ben çalışıyorum eşim çalışıyor hadi okullar kapandı da tatile girmeme son bir hafta kaldı
eşimde kör insafsız değil tamam yardımcı oluyor ama sıkıntı çok başka ya
akşam yatmadan önce tamam ya yarın camları sileceğim şu gardrobun düzeni hoşuma gitmiyor onu baştan yapacağım banyoların ikisini de şakıtıcağım sonra yerleri vileda ile değil bezle sileceğim balkonlardan başlarım diyorum ertesi gün dersin yorgunluğu şu bu eve gelir gelmez amaaaan yemeği yapayım yeter oluyor bir de koridordan nefret ediyorum 16 metre koridor mu olur ya full fayans evim uzunlamasına ve camlar çok fazla
şu gardrobun düzenini halletmek mesela ne kadar fonksiyonsuz bir dolap almışız ah şu evlilik heyecanımız raflı birşey alsaydım daha kolay olacaktı
cevap verenlerin hepsine teşekkür ediyorum ama ailesel demiş birisi ona katılamadım benim annemde babamda aşırı titiz insanlardı ben liseden beri evden uzaklarda okudum ve bu halimin annemden kaynaklandığını sanmıyorum.....
Ay ablam ya bu dert mi ? Gardrobun içine kaç yane raf istiyorsun hesapla,ölcüsünü al,Koçtaş gibi yapı marketlerde üç paraya kesip kenarını bantlayıp veriyorlar.Bir çekiç bir çivi rafı tutacak patikli 4 er adet raf tutucuyu çaktınmıydı al sana fonsiyonel gardrop...
ben bunları kendim yaparım yıllardır.nereye ne ekleyecegim ben ölcer biçer ,icat eder yapar yakıştırırım.
kıpırda biraz...temizliği kim sevmez ama YAPMAYI KİM SEVİYOR ki???
az eşya olsun evinde madem düzen tutmakta sorun yaşıyorsunuz.
eşini muhakkak kendi kullandıgı eşyalar konusunda ikna et...bir erkek evi fazla kullanmaz zaten evi kadın ve çocuklar batırıyor yani bizde durum böyle :)) bemin kızım dagınık tazmanya canavarı yanında az kalır :))
az eşya,,,işin sırrı bu.az detay,,az çamaşır,az ütü,az kap kacak.
vermesende kullanmadıklarını sar kolilere kaldır.sıkılınca 1 er tur degistirisin...
söyledigim raf sistemlerini mutfak dolaplarına bile ekletebilirsin.Koçtaş yoksa normal marangozlarda yapar.benim mutfak dolaplarımda camcıda özel kesilip kenarları rodajlanmış cam raflar bile mevcut:)) yeter ki iste kafa yor...
bu konuda en çok dekorasyon siteleri ve blogları insanı gaza getiriyor.en basiti İKEA yı gezmek bile türlü çeşit çözüm sunuyor insana düzen için...İkea yoksa İnternetten katalog indirebilirsin...
temizlik için ayda bir kadın almak en iyisi .16 metrelik koridorda fenaymış ...
yassı MOB dedikleri şey daha çok alanı daka kısa zamanda siliyo ama onuda yıka tak çıkart sıkıcı iş.fayanssa buharlı paspas olur belki...kullanıp memnun kalanlar çok...
allah kolaylık versin aklıma gelenler bunlar...