- Emoji Skoru
- 19
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi daisywhite
Temporal Lift Öncesi Mutlaka Okuyun Derim..
Herkese selamlar hanımlar.. Ben yeniden bir operasyon yaptırdım
Ben uzun süredir Temporal Lift operasyonunu istiyordum. Kaşlarım çok düşük değil ama göz kenarlarım biraz düşüktü bu da sanki modum düşük gibi algılanmama sebep oluyordu. Amacım daha güzel olmak değil, daha dinamik bakışlardı. Birkaç dr ile görüştüm, birçok doktor ile whatsapp üzerinden görüştüm. Hiçbirine x işlem diye nokta atışı işlem söylemedim, Temporal Lift bile demedim sadece şikayetimi anlattım fikirlerini istedim. Kendi görünüşümden çok uzaklaşmak istemediğimi, amacımın sadece yorgun görünmeyen bakışlar olduğunu da belirttim. Açık iletişimin önemli olduğunu düşünüyorum, her operasyon öncesinde dr seçerken açık iletişim kurmaya dikkat ettim.
Sadece Temporal Lift yeterli olur diyen de oldu, durduk yere Lip Lift de yapalım daha feminen bir yüz olur diyen de oldu (feminen yüz talebim olmadı ve yeterli buluyorum yüzümün feminenliğini bana yetiyor en azından), Temporal Lift+Fox Eyes diyen de oldu ki bu bambaşka biri demek... Sadece üst göz kapağı biraz almak yeterli diyen de oldu, alt üst göz kapağı birlikte yapalım ama çok kesi yapmadan işlem yapalım diyen de.. çok çeşitli seçenekler sunuldu yani. Hatta bir doktor yapmışken Temporal Lift+Badem Göz+Boyun Germe+ yüzünüzde çukurluklar var onlar için de operasyon esnasında fraksiyonel lazer yapalım aradan çıksın dedi
Bu doktorlar ismi az çok bilinen doktorlar bu arada, İstanbul'da. Araştırmaya devam ederken farklı bir ilde, gerçekten doğal işlemler yapan bir plastik cerrah buldum. Ondan da yüzyüze görüşüp fikir istedim. Temporal Lift+Kantoplasti+ göz torbalarının alınması yeterli dedi. Göz torbalarım olduğunu o ana kadar farketmemiştim açıkçası. Ama yukarı bakarken fotoğrafımı çekip incelediğimde evet var ve karşıdan bakınca da belli aslında ama dikkatli bakmak lazım. Morluk yok torba da yeni başlamış gibi.
Bu seçenek içime sindi. Fazla işleme gerek duymaması ve yaptığı işlemlerin de doğal olması o cerraha karar vermemde etkili oldu.
İşte esas olay bundan sonra başlıyor.
4 saatlik mesafede hastane, arabayla geleceğim. 1 gün yatış var. Ertesi gün arabayla eve dönebilir miyim dedim, dönebilirsiniz ama eğer araba süremeyecek olursanız bir gün daha hastanede misafir edebiliriz dedi. Peki refakatçi şart mı, ben rahat bir işlem gibi anlıyorum dedim, refakatçi gerekir operasyon sonrası 1-2 saat bölgeye soğuk kompress yapılması gerekir onu siz yapamayabilirsiniz dedi. İşlem süresi dedim, 2,5 - 3 saat max dedi.
Bu kısmı hatırlayın..
Arkadaşım refakatçi olacaktı, güle oynaya geleceğiz geri falan hayalleri kuruyoruz arkadaşımla. Eşim ne olur ne olmaz başka bir şehir, narkoz alıyorsun ben geleyim dedi ve kendisi refakatçim oldu. Allah korumuş beni, iyi ki o geldi.
Operasyondan önceki gece yatış yaptım, sabah operasyon var. Sabah oldu çizim yapıldı, anestezi verildi.........
Ve ben çıktığımda ceset gibiydim. Gözlerim davul gibi şişmişti.
Göz alın bölgem komple bantlıydı gözün kendisi hariç. Fakat zaten gözlerim şişten açılmıyordu.
Doktor yanıma geldi ayıldığımda, bu şişlik normal mi ben gözümü açamıyorum dedim. Normal, çok işlem var alın göz bölgesinde. Birkaç güne açılır merak etmeyin dedi.
4 gün gözüm şişlikten dolayı açılamadı ve ben her işimde refakatçime bağımlıydım. Eşim hiç tahmin etmediği bir bakıcılık sürecine zorunlu olarak düştü, ertesi gün işe gidecekti izin almak zorunda kaldı ve ben de hiçbir şey görmeyen ve yüzü gözü patlayacak gibi şiş hisseden, hareketi kısıtlı ve ödemin alta inmesi için sürekli oturur pozisyonda durmak zorunda olan ve o şekilde uyumak zorunda olan ve göz içinde de cam kırıkları varmışcasına çok yüksek batma acılarıyla başbaşa kaldım.. Ağrı kesicinin pek faydası olmadı ya da ağrı kesici de olmasa daha beteri olacaktı dayanılmayacaktı... Daha da şişmemek için ağlayamadım bile. Sürece adapte olmak ve güçlü durmak zorunda kaldım.
Ben hayatımda böyle afallamadım, Allah düşmanıma vermesin. Bakın her şey olur bu hayatta. İnsanız. Ama ertesi gün 4 saatlik mesafedeki evine araba sürerek gidebileceğine inanmak nerde....... 4 gün gözlerini açamayacak kadar şiş olmak, cam kırıkları acısı çekmek, patlayacak gibi şiş hissetmek ve hiçbir şey görmeden başkasına bağımlı yaşamak zorunda kalmak nerde........
Beklentiyle sonuç arasında 180 dereceden de fazla fark var. Çok hazırlıksızdım üstelik. Bana anlatılsaydı ben bu işlemi elerdim.
İlla bu sürece gireceksem eşimi de sürece hazırlardım desteğini gönüllü olarak isterdim mecbur bırakmazdım, refakatçinin de WC nize kadar size bakım vermeye hazır olması lazım hem psikolojik hem fiziksel olarak çok zor bir süreç, herkesin öyle bir yakını olmayabilir bunlar anlatılmalıydı... İşlemi yaptıracak kişiye evi hasta bakımına uygun hale getirmesi için de o hazırlık süreci anlatılmalıydı..... Hastanın işlerini halletmesi, zamanını ayarlaması için iyileşme süreci doğru beklenti kurarak anlatılmalıydı....
Bu konuyu çok kıymetli buluyorum. Bu benim kaçıncı işlemim ki hepsini de burda anlatmış değilim ama anlattığım konularıma bakın bir de gelin bu yazıma bakın.
Eğer Temporal Lift işlemi düşünüyorsanız hanımlar öncelikle şunları mutlaka düşünün derim:
Bana 4 5 gün gözlerim hiç görmezken su, yemek, wc, ilaç vs vs her konuda gece de dahil olmak üzere destekçim olabilecek ve beni yarı yolda bırakmayacak kadar sağlam bir refakatçim var mı?
İlk 3 gün gece de dahil olmak üzere 20/40 kompress yapabilecek bir refakatçim var mı?
(İlk 3 gün göz/alın/şakak bölgem o kadar şişti ki gece de dahil 20 dk soğuk kompress/40 dk dinlenme ile geçti doktor 20/40 kompressin zaten zorunlu yapılması gerektiğini operasyon sonrası söyledi ve bunu gece uyuyakalıp yapamadığımızda canım çok yanarak uyanıyordum dayanılmaz bişe bu. Zaten patlayacak gibi şişsiniz, buz olmadığında artık sınırı geçtiğinizi haykırıyor gözleriniz alnınız daha da şişecek yer kalmadığından ve bazen de ödem sıvısı sızıyor kafa içindeki dikişlerden..)
En az 1 hafta bana yemek, ilaç, psikolojik destek (bakın bu çok önemli sakın es geçmeyin birinin bu günler bitecek demesi çok elzem bunu anlatamıyorum çok fazla) verebilecek biri var mı?
Daha da önemlisi:
Siz gözlerde cam kırığı batması hissine 1 hafta dayanabilecek misiniz?
3 hafta göz kaslarınızın çekilmesi, titremesi, sıkışması hissine dayanabilecek misiniz?
Sadece tek bir kirpiğimiz gözümüze batınca onu çıkarmadan rahat edemiyoruz dimi..
İşe dönme süreci de muallak. Bu konuda hiçbir doktorun doğruyu söyleyeceğini düşünemiyorum. Çünkü ödemlerin inmesi 1 ayı buluyormuş. Yüzün oturması da 2,5 - 3 ay.. çok uzun bir süre yani. Bu sürenin hangi kısmında işe sorunsuz dönülebilir ben de bilmiyorum. Kişiden kişiye değişen yaşanıp görülebilecek bir süreç.
Ben şuan 17. Günümdeyim. Sigara alkol yok, kolejen bromelain takviyeler tam destek ama hala şişim. Hala gözlerimi kapatınca göz alın şakak kaslarım istemsiz titriyor çekiliyor kilitleniyor ve uyutmuyor sürekli kas huzursuzluğu var. Sinirler uyanıyormuş. Hala zorlanıyorum gece uyumakta. 3. Haftadan sonra azalacakmış, bakalım bekliyorum. Hala sürecin içindeyim yani.
İlk kez buraya yazabilecek kadar kendimi iyi hissetmeye başladım.
Bakın doktor hatası demiyorum, doktorumun işlemleri iyi iletişimi de iyi hala arayıp soruyor nasılsın diye ve süreç iyiye gidiyor kontrol altında şuan için her şey. Bir de hiç arayıp sormayan süreçle başbaşa bırakan doktorlar, yoğun olduğu için operasyon sonrası destek veremeyen doktorlar var. Her şeyi geçtim, bu kadar savunmasız bir hale düşmüşken komplikasyon yaşama riski de var. Sürecin ufak bir noktasında işlerin yolunda gitmemesi ve kalıcı şekilde hasar almak ihtimali de var ve o ihtimal hiç de düşük değil. Temporal Lift süreci alın+şakak yapıyorsa doktor, tüm göz ve alın etrafındaki kasların elden geçirilmesi demek. Ve yüzdeki nerdeyse tüm kaslar göz ve alından geçiyor.
Ama bazı doktorlar hasta vazgeçmesin diye mi bilmiyorum operasyon sonrası süreçleri çok hafife alıyorlar bir şekilde geçer nasıl olsa sonuç iyi olacak diye sanırım....
Sonuç umarım iyi olur. Ama bunların bilinmesi lazım. O kadar araştırdım öğrendim güya. Hani nerde o bilgiler pratikte?
İnstagramda "1.Gün
Temporal Lift işlemi altında Alın Germe, Şakak Germe, Alın+Şakak Germe şeklinde farklı farklı işlemler var. Bir de bunu kas (fasyal) dokuyu gerenler veya sadece cildi gerip fazlalığı kesip dikenler var. Kas doku yoğun ödem fakat daha kalıcı sonuç, cildi gerenler daha az ödem ve daha rahat iyileşme ama daha geçici sonuçlar gibi çeşitleniyor.
Benimki Kantoplasti, alın+şakak kas dokuyu germe şeklinde oldu. Bu sebeple çok yoğun bir süreç oldu. Bu zaten doktorumun tekniğiydi, onun için sürpriz değildi yani bu acılı iyileşme süreci ama hasta bunu bilmez kimse anlatmıyor çünkü doktorun bu süreç hakkında doğru beklentiyle beni bilgilendirmesi ve bana hem psikolojik hem fizyolojik hazırlık için fırsat vermesi gerekirdi. O yapmadı. Ben size detaylıca yapıyorum bu bilgilendirmeyi. Temporal Lift zaten zor bir süreç ve işin içine göz de giriyorsa süreç böyle ağırlaşabilir demek istiyorum.
Her zaman burda olamıyorum, o yüzden mümkün olduğunca detaylandırdım olabilecek sorulara da cevap olsun diye. Yine de sorularınız olursa burdayım, gördükçe cevaplamaya çalışırım.
Kendinize iyi bakın. Sağlıklı, mutlu günleriniz olsun. Öpüyorum sizi