temizlikten anlamıyorum

vivan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
220
26
123
evet lafta nereye nasıl temizlenir diye düşünüyorum ama iş yapmaya gelince bir yorgunluk bir isteksizlik geliyor nerdeyse bir yıldır evliyim ama hala daha adam akıllı düzen oluşturamadım eşya yerleştirme sırasında eşimle karar vermiştik sonrasında o da dağıttı bende dağıttım işin kötüsü ben yine günlük toplamaları yapsamda eşimin dağınıksın demesi ve kendi dağınıklığını kabul etmemesi.
ona niye bunu burda bırakıyorsun dediğimde akıl edememişim sen söyle diyor ee bir söyle iki söyle üç söyle bunalıyorum söylemiyorum bende
ben bu evime nasıl düzen kuracağım
temizlik için ilhamı nasıl bulacağım
bunu bir alışkanlık haline nasıl getireceğim yardım lütfen

ben söylemekten bıktım aldırmıyor bile
dün akşam tartıştık
denize gitmiştik geldik yemek yaptım kardeşim ve beyefendi oturdu sofrayı kurdum yediler çekildiler
sinirlendim ben de yemeği yedim ve yattım
sofrayı kaldırıp bulaşıkları yığmışlar
sabahki topladığım çamaşırlarda katlanmamış bekliyordu bütün kirlilerini o temizlere karıştırmışlar
tabi benm tepemin tası attı ama yinede çok yorgundum uyudum
bi ara bizimki ofluyo pufluyo noldu dedim
heryer dağınık sen anca yat dedi
al eline temizle dedim bende
bağırdı çağırdı yattı
benim robot olduğumu düşünüyo sabahtan akşama kadar işte yaruluyorum eve gidip onların arkasını topluyorum

çıldırmak üzereyim :36:

kelin ilacı olsa başına sürer :27:
ben senden de beterim :37:

ben artık kısa yolu buldum :)
dağınıklık varsa eğer onlara dolaba kaldırıyorum,
eşim evde değilken halleidyorum onları :)
temizlik malzemesi kaliteli olunca olunca temizlik daha zevkli hale geliyor,
bi de ben gün gün bölüyorum :)
bugün mutfak taşını ozonladım, dolaplarını sildim, balkonunu yıkadım ,
bide yıkanacak şeyler vardı attım onları da makineye :)
salonum da çok eşya yok zaten, sehpayı sildim
şimdi de aheste aheste oturuyorum :)
geceleri yatarken lavabolara çamışır suyu döküp yatıyorum, lavabo kokusu gelmiyor,
son günlerde saat kuruyorum,2 saatte neler yapıyorum diye yarışıyorum kendimle :)
evin toplu olsun o zaman pis toz varsa bile o kadar dikkat çekmiyor :)
ütüleri de geceleri yapıyorum, geceleri elektiriğin kullanımı da ucuz, ayagıma dolaşanda yok :)

Çoğumuzun derdi aynı sanırım :) Canım tüm olay kendi kafamızda bitiyor sanırım,gözümüzde büyütüyoruz çoğu şeyi ve işler hep kalıyor :/ Mesela benimkiyle iş bölümü yapıyoruz; ben elektrik süpürgesini çalıştırıyorum,o vileda yapıyor,o yemek yapıyor ben bulaşıkları yıkıyorum ;)

bana temizlik ve ütü için 2-3 haftada bir biri geliyor. Onun dışında herşeyi beraber yapıyoruz.Alışkanlık haline getirttim mesela mutfakta asla tezgahta bişey bırakmıyoruz, yemeği yiyip hemen tabağımızı çatalımızı çalkalayıp hop doğru makinaya..Ben süpürüyorum o sırada eşim arkamdan viledalıyor,Ben mutfağı cifliyorum vs ,o banyoları.. çamaşır asarken ve toplarken de beraber yapıyoruz..Ben yemek yapıyorsam o salata cacık vs yapar. Böylece kısa sürede bütün evin temizliği bitiyor dışarı gezmeye gidiyoruz:52: 1 senelik eviliyim, en baştan alıştırdım:27:

Bence esinizin dedigi gibi yan gelip yatmaktan vazgecin.Eviniz icin birseyler yapmaya baslayin !!!

Esinizde sizin gibi , nicin ona kiziyorsunuz o halde ???

Sofrayi kurmussunuz karninizi doyurup gidip yatmissiniz , ve uyandigimda
Herseyi toplamislar mutfakta birakmislar diyorsunuz ? Ne yapacaklardi, uyumayip devamini siz yapsaydiniz madem..

Kusura bakmayin.Temizlik titizlik aileden ogrenilir sizinde bir sucunuz yok aslinda.
Fakat kendi tembelliginizi esinizin ustune yikmayin !!!

valla ben bekarken o kadar daginiktim ki anlatamam hem daginik.hem pis.. acik acik soyluyorum cok.usengectim...

evlendim evim yeni esyalarim mutfagim banyom.. piril piril insana bi heves geliyo ... evlenince otomatikmen duzenli oldum evlendgim gundrn beri cok.duzenliyim ... gardrobum cekmecelerim jilet gibidir asla daginik goremezsiniz...

temizlik aliskanligimi da soyle edindim esim cok cok.temiz ve pipirikli.birisidir... biseyleri o soylemeden akil edemiyodum.baslarda sonra sonra dedimki.o erkek.oldugu halde bu kadar temiz ben neyim bu evde...

temizligi sarti surtu k.v ve.gorumcemden ogrendm ikiside temizlik.hastasi onlardan.gordukce bende oyle oldum...

simdi ise o daginik kiZ gitti evi piril piril duzenli derli toplu bi kiz geldi...

o gardrobu actigimda uzerime yikilan.camasirlar geride kaldi:):)

bana o duygu geldi.insallah sizlerede gelir bence.biraz cevrenizi gozkemleyin indan baskakarinin evini tertemiz gorunce bi.utaniyo heves geliyo ...

ben çalışıyorum eşim çalışıyor hadi okullar kapandı da tatile girmeme son bir hafta kaldı
eşimde kör insafsız değil tamam yardımcı oluyor ama sıkıntı çok başka ya
akşam yatmadan önce tamam ya yarın camları sileceğim şu gardrobun düzeni hoşuma gitmiyor onu baştan yapacağım banyoların ikisini de şakıtıcağım sonra yerleri vileda ile değil bezle sileceğim balkonlardan başlarım diyorum ertesi gün dersin yorgunluğu şu bu eve gelir gelmez amaaaan yemeği yapayım yeter oluyor bir de koridordan nefret ediyorum 16 metre koridor mu olur ya full fayans evim uzunlamasına ve camlar çok fazla
şu gardrobun düzenini halletmek mesela ne kadar fonksiyonsuz bir dolap almışız ah şu evlilik heyecanımız raflı birşey alsaydım daha kolay olacaktı
cevap verenlerin hepsine teşekkür ediyorum ama ailesel demiş birisi ona katılamadım benim annemde babamda aşırı titiz insanlardı ben liseden beri evden uzaklarda okudum ve bu halimin annemden kaynaklandığını sanmıyorum.....

Bekarken annem temizlik var diyincs aglayasim geliyordu 10 aylik evliyim ise bazen sallanarak kalkiyorum bazen sabahtan benim derdimde biriktirdigim utulerim on gundur yillik izindeyim yarin tatile gidiyoruz simdi sikistim utumu yapim bavulmu hazirliyim agdami yapim
Heosinden az az yaptim simdi uyuyup sabah devam edicem :) bende bu tarz seyleri son ana birakip kendimi sikistirmayi pek severim onun disinda temizlikti bilmem neydi duzenliyim
Camasir sermeyi severim ama o utuler basima dert

bu konuda tek olmadığımı görmek biraz rahatlattı ama üzücü birşey
dağınığız iş erteliyoruz ve bundan hepimiz rahatsızız

forumda takıldığım 1 konu var ama fazlası fena olmaz ben heeeeeeepppp temiz olmak düzenli olmak için neler yapmazdım

eşime bugün dedimki kıza tüm gün bakacak birisi olsa ayağıma dolanmasa da bende evin işini aştan aşağı yapıp kurtulsam...

eşimin gözleri ışıl ışıl oldu belki bir iki gün içinde yapar b
unu:27:

dağınıklıktan sıkılırım rahatsız olurum ve içinde resmen boğulurum eşim bendende beter
yeneceğim birgün bu kötü huyu:32::32::32:

Bence anlamıyorum demek ve dağınıklık sizin işinize geliyo yani yapmamak için anlamıyorum eşim dağınık diyosunuz...Her gün bir oda bir oda bile temizleseniz nolcak yani ...

Önce kalkarsın ortadaki dağınıklığını toplarsın ne bilim her evin kendine göre düzeni vardır ,her şeyin bi yeri vardır ...sonra toz alırsın süpür sil ..dip köşe temzlk cam kapı zaten her zman olan şeyler değil yani...

Bi ev çok temiz olmayabilir o gün yapamamş olabilrsn ama dağınıklık çok kötü aniden misafirin gelse rezil olursun her yer her yerde...Vede banyo lavabo bana göre çok önemli orası pisse zaten ben o evden pek hayır beklemem benim fikrim...

Bence kendine bi liste çıkart bugün bunu yaparım yarın şunu diye düzene koy emin ol rahatlıcaksın Temizlik imandan gelir

evet lafta nereye nasıl temizlenir diye düşünüyorum ama iş yapmaya gelince bir yorgunluk bir isteksizlik geliyor nerdeyse bir yıldır evliyim ama hala daha adam akıllı düzen oluşturamadım eşya yerleştirme sırasında eşimle karar vermiştik sonrasında o da dağıttı bende dağıttım işin kötüsü ben yine günlük toplamaları yapsamda eşimin dağınıksın demesi ve kendi dağınıklığını kabul etmemesi.
ona niye bunu burda bırakıyorsun dediğimde akıl edememişim sen söyle diyor ee bir söyle iki söyle üç söyle bunalıyorum söylemiyorum bende
ben bu evime nasıl düzen kuracağım
temizlik için ilhamı nasıl bulacağım
bunu bir alışkanlık haline nasıl getireceğim yardım lütfen

Bu senin yazdıklarını ben doğduğumdan beri kendime söylüyorum :D insanın içinden gelmedi mi gelmiyor işte. Nefret ediyorum yapamıyorum. Bak haftasonu gezme tozma, bilgisayar başı, televizyon başı.. derken bir bardak bile kaldırmadım. O yok bende, böyle de öleceğim sanıırm veya isyan edip artık kadın tutmaya başlayacağım (ona bile üşenirim laf aramızda, sabah gelecek ben peşinden ayrılmayacam falan üşendiğim şey bu)

Bende anlamıyordum açıkçası temizlikten hiç.
Ama mecbur kalınca yapıyor insan beceriyor bir şekilde.
Gözünüzde büyütüyorsanız yavaş yavaş yapın.
Mesela mutfağı temizleyeceksiniz diyelim. Atıyorum günde 5 raf değilde 2-3 raf temizleyin. Özenerek yapın bunu.
Temiz, derli toplu bir evde yaşamak daha iyi hissettirecektir hem size hem eşinize.
Zaten o düzeni oluşturdukça ister istemez dikkat edersiniz.

ben çalışıyorum eşim çalışıyor hadi okullar kapandı da tatile girmeme son bir hafta kaldı
eşimde kör insafsız değil tamam yardımcı oluyor ama sıkıntı çok başka ya
akşam yatmadan önce tamam ya yarın camları sileceğim şu gardrobun düzeni hoşuma gitmiyor onu baştan yapacağım banyoların ikisini de şakıtıcağım sonra yerleri vileda ile değil bezle sileceğim balkonlardan başlarım diyorum ertesi gün dersin yorgunluğu şu bu eve gelir gelmez amaaaan yemeği yapayım yeter oluyor bir de koridordan nefret ediyorum 16 metre koridor mu olur ya full fayans evim uzunlamasına ve camlar çok fazla
şu gardrobun düzenini halletmek mesela ne kadar fonksiyonsuz bir dolap almışız ah şu evlilik heyecanımız raflı birşey alsaydım daha kolay olacaktı
cevap verenlerin hepsine teşekkür ediyorum ama ailesel demiş birisi ona katılamadım benim annemde babamda aşırı titiz insanlardı ben liseden beri evden uzaklarda okudum ve bu halimin annemden kaynaklandığını sanmıyorum.....

Ay ablam ya bu dert mi ? Gardrobun içine kaç yane raf istiyorsun hesapla,ölcüsünü al,Koçtaş gibi yapı marketlerde üç paraya kesip kenarını bantlayıp veriyorlar.Bir çekiç bir çivi rafı tutacak patikli 4 er adet raf tutucuyu çaktınmıydı al sana fonsiyonel gardrop...

ben bunları kendim yaparım yıllardır.nereye ne ekleyecegim ben ölcer biçer ,icat eder yapar yakıştırırım.

kıpırda biraz...temizliği kim sevmez ama YAPMAYI KİM SEVİYOR ki???

az eşya olsun evinde madem düzen tutmakta sorun yaşıyorsunuz.

eşini muhakkak kendi kullandıgı eşyalar konusunda ikna et...bir erkek evi fazla kullanmaz zaten evi kadın ve çocuklar batırıyor yani bizde durum böyle :)) bemin kızım dagınık tazmanya canavarı yanında az kalır :))

az eşya,,,işin sırrı bu.az detay,,az çamaşır,az ütü,az kap kacak.

vermesende kullanmadıklarını sar kolilere kaldır.sıkılınca 1 er tur degistirisin...

söyledigim raf sistemlerini mutfak dolaplarına bile ekletebilirsin.Koçtaş yoksa normal marangozlarda yapar.benim mutfak dolaplarımda camcıda özel kesilip kenarları rodajlanmış cam raflar bile mevcut:)) yeter ki iste kafa yor...

bu konuda en çok dekorasyon siteleri ve blogları insanı gaza getiriyor.en basiti İKEA yı gezmek bile türlü çeşit çözüm sunuyor insana düzen için...İkea yoksa İnternetten katalog indirebilirsin...

temizlik için ayda bir kadın almak en iyisi .16 metrelik koridorda fenaymış ...

yassı MOB dedikleri şey daha çok alanı daka kısa zamanda siliyo ama onuda yıka tak çıkart sıkıcı iş.fayanssa buharlı paspas olur belki...kullanıp memnun kalanlar çok...

allah kolaylık versin aklıma gelenler bunlar...

Back
X