temmuz 2007 doğumlu bebişlerin anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi wkend
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
W

wkend

Ziyaretçi
slm kızlar.bebişlerimizin gelişimini paylaşalım mı

Canım benim oğlum 2 temmuz doğumlu, gelişimi ve büyümesi yolunda gidiyor, iyice hareketlendi, beşiğin içinde bi o yanda bi bu yanda, bu ay ek gıdaya başlattı doktor, demir takviyesine de başladık. Artık daha dikkatli olmamız lazım, bebişlerimiz büyüdükçe tehlikeli alanlar artıyo. Mesela benimki bugün sabah uyanmış, sessiz sessiz kendini ayaklarıyla ittirerek beşiğin baş tarafına kafasını yaslamış ama canı acımamış heralde, hiç ağlamadı çünkü. Baktım kafasını hala ittirmeye çalışıyo ama yer kalmadığından sinirlenmiş. Bi de artık altını bile değiştirmek terletiyo beni çok hareketli durmuyo olduğu yerde.

canım benim kızımda 24 temmuz doğumlu.bizde yavaş yavaş ek gıdaya başladık. 7 kilo ve 64 cm boyunda.sizin bebekleriniz ne kadar

canım kızım 27 doğumlu kilosu 8kg 70cm mamayla besleniyo ilk ek gıdasını başladım muzla kabızlık olmadı sulandırıp veriyorum çok seviyor ek gıdaya başladığım için kakası yeşil pütürlü normalmiş şimdide sebze çorbalarına başlıcam 1 çay kaşı sürekli kucak istiyor eşyaları yakalıyor artık yicem ben onu yaaaa

canım kızım 27 doğumlu kilosu 8kg 70cm mamayla besleniyo ilk ek gıdasını başladım muzla kabızlık olmadı sulandırıp veriyorum çok seviyor ek gıdaya başladığım için kakası yeşil pütürlü normalmiş

Evet kaka yeşille karışık oluyo, doktora sordum, mamadaki nişastadan dedi.

kızlar benim adetlerim çok düzensizdi benim hesabıma göre bebeğim 8haftalık ama doktorum adet düzensizliğin olduğu için yumurtlama günün belirsiz ve bebeğin 6haftalık dedi yani bu normal bi durummu yoksa bebeğimin gelişimimi geri çok üzzgünüm

MRH; benim bebişim canım oğlum 28 temmuz doğumlu şuan 8.150gr 68 cm çok şükür herşey yolunda. Banada doktor henüz ek gıda için başlama dedi ama ben istiyorum ilk çocuk ney nasıl hazırlanır sitelerden arıyorum sizlerin bildikleri varmı Bu gıda işi çok önemli

benim oğluşum 23 temmuz doğumlu ebrucum senden 1 gün önce Erdi cim 8 kilo boyu 72 cm

slm arkadaşlar bende temmuz 13 te doğum yapıcam inşallah 13+2 gün lük hamileyim ama hala cinsiyetini öğrenemedim siz kac haftalıkken öğrendiniz? dün muayeneye gittim doktorum 3 hafta sonra muayenen var o zaman belli olur dedi ay ben 3 hafta daha nasıl bekliycem catlıycam meraktan allah hayırlısını versin eli ayaği düzgün olsun gerisi onemli deil ama insan merak etmeden yapamıyosenağlama

mrh belçin benim kızım mamayla beslendiğinden ek gıdalara erken başladık ama normaldede tüm bebeklerin pütürlü gıdalara yutma refleksini öğrenmesi lazımmış 7 aya kadar bebekler kolay alışmıyopr ben sabahları elma+mama ara öğün yoğurt taze evde yapım öğlen çorba ilk başlayanlar için patetes ve havuç doğrayıp 4 bardak su içme suyu kaynatıp suyunu başka kaba alıp süzgeçten geririp svı miktarını 130 olacak şekilde ayarlıyosun 1 çay kaşığı irmik katıyosun 5 dk kaynıyo çorbası hazır 1yemek kaşığı veriyosun ilk gün sonra artıryosun 2. hafta bu çorbaya ilave maydonoz 3. hafta ıspanak 4. hafta 1 çaykaşığı pirinç katıyosun tamsebze çorbasına geçmiş oluyosuz ve bunların suyunu azaltıyosun ki bebeğin yutma refleksi gelişiyo yavaş yavaş katı gıdaya sebze püresine geçiliyo buçorbaya alışınca muhallebi vere bilirsin ve meyvelerden azar azar başlaya bilirsin

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:pınarcım benim bebeğide 27 temmuz doğumlu benim bebeğimde daha dönemiyor için rahat olsun zamanla oda olur çok çabuk gelişiyorlar o dönmeler artık bu ayın sonunda olur sen yine dikkatli ol yanlız bırakma ama kaşıkla yiyemediğine çok üzüldüm inşallah alışır kızıma 4 aylıkken kaşıkla yoğurt vermeye başladım şimdi herşeyi alıyo kaşıkla pürelerde zorlanıyoruz inşallah alışır zamanla

mrb temmuz annelere
zaman ne çabuk geçiyor dimi
daha dün gibi 8 hf.lık hamişim diye açtığım başlık
şimdi bebişim 6,6 aylık oldu ve ek gıbalara başladık
sebze çorbasını severek yemiyor maleseff:((
ama yoğurdu gece muhallebisini ve meyve püresini severek yiyo
birkaç gündür de kahvaltıya başladık
yuvarlanıp gidiyoruz işte
sizde durumlar nasıl??

Selam,
Kuzey'im 6 temmuz doğumlu, 10 kg ve 73 cm boyunda idi 6. ay kontrolumuzde :) Son derece sağlıklı ve hareketli bir bebek 2 dişimiz çıktı 3. sude yolda 10 güne kadar patlar sanırım...Ben çalışan bir anneyim, Kuzey'ime babannesi bakıyor.5 ay anne sutu aldı malesef artık alamıyor, ek gıdalardan olusan guzel bir menusu var, biberon mamasını gece bir kez veriyorum onun dışında kahvaltı, meyve puresi,çesitli corbalar, yoğurt, muhallebi, ve gece tahılından oluşuyor butun gun yedikleri...Kendi kendine tamamen donebiliyor, henuz emekleyemiyor ama surunebiliyor :) desteksiz kısa bir sure ama destekle yada mama sandalyesinde epey oturuyor, ilgi çekmek için surekli numaralar yapıyor...Kendisi hayatımın anlamı oldu, o bize allahın bir lutfu o çok guzel bir melek,:nazar: Allah hepimizin meleklerini korusun...Hepinize sevgiler...

mrb temmuz annelere
zaman ne çabuk geçiyor dimi
daha dün gibi 8 hf.lık hamişim diye açtığım başlık
şimdi bebişim 6,6 aylık oldu ve ek gıbalara başladık
sebze çorbasını severek yemiyor maleseff:((
ama yoğurdu gece muhallebisini ve meyve püresini severek yiyo
birkaç gündür de kahvaltıya başladık
yuvarlanıp gidiyoruz işte
sizde durumlar nasıl??

Selam,
Kuzey'im 6 temmuz doğumlu, 10 kg ve 73 cm boyunda idi 6. ay kontrolumuzde :) Son derece sağlıklı ve hareketli bir bebek 2 dişimiz çıktı 3. sude yolda 10 güne kadar patlar sanırım...Ben çalışan bir anneyim, Kuzey'ime babannesi bakıyor.5 ay anne sutu aldı malesef artık alamıyor, ek gıdalardan olusan guzel bir menusu var, biberon mamasını gece bir kez veriyorum onun dışında kahvaltı, meyve puresi,çesitli corbalar, yoğurt, muhallebi, ve gece tahılından oluşuyor butun gun yedikleri...Kendi kendine tamamen donebiliyor, henuz emekleyemiyor ama surunebiliyor :) desteksiz kısa bir sure ama destekle yada mama sandalyesinde epey oturuyor, ilgi çekmek için surekli numaralar yapıyor...Kendisi hayatımın anlamı oldu, o bize allahın bir lutfu o çok guzel bir melek,:nazar: Allah hepimizin meleklerini korusun...Hepinize sevgiler...

Maşallah:nazar:kilosuda boyu da süpermiş ii bakmışsın annesi
benimki 7,5 kilo ve boyu 69cm
dişten dolayı iştahsız bir bebeğim var:((
Sağlıklı olsunlarda canları sağolsun
benimki de destekli oturabiliyor desteksiz kısa bir süre
yüzüstünden sırtüstüne ve aksini yapabiliyor maşallah kızıma
aynn ne,bab ba ve de de diyo
emekleme pozisyonunda bırakınca poposunu havaya kaldırıyor o kadar:)):emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

[/B]
slm arkadaşlar bende temmuz 13 te doğum yapıcam inşallah 13+2 gün lük hamileyim ama hala cinsiyetini öğrenemedim siz kac haftalıkken öğrendiniz? dün muayeneye gittim doktorum 3 hafta sonra muayenen var o zaman belli olur dedi ay ben 3 hafta daha nasıl bekliycem catlıycam meraktan allah hayırlısını versin eli ayaği düzgün olsun gerisi onemli deil ama insan merak etmeden yapamıyosenağlama

güzelim ben su an 17+1 haftalik hamileyim ve bebisimin cinsiyetini 13 haftalikken ögrendim .. bebekten bebege degisio .. benim arkadaqsim da su an 17 nci haftasinda ve devamli dr a gitmesine ragmen hala ögrenemedi.. ha bi de erkekbebeklerde daha erken belli olurmus yerimseniben

mınıgım 20temmuzlu 7kılo 63cm aılecek mınyon oldugumuzdan daha mınık gorunuyor ayına gore:)))
ama cok sevımlı cıtkırıldımmmmmm
:))))

TUB83
yapma canım yaaa
daha sımdıden bellı olaz o cok erken dah adur
kedıne ve bebege ıyı bak gelısırç.hem kıme gore neye gore kucuk yaaaaa
herkesın bır olması ımkansız kımseyle karsılastırma aıleye cekebılıyor
canını sıkma bunun ıcın benım ıkı kızımda mınıcık dogdu
sımdı bırı 4yasında bırı 7aylık oldu bıle ama bırı 2kg bırı 2,5dogdu:)))
karnımda fazla buyumuyorlar bende mınyonum hep kendıme kılo aldım 22kılo aldım 2,5 dogdu.ıkısıde saglıklı sıhhatlı sımdı
doktorumda baktı yemem ıcmem dıkkatım ıyı ama bebekler zor buyuyo sebebını arastırdık.
1:ben cok hareketlıyım oturmup dınlenmıyorum sdureklı ıs guc yapıyorum ıstırahat etmıyorum
2:anne baba mınyon dedı malzeme bu daha ıyısı olmuyo:)))))
can sıkacak bı durum yok yanııııııııııııı bunları sımdıden kafana takma derım:)))

Back
X