Temizlikçi kadın meselesi

misssunshine86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
477
525
103
Ankara
Arkadaşlar merhaba. çalışan bir bayanım. birkaç aydır sıkıştığım zaman evime çağırdığım bir yardımcı ablamız vardı. 2 gün önce telefon edip ne zaman müsait olduğunu sordum ve bugüne tamamen boş olduğunu söyledi. Dipköşe temizlik istediğim için özellikle onun boş gününe göre kendimi ayarlayıp bugün iş yerimden izin alıp evde kaldım. ben de mutfağı düzenlerim ütümü yaparım tozları fln alırım 2miz işleri bitirirz diye düşündüm. ama sabah 9.00 da mesaj.. bugün gelemeyecekmiş . ben de aradım. Aniden köye gitmeleri gerekmiş, birkaç gün kalacaklarmış işte yeni belli olmuş vs vs. Ve ben bu kadını 3 arkadaşıma daha göndermiştim, ufak tefek elimden ne geliyorsa yardımımı esirgememiştim. İnanılmaz içime oturdu. Kaç gün öncesinden bana söz verip böyle eften püften birşeyden dolayı beni ekmesi sinirime çok dokundu.. Siz olsanız ne tepki verirdiniz? Ben yine neyse artık fln diye kapattım telefonu. Yapım gereği kırıcı da olamıyorum ki

Sizin isten izin alacaginizi biliyormuydu?biliyorsa ve onceden haber vermediyse cok sacmalamis.eger temizligi iyiyse bir kez daha cagirabilirsiniz ama kimseye onermeyin.ve temizlige alacaginiz gunler bos gunleriniz olsunki bir daha sizi ekme durumu olusmasin

ya çok karşılaşılan bir durum bu galıba aynısı 2 kez benımde basıma gelmıstı evde tadılat yapılmıs 1 hafta onceden temızlıkcıyıde ayarlamısım ve o gun bekle bekle gelmedı sagolsun ablamla bırlıkte gırıstık yaptık bızde.galıba aynı gun 2 kısı cagırmak lazım hangısı once gelırse dıgerıne kusura bakma bugun vazgectım temızlıkten demek lazım.Emın ol köye falan gıtmemıstır cunku kesın daha hatırlı daha sık gıttıgı bır evden cagırmıslardır.

Biliyordu izin alacağımı çünkü ben de evde olurum demiştim. çalıştığımı biliyor yani. Haftanın diğer günleri doluyum bir salı boşum dediği için ben de bugüne göre ayarladım kendimi. Daha anahtar bırakmıyorum çünkü. 3 ay oldu çağırmaya başlayalı. Bu da 3. gelişi olacaktı. ama baya zor durumda kaldım orası kesin. sabahtan beridir temizlik yapıyorum. şimdi soluklanmak için bilgisayarı açtım.

aynı güne 2 temizlikçi çağırmak iyi fikir

Olabilir böyle şeyler.
Yalnız o gelecek diye işten izin aldığınızı ve zor durumda kaldığınızı, nolursa olsun bir daha son dakika haber vermemesi gerektiğini uygun bir dille söyleyin.

Siz izmirde misniz? Dün dolmusta biri bağıra bağıra telefonla konusuyordu anlattığı konuda tam olaral buydu konustuğu arkadasının adıd merveydi

aynı güne 2 temizlikçi çağırmak iyi fikir
e vallahi ıkı kere evi kaldırdım halıları yıkamadan getırttım kahvaltı hazırladım :) beklıyorum temızlıkcı ablamız gelıcek dıye çay ıcer bırer bardak baslarız dedım 2 seferdede 2 farklı temızlıkcı ektı benı ve gelmedı.gelecek ay 2 kısı çağırıcam erken gelen temızlıge kalır geç gelenenede bır bahane bulurum artık hastalandım,köye gittim,çocugun okulundan çağırdılar .....

acil değil yani gidişi, ben bu durumda başkasıyla çalışırıdsanırım

Ama bu 1 gün için de olan şeyler değil mi? ve aniden köye gitmesi gerekmiş yani ne bileyim bazı yorumlar çok sert
Bir daha aramazsınız olur biter.

bızım iş yerıne gelıyordu bırı 1-2 kez gelemedıgı oldu akrabasını yollamıstı.valla memnunsan temızlıgınden yıne çağır derım. bu zamanda ıyı elemanı bırakmıyacaksın

Keşke "Aniden köye gitmenizi gerektirecek acil bir durum mu oldu? Aksi halde bugün için izin aldığımı biliyordun acil bir durum olmasaydı gelirdin diye düşünüyorum" yazardım. Alırdı mesajı herhalde.

Merhaba ,

Bazı yorumlar bana da sert geldi.Hepimiz iş hayatındayız ve ani önemli durumlar gelişebiliyor,işlerimizi erteleyip arkadaşlarımıza devredebiliyoruz.Bunlar olağan şeyler,alışkanlık haline getirilmiş bir huy değilse.
Gerçekten geçerli bir sebebi var ise ve kendisinden memnunsanız çalışmaya devam edin bence.Tabi tercih sizin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…