Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

canım 40 yaş deilde ssk dan faydalanmak için tüp denemek sayısı var heralde emin deilim ama elindeki raporda yazıyodur muhakkak kaç defa kullanabileceğin canım ya inşallah yine faydalanırsın çok zor çünkü hem maddi hem manevi her yönden zor durum Allahım yardım etsin inşallah arkadaşım

Hepinize çok teşekkürler , maalesef 39 yaş ve 2 tüp bebek denemeye inmiş,devletin ve özel kurumların karşılayacağı.Artık bir şekilde cepten gidecek.Allah umudumuzu,şansımızı eksik etmesin ve inşallah benim ilki cepten 7.000-8.000 tutmuştu.İkincisini deniycez.İkincisini de BAhçeci FULYA da deniycez.İlki de oradaydı.Doktarlar başladığınız yer iyiyse o dokor sizi tanır,orada devam edin dedi,biz de öyle yapıyoruz.Dilerim 2.si tutar,çünkü maddi olarak eşim ve beni çok zorluyor.hepimizinki tutsa keşke.

Tüp Bebek Raporu Çıkarmak İçin Gerekli şartlar;

•T.C. Vatandaşı olmak,
•Resmi nikahlı olmak,
•Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
•Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 39dan büyük olmamalı,
•Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
•Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
•Toplam 900 iş günü(5 yıl) sosyal güvence prim gününe sahip olmak.

Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Süreç

•Adetin 2. Günü yapılacak hormon tahlilleri,
•Adetin 2. Günü yapılacak bazal ultrason değerlendirmesi,
•Erkeğe ait toplam üç (3) adet spermiogam değerlendirmesi (en az bir tanesi raporun çıkarılacağı kurumdan olmalı ve spermiogram değerlendirmelerinin arasında en az 15’er gün zaman geçmiş olmalı)
•Adetin 6-10 günleri arasında rahim filmi (HSG) çekilmeli, (son 6 ay içinde çekilmiş HSG varsa yeterli olabilecektir.)

Bu girişimler tamamlandıktan sonra rapor çıkaracak kurumun heyet toplanma günü ve raporun imzalarının sonuçlanması beklenir.

Raporda Mutlaka Olması Gerekenler

•Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
•TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
•Bayanın yaşı değil doğum tarihi “gg.aa.yyyy” olarak yazılmalıdır
•Tanı; açıkça yazılmalıdır,
•Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
•Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
•Tüp bebek yapılması “uygundur”, “gereklidir”, “kararlaştırılmıştır” şeklinde ibareler yer almalıdır, (“tüp bebek merkezine sevki uygundur” ibaresi geçerli olmamaktadır.
•Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,

kaynak: mayatupbebek

Tüp bebek tedavisi öncesi işlemler
(1) Tüp bebek tedavisi öncesi işlemlerin 23 yaşını doldurmuş, 39 yaşından gün almamış kadınlara uygulanması durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
Klasik ovulasyon indüksiyonu
(1) Her siklus için kadın hastalıkları ve doğum uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporu düzenlenecektir. Raporda, kaçıncı siklus olduğu belirtilecek ve gerekli ilaçlar kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi tarafından reçete edilecektir.
(2) Raporda; tanı, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları belirtilecektir.
(3) En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır. İki uygulamadan (siklus) sonra yapılan klasik ovulasyon indüksiyonu tedavisi için uygulanan gonadotropin bedelleri ödenmez.
(4) Ovulasyon tetiklemesi için kullanılan Hcg (Human korionik gonadotropin) dozu, maksimum dozun dışında olup, 10000 üniteyi geçemez. Üriner Hcg kullanılması halinde rapor aranmaksızın reçete edilebilir.
İntra uterin inseminasyon (IUI)
(1) Tüp bebek tedavisi işlemleri için belirlenen kriterler, intrauterin inseminasyon (artifisiel inseminasyon) için de geçerlidir.
(2) Ovulasyon tetiklemesi için kullanılan Hcg (Human korionik gonadotropin) dozu, maksimum dozun dışında olup, 10000 üniteyi geçemez. Üriner Hcg kullanılması halinde rapor aranmaksızın reçete edilebilir.

Tüp bebek tedavisi işlemleri
Bir hastalığın tedavisi amacıyla uygulanan tüp bebek işlemleri
(1) Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak Kemik İliği Transplantasyon Merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği tıbbi genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan tüp bebek tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.
(2) Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.
(3) Tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır. Her bir tüp bebek denemesine ilişkin olarak toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır.
Diğer tüp bebek tedavisi işlemleri
(1) Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısının;
a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
b) 23 yaşını doldurmuş, 39 yaşından gün almamış olması,
c) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
ç) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
d) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.
(2) Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.
(3) Tüp bebek tedavisi için düzenlenecek sağlık kurulu raporu, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği (bünyesinde üroloji kliniği bulunmayan ancak, üroloji uzman hekiminin konsültan olarak görev yaptığı, eğitim veren kadın-doğum hastaneleri dâhil) bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir. Sağlık kurulu raporlarında, hasta yaşı, kimlik bilgilerinin yanında, tanı, endikasyon, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
(4) Sağlık kurulu raporlarında, son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun belirtilmesi yeterli olup, ekinde veya raporda teşhise esas belge ve bilgiler ayrıca aranmayacaktır. Ancak bu belgelerin hasta dosyasında bulunması ve gerektiğinde ibraz edilmesi zorunludur. Ayrıca, evli çiftlerin çocuklarının olup olmadığı ile eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği, merkezde tutulan hasta dosyasında saklanacaktır.
(5) SUT eki ilaç listelerinde yer almak kaydıyla tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır.
(6) En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 6000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanacaktır.
(7) Tüp bebek tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 39 yaşından gün almış olması durumunda, yardımcı üreme yöntemi tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz.
Örnek; 08 Mart 1985 doğumlu kadının, tüp bebek tedavisi giderlerinin karşılanabilmesi için; 08 Mart 2008 tarihinden sonra, 08 Mart 2024 tarihinden önce tedavinin yapılmış olması gerekir.
Tüp bebek tedavisi işlem bedeli ve ödeme esasları
(1) Tüp bebek tedavisi SUT eki EK-9 Listesinde belirtilen fiyat esas alınarak ödenir. Fiyata; tüp bebek tedavisi kapsamında yapılan ovulasyon indüksiyonu, oosit aspirasyonu, sperm-oosit hazırlanması ve inkübasyonu, embriyo transferi, ICSI (mikro enjeksiyon), invaziv sperm elde etme yöntemleri, tüp bebek işlemi öncesi kadın ve erkeğe yapılan tetkik ve tahlil bedelleri ile kullanılan her türlü sarf malzemesi dahildir.
(2) Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar katılım payından muaf değildir.
(3) (10.2.1) numaralı maddede belirtilen tüp bebek tedavilerinde her bir denemede, (10.2.2) numaralı maddede belirtilen tüp bebek tedavilerinde ise sadece birinci denemede en fazla bir yıla kadar embriyo freezing bedeli ayrıca ödenir.
(4) Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde, tüp bebek kapsamında yapılan her türlü tıbbi işlemin kaydının tutulması ve tutulan kayıtların denetim esnasında ibrazı zorunludur. Bu kayıtların doğru ve sağlıklı bir şekilde tutulması ve muhafazasında, merkez sorumlusu ve ruhsat (uygunluk belgesi) sahibi kişiler, müşterek ve müteselsilen yükümlüdür.

2008 BÜTCE UYGULAMA TALIMATI Yardımcı üreme yöntemi tedavileri

10.1. Tüp bebek tedavisi öncesi işlemler
Tüp bebek tedavisi öncesi işlemlerin 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış kadınlara uygulanması durumunda bedeli ödenir.

10.1.1. Klasik ovulasyon indüksiyonu
Her siklus için kadın hastalıkları ve doğum uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporu düzenlenecektir. Raporda, kaçıncı siklus olduğu belirtilecek ve gerekli ilaçlar kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi tarafından reçete edilecektir.
Raporda; tanı, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları belirtilecektir.
En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedeli ödenir. İki uygulamadan (siklus) sonra yapılan klasik ovulasyon indüksiyonu tedavisi için uygulanan gonadotropin bedeli ödenmez.
Ovulasyon tetiklemesi için kullanılan Hcg (Human korionik gonadotropin) dozu, maksimum dozun dışında olup, 10000 üniteyi geçemez. Üriner Hcg kullanılması halinde rapor aranmaksızın reçete edilebilir.
10.1.2. İntra uterin inseminasyon (IUI)
Tüp bebek tedavisi işlemleri için belirlenen kriterler, intrauterin inseminasyon (artifisiel inseminasyon) için de geçerlidir.
Ovulasyon tetiklemesi için kullanılan Hcg (Human korionik gonadotropin) dozu, maksimum dozun dışında olup, 10000 üniteyi geçemez. Üriner Hcg kullanılması halinde rapor aranmaksızın reçete edilebilir.
10.2. Tüp bebek tedavisi işlemleri
10.2.1. Bir hastalığın tedavisi amacıyla uygulanan tüp bebek işlemleri
Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak Kemik İliği Transplantasyon Merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarının sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği tıbbi genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan tüp bebek tedavilerine ilişkin giderler kurumlarca karşılanır.
Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.
Tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezinin kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır. Her bir tüp bebek denemesine ilişkin olarak toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedeli kurumlarca karşılanır.
10.2.2. Diğer tüp bebek tedavisi işlemleri
Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla kadın ise kendisinin, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısının;
a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
b) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
c) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavilerine ilişkin giderler kurumlarca karşılanır.
Tüp bebek tedavi bedeli, Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde yapılması halinde ödenir. Sağlık kurulu raporuna bağlı olarak kişiler tercih ettikleri tüp bebek merkezine müracaat edebilirler.
Tüp bebek tedavisi için düzenlenecek sağlık kurulu raporu, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği (bünyesinde üroloji kliniği bulunmayan ancak, üroloji uzman hekiminin konsültan olarak görev yaptığı, eğitim veren kadın-doğum hastaneleri dâhil) bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir. Sağlık kurulu raporlarında, hastanın yaşı ve kimlik bilgilerinin yanında, tanı, endikasyon, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
Sağlık kurulu raporlarında, son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun belirtilmesi yeterli olup, ekinde veya raporda teşhise esas belge ve bilgiler ayrıca aranmayacaktır. Ancak bu belgelerin hasta dosyasında bulunması ve gerektiğinde ibraz edilmesi zorunludur. Ayrıca, evli çiftlerin çocuklarının olup olmadığı ile eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği, merkezde tutulan hasta dosyasında saklanacaktır.
Tebliğ eki ilaç listelerinde yer almak kaydıyla tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır.
Tüp bebek ve klasik ovulasyon indüksiyonu + intrauterin inseminasyon uygulamalarında kullanılan ilaçlar hasta katılım payından muaf değildir.
En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 6000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedeli karşılanacaktır.
Tüp bebek tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, yardımcı üreme yöntemi tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi karşılanmaz.
Örnek; 8 Mart 1985 doğumlu kadının, tüp bebek tedavisi giderlerinin karşılanabilmesi için; 8 Mart 2008 tarihinden sonra, 8 Mart 2024 tarihinden önce tedavinin yapılmış olması gerekir.
10.2.3. Tüp bebek tedavisi işlem bedeli ve ödeme esasları
Tüp bebek tedavisi Tebliğ eki EK–9 sayılı listede belirtilen fiyat esas alınarak ödenir. Fiyata; tüp bebek tedavisi kapsamında yapılan ovulasyon indüksiyonu, oosit aspirasyonu, sperm- oosit hazırlanması ve inkübasyonu, embriyo transferi, ICSI (mikro enjeksiyon), invaziv sperm elde etme yöntemleri, tüp bebek işlemi öncesi kadın ve erkeğe yapılan tetkik ve tahlil bedelleri ile kullanılan her türlü sarf malzemesi dahildir. Birinci ve ikinci denemelerde en fazla birer yıla kadar embriyo freezing bedeli ayrıca ödenir.
Tüp bebek tedavi bedelleri, kadın ve erkeğin farklı kamu sağlık güvencelerine sahip olması halinde tedaviye başlanılmasını gerektiren faktörlere bağlı olmaksızın, kadının kurumunca karşılanır.
Doğal yollarla veya tüp bebek yöntemiyle bir veya birden fazla çocuk sahibi olan ailelerin, daha sonra erkek ve/veya kadında gelişen kısırlığa (sekonder infertilite) bağlı olarak çocuk sahibi olamadıkları gerekçesiyle tüp bebek tedavisi yaptırmaları durumunda, bu durumları sağlık kurulu raporu ile belgelendirilse dahi tüp bebek tedavisine ait giderler karşılanmayacaktır.
Üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde, tüp bebek kapsamında yapılan her türlü tıbbi işlemin kaydının tutulması ve tutulan kayıtların denetim esnasında ibrazı zorunludur. Bu kayıtların doğru ve sağlıklı bir şekilde tutulması ve muhafazasında, merkez sorumlusu ve ruhsat (uygunluk belgesi) sahibi kişiler, müşterek ve müteselsilen yükümlüdür. Ayrıca, evli çiftlerin çocuklarının olup olmadığı ile kadının yaşını tespit etmek için vukuatlı nüfus kayıt örneği, merkezde tutulan hasta dosyasında saklanacaktır.

Tüp Bebek Raporu Çıkarmak İçin Gerekli şartlar;

•T.C. Vatandaşı olmak,
•Resmi nikahlı olmak,
•Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
•Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 39dan büyük olmamalı,
•Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
•Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
•Toplam 900 iş günü(5 yıl) sosyal güvence prim gününe sahip olmak.

Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Süreç

•Adetin 2. Günü yapılacak hormon tahlilleri,
•Adetin 2. Günü yapılacak bazal ultrason değerlendirmesi,
•Erkeğe ait toplam üç (3) adet spermiogam değerlendirmesi (en az bir tanesi raporun çıkarılacağı kurumdan olmalı ve spermiogram değerlendirmelerinin arasında en az 15’er gün zaman geçmiş olmalı)
•Adetin 6-10 günleri arasında rahim filmi (HSG) çekilmeli, (son 6 ay içinde çekilmiş HSG varsa yeterli olabilecektir.)

Bu girişimler tamamlandıktan sonra rapor çıkaracak kurumun heyet toplanma günü ve raporun imzalarının sonuçlanması beklenir.

Raporda Mutlaka Olması Gerekenler

•Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
•TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
•Bayanın yaşı değil doğum tarihi “gg.aa.yyyy” olarak yazılmalıdır
•Tanı; açıkça yazılmalıdır,
•Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
•Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
•Tüp bebek yapılması “uygundur”, “gereklidir”, “kararlaştırılmıştır” şeklinde ibareler yer almalıdır, (“tüp bebek merkezine sevki uygundur” ibaresi geçerli olmamaktadır.
•Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,

kaynak: mayatupbebek

canım şu 3 yıl evlilik şartı kalktı diyorlar ancak hala son 3 yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması ibaresi var, benim eşim oligosperm yani tüp bebekten başka şansı yok çünkü sperm sayısı 100 bin, 1 milyon bile değil, bu durumda 3 yıl beklemeye gerek olmaması lazım bilgin var mı temmzuda doktora tekrar soracağım ama araştırıyorum yine de belki benim gibi olup rapor alan vardır diye ben 8 aylık evliyim.

Hepinize çok teşekkürler , maalesef 39 yaş ve 2 tüp bebek denemeye inmiş,devletin ve özel kurumların karşılayacağı.Artık bir şekilde cepten gidecek.Allah umudumuzu,şansımızı eksik etmesin ve inşallah benim ilki cepten 7.000-8.000 tutmuştu.İkincisini deniycez.İkincisini de BAhçeci FULYA da deniycez.İlki de oradaydı.Doktarlar başladığınız yer iyiyse o dokor sizi tanır,orada devam edin dedi,biz de öyle yapıyoruz.Dilerim 2.si tutar,çünkü maddi olarak eşim ve beni çok zorluyor.hepimizinki tutsa keşke.

canım benim de ilki 6.000 tlyi buldu.üstelik aşılama raporumla.ben de yine aynı merkeze gidecem 2. için doktorla görüşmüştük 4.500 te anlaştık.gerçekten maddi ve manevi olarak yıpratıcı bir süreç ama insan sonucunu düşünce gözü hiçbir şeyi görmüyor.bu uğurda ne arabalarından ne evlarinden olanları tanıyorum.rabbim o kadar uzatmaz inş bizim çabalarımızı da temmuz ayı hepimiz için en hayırlı en mutlu ay olur...

canım şu 3 yıl evlilik şartı kalktı diyorlar ancak hala son 3 yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması ibaresi var, benim eşim oligosperm yani tüp bebekten başka şansı yok çünkü sperm sayısı 100 bin, 1 milyon bile değil, bu durumda 3 yıl beklemeye gerek olmaması lazım bilgin var mı temmzuda doktora tekrar soracağım ama araştırıyorum yine de belki benim gibi olup rapor alan vardır diye ben 8 aylık evliyim.

Evet yani bana geçmiş olsun,yazanlara çok teşekkürler,ben de aynı bilgiyi edindim internetten.39 yaş sınır.Maalesef 43 yaşındayım,benim için geçmiş olsun.Ne yapalım gücümüz yetene kadar cepten karşılayacağız,yeterki tutsun....

canım benim de ilki 6.000 tlyi buldu.üstelik aşılama raporumla.ben de yine aynı merkeze gidecem 2. için doktorla görüşmüştük 4.500 te anlaştık.gerçekten maddi ve manevi olarak yıpratıcı bir süreç ama insan sonucunu düşünce gözü hiçbir şeyi görmüyor.bu uğurda ne arabalarından ne evlarinden olanları tanıyorum.rabbim o kadar uzatmaz inş bizim çabalarımızı da temmuz ayı hepimiz için en hayırlı en mutlu ay olur...

Canım sana katılıyorum tüm kalbimle...Umarım Temmuz da hepimizin ki olumlu sonuç verir.Umarım değer,umarım ÇOK MUTLU HABERLERİMİZİ ALIR BİRBİRİMİZİN,BU KEZ ÜZÜNTÜDEN DEĞİL,MUTLULUKTAN AĞLARIZ....

3 uıl evlilik şartı kalkmış olsa bile yine de 3 kez denemiş ve olumsuz sonuç almış olman gerekir ki bu da hertedavi arası ortalama 2 ay olsa tedavi sürecin de 1er aydan9 ay eder kaba bir hesap benimki.ama araştırayım ben de .
tabi bir de erkek faktörü var.emin değilim canım .dediğim gibi bir araştıralım

Kızlar bir soru sorsam cevaplarmısınız ben bugün hastalandım yarın sabah doktora gidicem tedavi için ne olucak şimdi?

canım tedaviye adetin 2.günü başlandığından,adetin 2.günü tüp bebek merkezine gitmen gerekiyor.Ama öncesinde ilaç ve birtakım testlerle gitmen gerekiyor.Bahçeci Fulya bu şekilde yapıyor canım.

Kızlar bir soru sorsam cevaplarmısınız ben bugün hastalandım yarın sabah doktora gidicem tedavi için ne olucak şimdi?

jinekolojik muayenen yapılacak.şimdiye dek senin ve eşinin yaptırmış olduğunuz bütün test ve film sonuçlarınız istenecek.kan testi yaptırılacak.tüp bebek öncesi bir tedavi gerekli görülmezse hemen ilaçlarına başlanacak

kızlar benim temizliğe geri dönmem gerekiyor malum tedavi öncesi genel temizlik.şahsen tanımasam da sizleri seviyorum ve öpüldünüz...kader arkadaşlarım benim...:54::54::54::54::54::54:

kızlar benim temizliğe geri dönmem gerekiyor malum tedavi öncesi genel temizlik.şahsen tanımasam da sizleri seviyorum ve öpüldünüz...kader arkadaşlarım benim...:54::54::54::54::54::54:

anlaşılan herkes temizlik yapıyo bebişe hazırlıkkkk bende aynı durumdayım bu sıcakta temizlik hiçç çekilmiyo ama bebişimiz için herşeye değer...illa birbirimizi tanımamız gerekmiyo canım dediğin gibi kader arkadaşlarıyız kendin için dua ederken bu durumu yaşayan herkez içinde dua etmiyomusun ediyosun bundan adım kadar eminim o halde biz birbirimizi hiç tanımadan konuşmadan da dua ediyoduk bizde seni seviyoruz kolay gelsin çok öpüldünn

canım tedaviye adetin 2.günü başlandığından,adetin 2.günü tüp bebek merkezine gitmen gerekiyor.Ama öncesinde ilaç ve birtakım testlerle gitmen gerekiyor.Bahçeci Fulya bu şekilde yapıyor canım.

ben testleri yaptırdım kan testlerini hormanlara baktılar geçen ay bu ay adet başlayınca ara dedi aradım yarın sabah gelin dedi
gidelimde
muayene falan edicek mi hemen hormon iğnelerinemi başlıyolar? ben ilk defa çıkıyorum bu yola
kanbar herkez bana vahi geliyomuş gibi davranıyo bense saf saf bakıyorum yüzlerine sizler olmasanız napardım kimbilir
İyiki varsınız başım sıkışınca tek size sığınıyorum allah razı olsun herkez imdadıma koşuyo yoksa doktorlar bildiğiniz bu süreçte bilmiyoz kardeşim diyorum hmmm yani yapıyolar çıldırıyorum

jinekolojik muayenen yapılacak.şimdiye dek senin ve eşinin yaptırmış olduğunuz bütün test ve film sonuçlarınız istenecek.kan testi yaptırılacak.tüp bebek öncesi bir tedavi gerekli görülmezse hemen ilaçlarına başlanacak

jinekolojik muayene sadece ultrason değilmi hocam karnımdan

canım doktorunu ara ve adet olduğunu belirt o sana ne yapman gerektiğini söleyecek ön görüşmen varmı doktorla acaba 2.gün başlıyo ilaçlar ve iğneler canım

wallah bişiy söylemedi yarın sabah gelin dedi okadar :( çok kafam karışık bir boşluk içindeyim sanki acaba bir sonraki ayamı bıraksaydık

ben testleri yaptırdım kan testlerini hormanlara baktılar geçen ay bu ay adet başlayınca ara dedi aradım yarın sabah gelin dedi
gidelimde
muayene falan edicek mi hemen hormon iğnelerinemi başlıyolar? ben ilk defa çıkıyorum bu yola
kanbar herkez bana vahi geliyomuş gibi davranıyo bense saf saf bakıyorum yüzlerine sizler olmasanız napardım kimbilir
İyiki varsınız başım sıkışınca tek size sığınıyorum allah razı olsun herkez imdadıma koşuyo yoksa doktorlar bildiğiniz bu süreçte bilmiyoz kardeşim diyorum hmmm yani yapıyolar çıldırıyorum

Canım ben de izindeydim,1 haftalığına çıktım,tüp bebkle ilgili araştırmalarımı yaptım ve birçok doktorun yönlendirmeleriyle yine ilk tüp bebek deneyimimi yaşadığım Bahçeci Fulyada karar kıldım.Doktorum ERBİL YAĞMUR.GENÇ VE ÇOK İNANÇLI,İSTEKLİ BİR DOKTOR.Ben bankacıyım,dünden beri işbaşı yaptım.Burada hepimiz herzaman birbirimize manevi destek oluruz,bu hepimize iyi gelir eminim.Bir de mutlu haberlerimizi paylaşsak oooh süper olurdu...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Back
X