Temyize gidersek bir sonuç alabilir miyiz?

leylak24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
143
5
66
Diğer
Öncelikle merhaba,
Vermiş olduğum linkte başımdan geçenlerin bir kısmını anlatmıştım.
http://www.kadinlarkulubu.com/hukuk-kosesi/395410-bosanma-ilgili-yardimci-olabilir-misiniz.html
Sonrasında boşanma davamızın dün 4.celsesi görüldü.Ve ben davalarda sunmuş olduğu her bahaneyi çürütecek şekilde belgeler sundum.100küsür tane beraber son aylarda çekilmiş fotoları,komutanlarıyla çekilmiş fotoları-kendisini temsil edemediğimi iddia ediyordu çünkü-evliliğime şahit kişileri hep gösterdim.Hatta annemle teyzemin şahitlikleriyle ilgili evraklar daha dün mahkemeye ulaşmış.Onun tarafından ise hiçbir ele gelir birşey sunulamadı.Üstelik onun avukatı bile mahkemenin reddolunacağını düşünüyordu.Dün ben de o da davaya gitmemiştik.Avukatlar girmişler duruşmaya.Ve hakime hanım hiçbir şey söylemeden hemen aylık 250 lira nafaka ile maddi manevi tazminatın reddine karar verilerek boşanma kabul edilmiştir demiş.Ben boşanmayı istemiyordum ki!Benim avukatım demiş ki daha karşı tarafın maaş bordrosu bile gelmedi hem biz boşanmayı istemiyoruz diyince burada hakim benim böyle uygun gördüm demiş,çıkmış.Tabi ben delirdim.Böyle ha diyince ben istemezken nasıl boşayabilir?Hem hiçbir tazminat hakkım yok!Avukatım o kadar sinirlenmiş ki hastanelik olmuş:(Bugünde bir arkadaşım var orada sabah dayanamamış gitmiş hakime hanıma demiş ki biz anlamadık neden böyle oldu,hakim demiş ki bir şey diyemem.Arkadaşım da demiş ki ya bu kız boşanmak istemezken nasıl olur böyle avukatları mı anlaştı diyince yok öyle bir şey ben böyle karar verdim gerekçeli kararda görür demiş!!!Şimdi bizim birde sulh cezada davamız var 3.celse görülecek nisanda.Ben hiçbir hak iddia edemeden ve istemeden bu şeklide boşanabilir miyim?Bu adalet mi?Avukatım temyize gideceğim,eğer ki orada da kabul olursa diplomamı yırtarım diyor.Şimdi biz temyize gidersek bir sonuç alabilir miyiz?Hakime hanımın böyle bir hakkı var mı?Lütfen cevap verin:(

Çekişmeli boşanma davasında kadın boşanmayı kabul etmezken hakimin bu şekilde boşamaya hakkı var mı?Ayrıca ben şimdi nafaka artırımı talebinde bulunabilir miyim?

çekişmeli boşanma davasında her ne kadar davalı olan kadın boşanmayı kabul etmese de evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle tekrar tesis edilmeyeceği kanaatine ulaşan hakim tarafların kusurlarını da göz önünde bulundurarak boşanma kararı verebilir.

sizin olayınızda usuli bir takım eksiklik var gibi gözüküyor. bu bir temyiz nedenidir.

bunun dışında dosyanızı bilmeden görüş bildirmem doğru sonuç vermeyecektir. siz yaşadıklarınızın ne kadarını ifade edebildiniz, hakim nasıl görüyor bilemeyeceğim.

bir de neden boşanmak istemediğinizi anlamadım. gerçekten samimi bir şekilde bu evliliğin devam edebileceğine inanıyor musunuz. zira hakimin bunu görebilmesi gerekir, kaldı ki sadece sizin istemeniz de kafi değildir. yaşadığınız olaylar oldukça ağır. sanıyorum ki temyiz sebebi olarak gösterilebilecek çokça durum var. ama yargıtay boşanmanız konusunda kararı bozar mı endişe ediyorum, zira evliliğiniz gerçekten çekilmez bir hal almış gözüküyor. bunun dışında nafaka ve tazminat konusunda sanıyorum temyiz edilecek çokca durum var. yine de dosyayı görmeden bu konuda doğru bir tahmin yapmak mümkün değil.

geçmiş olsun diliyorum.

nafaka konusunda da henüz karar kesinleşmediğinden arttırım talep etmeyeceksin. bu durumu nedenleri ile birlikte temyiz edeceksiniz.
avukatınız bu konuda yardımcı olacaktır.

öncelikle merhaba....benim eşim avukat....eşime sormak için aradım ancak müsait değildi ben kendisine sorup size cevap yazıcam tekrar...ancak benim bildiğim kadarıyla önceki yazılarınızıda okudum...aile boşanmaya sebep değil ki hakim aile hekimine yönlendirmesi gerekirdi çünkü siz boşanmak istemiyorsunuz.....ancak bildiğim kadarıyla belirli celse sayısından sonra boşanılıyor ancak sayıyı bilmiyorum avukatınız ne dedi pekala sayı dolsa o da söylerdi sonuçta.....

gerçi yokyokkk size cevap vermiş açıklayıcı bir şekilde demek celse sayısıyla alaksı yok bende öğrenmiş oldum....

eşime sordumda temyiz edebilirmişsinz yargıtay mahkeme kararını uygun bulursa kesin sonuçlanırmış..eğer kabul etmezse mahkeme tekrar görülürmüş..ancak hakim boşayabilirmiş yani yanlş bir durum yokmuşş..umarım yardımcı olurum...

Öncelikle merhaba,
Vermiş olduğum linkte başımdan geçenlerin bir kısmını anlatmıştım.
http://www.kadinlarkulubu.com/hukuk-kosesi/395410-bosanma-ilgili-yardimci-olabilir-misiniz.html
Sonrasında boşanma davamızın dün 4.celsesi görüldü.Ve ben davalarda sunmuş olduğu her bahaneyi çürütecek şekilde belgeler sundum.100küsür tane beraber son aylarda çekilmiş fotoları,komutanlarıyla çekilmiş fotoları-kendisini temsil edemediğimi iddia ediyordu çünkü-evliliğime şahit kişileri hep gösterdim.Hatta annemle teyzemin şahitlikleriyle ilgili evraklar daha dün mahkemeye ulaşmış.Onun tarafından ise hiçbir ele gelir birşey sunulamadı.Üstelik onun avukatı bile mahkemenin reddolunacağını düşünüyordu.Dün ben de o da davaya gitmemiştik.Avukatlar girmişler duruşmaya.Ve hakime hanım hiçbir şey söylemeden hemen aylık 250 lira nafaka ile maddi manevi tazminatın reddine karar verilerek boşanma kabul edilmiştir demiş.Ben boşanmayı istemiyordum ki!Benim avukatım demiş ki daha karşı tarafın maaş bordrosu bile gelmedi hem biz boşanmayı istemiyoruz diyince burada hakim benim böyle uygun gördüm demiş,çıkmış.Tabi ben delirdim.Böyle ha diyince ben istemezken nasıl boşayabilir?Hem hiçbir tazminat hakkım yok!Avukatım o kadar sinirlenmiş ki hastanelik olmuş:(Bugünde bir arkadaşım var orada sabah dayanamamış gitmiş hakime hanıma demiş ki biz anlamadık neden böyle oldu,hakim demiş ki bir şey diyemem.Arkadaşım da demiş ki ya bu kız boşanmak istemezken nasıl olur böyle avukatları mı anlaştı diyince yok öyle bir şey ben böyle karar verdim gerekçeli kararda görür demiş!!!Şimdi bizim birde sulh cezada davamız var 3.celse görülecek nisanda.Ben hiçbir hak iddia edemeden ve istemeden bu şeklide boşanabilir miyim?Bu adalet mi?Avukatım temyize gideceğim,eğer ki orada da kabul olursa diplomamı yırtarım diyor.Şimdi biz temyize gidersek bir sonuç alabilir miyiz?Hakime hanımın böyle bir hakkı var mı?Lütfen cevap verin:(

Avukatınız zaten gerekeni yapıp temyiz edecektir
bordroların gelmemiş olmasına rağmen nafakaya hükmedilmesi usulsüzlüktür bu açıdan bile bozulabilir karar
ancak sizin boşanmak istememeniz tek başına yeterli değil
burada hakimin sizi psikologla görüştürerek rapor alması düşünülebilirdi
eğer Yargıtay kararı bozarsa bunu da talep edebilirsiniz

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:
çekişmeli boşanma davasında her ne kadar davalı olan kadın boşanmayı kabul etmese de evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle tekrar tesis edilmeyeceği kanaatine ulaşan hakim tarafların kusurlarını da göz önünde bulundurarak boşanma kararı verebilir.

sizin olayınızda usuli bir takım eksiklik var gibi gözüküyor. bu bir temyiz nedenidir.

bunun dışında dosyanızı bilmeden görüş bildirmem doğru sonuç vermeyecektir. siz yaşadıklarınızın ne kadarını ifade edebildiniz, hakim nasıl görüyor bilemeyeceğim.

bir de neden boşanmak istemediğinizi anlamadım. gerçekten samimi bir şekilde bu evliliğin devam edebileceğine inanıyor musunuz. zira hakimin bunu görebilmesi gerekir, kaldı ki sadece sizin istemeniz de kafi değildir. yaşadığınız olaylar oldukça ağır. sanıyorum ki temyiz sebebi olarak gösterilebilecek çokça durum var. ama yargıtay boşanmanız konusunda kararı bozar mı endişe ediyorum, zira evliliğiniz gerçekten çekilmez bir hal almış gözüküyor. bunun dışında nafaka ve tazminat konusunda sanıyorum temyiz edilecek çokca durum var. yine de dosyayı görmeden bu konuda doğru bir tahmin yapmak mümkün değil.

geçmiş olsun diliyorum.

Sayın Avukat Hanım,
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.Mahkemenin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen gerekçeli karar henüz yazılmadı.Çünkü karşı taraf alınması gereken pulu almamış.Ben eşyalarımı almak istiyorum ancak karşı taraf evi boşanltıyormuş ve avukatım aracılığıyla haber göndermeme rağmen bana bir cevap vermedi.Benim size sormak istediğim bir durum var.Cevaplarsanız çok sevinirim.Benim her hangi bir gelirim yok.Üstüme kayıtlı bir malvarlığımda yok.Ben karşı tarafın avukat ve mahkeme giderlerini ödemek zorunda mıyım?Ayrıca bende boşanmayı kabul etmek niyetindeyim.Ancak manevi tazminat talebimde ısrarcıyım.Ben boşanmayı kabul edip,manevi tazminat ve nafaka ile ilgili temyize gidebilir miyim,gidersem bir sonuç alabilir miyim?Bir de kendisi ve annesi vermiş oldukları ifadelerde benim altınlarımın kendilerinde olduğunu söylemişler.Gerçekten hiçbir şeyim bende değil,nişan yüzüğümde dahil.Ben altınlarımla ilgili bir talepte bulunduğum takdirde kaznma olasılığım var mı?Çok teşekkür ederim,iyi günler...

eşime sordumda temyiz edebilirmişsinz yargıtay mahkeme kararını uygun bulursa kesin sonuçlanırmış..eğer kabul etmezse mahkeme tekrar görülürmüş..ancak hakim boşayabilirmiş yani yanlş bir durum yokmuşş..umarım yardımcı olurum...

Sevgili Arf,
Size ve eşinize çok teşekkür ederim:)

Sayın Avukat Merve Hanım,
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim ilk mahkemeden önce ailemin bulunduğu semtin karakolu tarafından sosyal durum incelemesi yapılmıştı.Ancak karşı tarafın son celseye kadar sosyal durum inceleme raporu gelmedi.Üstüne 20 bin liralık araba ve fiyatını bilmediğim bir tarla olduğunu biliiyorum bunun haricindekileri bilmiyorum.Zaten kendisi askeri personel.2.celsede ben psikolog talebinde bulundum.Kendisi gelmek istemediğini söyledi.Ancak daha sonra gitmiş.Yalnız psikolog hanım benim söylemediğim bir şeyi yazmış.Tahminim bunu karşı taraf söyledi.Ancak avukatım bu rapora itiraz etti.
İyi günler...

Bu arada ben eşyalarmı halen alamadım.Aslındailk günden avukatıma mahkeme kanalıyla tespite gitmek istediğimi söyledim,ancak kendisi eşyaları almamın boşanmayı kabul etmek manasına geleceğini söyleyerek alırız alırız dedi.Şimdi de kendisi lojmanı boşaltmış.Günlerdir avukatıma avukatını arayıp eşyalarımı almak istediğimi söylemesini istiyorum.Tamam tamam diyor,ses çıkmıyor.Şimdi de bana diyor ki eşyaları götürmüşse bir şey yapamayız.Ben ne yapacağım?Her şeyim evimdeydi,diplomam bile.

merhaba,
uyap vatandaş sistemi üzerinden baktığımda 16 martta görülen boşanma davası ile ilgili "nihai karar yazıldı" yazıyor.16 martta görülen davanın gerekçeli kararı hala yazılmadı,sebebi karşı tarafın pul alıp vermemesiymiş.Peki bu kararın bu kadar gecikmesi beni olumsuz etkiler mi?Teşekkür ederim.

Back
X