Temizlikçi Konusunda Deneyimli Hanımlardan Fikir İstiyorum

bende hamıleyken baslamıstım düzenli almaya,
her ay gelen kişi bir zaman sonra kendı düzenini kurabiliyor,nezaman ne yapacagına karar verıyor
ben söylemiyorum artık şunu bunu yap diye..
eli çabuksa bi de elektrıgınız tutarsa zaten sen soylemeden o ne yapacagını bilir..
bana gelen abla sana geldıgımde hiç yorulmuyorum,kendı evın gibi hissediyorum diyor,hatta bazen bana valla bu gelmeyebılırmısım hıc kırlenmemıs parana yazık falan dedıgı bile oluyor:)
allaha şükür uzun arayışlardan sonra kafa dengi,savsaklamayan,eli çabuk birini buldum:)
ayyy ben çok salak birini buldum y,ne yaaa yaşım küçük idye mi rhat etsin diye yine takla attığımdan mı bilmiyorum yeminle gittiğind banyo dolabının altına düşmüş sabun orada duruyordu el işi kanaviçelerini buruşuturp eline alıyor falan tam bir öküz 30 kere söyledim hâlâ daha lake yemek masasını süpürgeyle temizliyor yaaaa :KK57::cry::cry:

Şöyle karar verdim annemle de konuşup, camları tümden sildir yarım yamalak olmasın dedi.
Mutfak dolabı-camlar-fayanslar ve yetişirse banyonun fayansları silinecek. Nasıl oldu sizce böyle?

Olabilir tabii ama baska mesajda silm süpürme olmayacak demissiniz tum bu sayilan isler yapilirken ki ozellikle camlar silinirken yerler de kirlenebiliyo oralar nolacak?yoksa tabii ki de dediginiz gibi olur neden olmasin. Hayda hayda yetisir.

Olabilir tabii ama baska mesajda silm süpürme olmayacak demissiniz tum bu sayilan isler yapilirken ki ozellikle camlar silinirken yerler de kirlenebiliyo oralar nolacak?yoksa tabii ki de dediginiz gibi olur neden olmasin. Hayda hayda yetisir.
Onu düşünmemişimmmo_O Silme süpürme olmayacak derken günlük ortalık işini kastetmiştim. Büyük işlerim olsun da yerleri ben hallederim artık.

Merhabalar

Konuyu fikir sahibi olmak için açtım:

Ben ilk defa temizlikçi alacağım tam gün ve 1 kişi olacak. Yapılacak işler de bu şekilde:
Evim 3+1 160 metrakare ama iki odayı kullanmıyorum.

-Camlar sadece içten silinecek (Havalar yağışlı olduğu için içten silmenin anlamı yok diye düşündüm)
-Mutfak dolaplarının dış yüzeyi silinecek
-Mutfak duvarlarım komple fayans, tüm fayanslar silinecek
-Salonumdaki koltuk-halı silinecek.
-Banyo kabin,fayans temizlecenek
Ben de bu arada tülleri yıkayacağım, ona vereceğim o asacak. Hamile olduğum için merdivene çıkamıyorum çünkü.

Tam gün gelecek sizce işler fazla mı? Fazlaysa neler fazla? Yoksa 1 günde yetişir mi?

halılarını sildirme hem koku yapar hemde cok temiz olmaz..halılarının hepsini yıkamaya ver zaten bu kadar çok işi yapamaz hem halı hem koltuk silmeye güç dayanmaz ki sen bide mutfak duvarlarınıda sildireceksin asla yetişmez

bence normal az bile tam gün gelecekse
benım abla 2veya 3 haftada bir tam gün gelıyor 9-6
3+1 evım tum evın camları+balkon camı siler
salon ve oturma odası koltukları siler
kapıları siler
mutfak fayans degıl,oyuzden dolap kapaklarını dıştan siler,dolap fırın vs çeker arkalarını da temızler,
banyo ve wc fayansları siler
ev genel toz al,süpür sil yapar,
yatak odası+bebek odası dolapları mobıltaları siler
ayda 1 duvarları siler
2 ayda bir perdeleri yıkar takar,
bende 3 ayda bir halıları yıkamaya gönderırım
günlügümüz 120 tl..
anlatınca çok gibi ama 9da başlasa öğlen yemeği sigara molaları vs derken işi 6ya kadar biter bazen daha da erken
o bu işlerle ugrasırken bende mutfak yatak odası antre dolap içleri vs. detayları düzenlerim
iki koldan çalışırız:)

sadece nerede oturuyorsunuz bende evime yardımcı abla arıyorum size gelen bana da gelse diye soruyorum :)

Koltuk ve halıda varsa yetişmez,zaten koltuklarıda sildirme derim,bu işin uzmanları sanayi tipi makine ile yıkıyorlar koltukları pırıl pırıl oluyor..

tum gun? gayet rahat yetistirebilmesi lazim canim.
3 saatte evimi (3 katli, salon haricinde ayrica koskocaman birde yemek odasi vardi) gayet rahat siliyor supuruyordu, ayrica her geldiginde ya yukarilarin camlarini yada asagilarin camlarini siliyordu (camlarim cok buyuktu).

Rahatca hepsini yaptir canim, biraz kivraksa kadin hepsini gayet rahat yetistirir.

Şöyle karar verdim annemle de konuşup, camları tümden sildir yarım yamalak olmasın dedi.
Mutfak dolabı-camlar-fayanslar ve yetişirse banyonun fayansları silinecek. Nasıl oldu sizce böyle?

Çok iyi banyoyu sildir mutlaka
Mutfak dolabını 1 saat
Camları 1 saat
Fayanslari 1.5 saat
Banyo 1 saat
Toplam 5 saate biter işi bak gör onlar hızlı yapar

Merhabalar

Konuyu fikir sahibi olmak için açtım:

Ben ilk defa temizlikçi alacağım tam gün ve 1 kişi olacak. Yapılacak işler de bu şekilde:
Evim 3+1 160 metrakare ama iki odayı kullanmıyorum.

-Camlar sadece içten silinecek (Havalar yağışlı olduğu için içten silmenin anlamı yok diye düşündüm)
-Mutfak dolaplarının dış yüzeyi silinecek
-Mutfak duvarlarım komple fayans, tüm fayanslar silinecek
-Salonumdaki koltuk-halı silinecek.
-Banyo kabin,fayans temizlecenek
Ben de bu arada tülleri yıkayacağım, ona vereceğim o asacak. Hamile olduğum için merdivene çıkamıyorum çünkü.

Tam gün gelecek sizce işler fazla mı? Fazlaysa neler fazla? Yoksa 1 günde yetişir mi?
Fazla değil aslında ama iş çok gibi görününce Baştan savma yapıyorlar
Ben şirketten çağırıyorum
Ama sirketten gelip bir odami komple toz içinde bırakanlar oldu
Referansla alicam ben artık

Dolapların içi olsaydı ve camların dışı çok fazla olurdu
Bana sorarsan 2 gune böl
Böylece kendini de yapmak zorunda hisseder
Veya şirketten 2 kişi gelsin
Zaten aynı parayi alıyorlar hemen hemen

Back
X