler yapabilirim nasıl ilerleyebilirim? Gerçekten çok bunaldım
"onun işinde kadın çalışmıyor mu evine gidince yemek de temizlik de yapmıyor mu" yorumunuza hayran kaldım asla düşünemeyeceğim bir yerden tutmuşsunuz helal olsunolabilir. onun isinde kadin calismiyor mu? o kadin eve gittiğinde temizlik de yapiyor yemek de yapiyor
esin neden yapmasin?
ya da senin isinde calisan erkek (az çalıştigini varsayarsak) eve gidiyor "tum gun calistim" diye yayiyor g.tünü oturuyor.
bunun cok calismakla alakasi yok erkeklik ve ataerkiyle alakasi var
sensiz yasasa bu isleri yapmayacak miydi? ne degisti evlenince hizmetçi mi aldi?
sen de "elinden geldigince yapiyorsun" ama ona yetmiyor. niye onun elinden geldigince yapmasi sana yetiyor da artiyor?
oh ne ala memleket valla
su ulkede erkek olmak varmis kaderde
Bence de böyle bişey olabilir."onun işinde kadın çalışmıyor mu evine gidince yemek de temizlik de yapmıyor mu" yorumunuza hayran kaldım asla düşünemeyeceğim bir yerden tutmuşsunuz helal olsun
konu sahibi için eklemek istediğim bir şey var. ben aile evinde temizlik de yemek de yapamıyorum, içimden gelmiyor ama nişanlımın evine gidince içimden bir temizlik ve mutfak canavarı çıkıyor resmen. bunu sorguladım son zamanlarda, neden bilmem kaç yıldır yaşadığım aile evinde ufacık bir çamaşır katlama bile zulüm gelirken nişanlımın evinde içimden geliyor hatta o otur artık yeter dediği halde yapacak başka şeyler buluyorum kendime diye. aile evinde evin bir parçası gibi hissetmediğimi, dolapların düzeninden tutun süpürdüğüm halıya kadar yabancı hissettiğimi gelin görün ki nişanlımın kendi seçmediğim eşyalarla dolu olan evinde tüm düzen bana ait gibi hissettiğimi keşfettim. acaba diyorum, siz de kocanızla yaşadığınız evde böyle bir hisle yaşıyor olabilir misiniz? evinizin düzenine karışılıyor mu? kocanızın çok titiz olduğunu yazmışsınız, acaba evi kendinizin hissetmenize zeval verecek sorgulamalarda ve muhalefette bulunuyor olabilir mi? katkı sağlayabilmek adına soruyorum.
bence gittigin yol yol degil bacim"onun işinde kadın çalışmıyor mu evine gidince yemek de temizlik de yapmıyor mu" yorumunuza hayran kaldım asla düşünemeyeceğim bir yerden tutmuşsunuz helal olsun
konu sahibi için eklemek istediğim bir şey var. ben aile evinde temizlik de yemek de yapamıyorum, içimden gelmiyor ama nişanlımın evine gidince içimden bir temizlik ve mutfak canavarı çıkıyor resmen. bunu sorguladım son zamanlarda, neden bilmem kaç yıldır yaşadığım aile evinde ufacık bir çamaşır katlama bile zulüm gelirken nişanlımın evinde içimden geliyor hatta o otur artık yeter dediği halde yapacak başka şeyler buluyorum kendime diye. aile evinde evin bir parçası gibi hissetmediğimi, dolapların düzeninden tutun süpürdüğüm halıya kadar yabancı hissettiğimi gelin görün ki nişanlımın kendi seçmediğim eşyalarla dolu olan evinde tüm düzen bana ait gibi hissettiğimi keşfettim. acaba diyorum, siz de kocanızla yaşadığınız evde böyle bir hisle yaşıyor olabilir misiniz? evinizin düzenine karışılıyor mu? kocanızın çok titiz olduğunu yazmışsınız, acaba evi kendinizin hissetmenize zeval verecek sorgulamalarda ve muhalefette bulunuyor olabilir mi? katkı sağlayabilmek adına soruyorum.
nişanlım temizliğe dair hiçbir şey bilmiyor gerçekten. ama çok güzel yemek yapar, son üç aydır herhalde ben iki üç kere anca yemek yapmışımdır. elinden geldiğince temizlikte yardım eder yerleri siler süpürür, bulaşık makinesi yok o yüzden iyi yıkayamaz ama durulamada yardım eder ya da ben bulaşık yıkarken o ocağı tezgahı dolapları falan siler. ama tabii ki benim elim ondan daha yatkın, yetiştiğim evde yaptığım bir bayram temizliği yeter benim elimin yatkın olması için. o yüzden esas ilgilenen ben oluyorum ama gocunmuyorum açıkçası, teşekkür beklemesem de bir şekilde nazik bir dönütü oluyor mutlaka.bence gittigin yol yol degil bacim
daha simdiden adamin evini anne gibi cekip ceviriyorsunuz
bugün nihayet bir eve ait olmanin verdigi zevkle yapiyorsunuz ama yarin o evin tum yemegi temizliği ustunuze kalacak, hic haberiniz yok.
simdiden bunu normallestirmeyin, alistirmayin adamlari bunca anaçliga.
sonra isten eve gelince siz mutfaga kosarken o tv kumandasını alip camis gibi yatarsa agriniza gider.
benim de yapim cok anactir ama asla ev sorumlulugunu üstüme yikma enayiligini üstüme alamam:) misal buzluga manti koyuyorsak ben icini hazırlarim, o hamurunu acar- ben manti kapatmanin yuzde yirmisine yardim ederim, kislik domates yapinca ben kabuğunu soyarim hepsinin o dograr- kavanozlar, ben mutfak dolaplarinin icini sileceksem o içindeki herseyi masaya tasir/ masadan geri dolaplara yerlestirir, ben pencereyi camı dısaridan siliyorsam o da iceriden siler.
ne yapacaksam bir is bölümü icinde yaparim. çünkü nasil baslarsa oyle gider
bizim kizlar genelde aile evinden koca evine transfer oluyor haliyle kendilerine ait bir ev mutlulugu yaşamadıkları icin gelin evlerini aşırı benimseyip büyük bir zevkle ugrasiyorlar domestik domestik. sonra isin zevk kismi bitip siradan bir gorev olunca batiyor o calisirken yatan kocalar.
ya da ceyiz endustrisi oyle bir sey ki kadin ask yuvasına hazirlik icin tenceresinden firinina herseyi kendi aliyor. haliyle adamin hicbir fikri olmuyor, hangi tencereyle ne piser onu bile bilmiyor, evde sanki kadina ait oyuncaklarmis gibi yabancilik cekiyor:) oysa tencere takimini adam alsa almadan ozelliklerine vs bakar eder neyle ne iyi anlar, ileride de isine yarar. firin vs de ayni sekilde.