Tencerede Fincan Kek & Sufle
Malzemeler:
1 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt (ılık)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı : (Ben tüm karışımı mikser yardımı ile karıştırdım. İstenirse çırpma teli ile de yapılabilir.)
1 adet yumurta ve 1,5 çay bardağı şeker krema haline gelinceye kadar çırpılıyor.
Üzerine 1 çay bardağı süt (ılık) eklenip çırpmaya devam ediliyor.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da eklenip çırpılıyor.
2 çay bardağı un yavaş yavaş karışıma ekleniyor.
En son olarak 2 yemek kaşığı kakaoyu karışıma ekliyoruz.
Ve böyle bir karışım elde ediyoruz.

Bir yandan geniş bir pilav tenceresinin yarısını suyla dolduruyoruz. Ve orta ateşli ocağımıza alıyoruz. Altını yakıyoruz.
O sırada yaptığımız karışımı fincanlarının yarısını dolduracak şekilde pay ediyoruz.
Tenceredeki ılınmış suya fincanlarımızı yerleştiriyoruz. Üzerine kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz ve açmıyoruz.

Eğer sufle şeklinde yemek istersek yaklaşık 10 dakika sonra fincanlarımızı çıkarıyoruz. Üzerine dondurma ekleyip servis yapıyoruz.

Eğer kek şeklinde yemek istersek 20 dakika sonra ocağın altını kapıyoruz. Ve kekin içini çekmesini bekliyoruz.
Su ılındığı zaman tencerenin kapağını açıp keklerimizi dışarı çıkartıyoruz.
Keklerimiz iyice soğuyunca fincanlardan bir bıçak yardımı ile çıkartıyoruz.
Yeterli dinlenme süresi olursa kek kesinlikle fincanlara yapışmıyor.

Afiyet olsun...
Malzemeler:
1 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt (ılık)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı : (Ben tüm karışımı mikser yardımı ile karıştırdım. İstenirse çırpma teli ile de yapılabilir.)
1 adet yumurta ve 1,5 çay bardağı şeker krema haline gelinceye kadar çırpılıyor.
Üzerine 1 çay bardağı süt (ılık) eklenip çırpmaya devam ediliyor.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da eklenip çırpılıyor.
2 çay bardağı un yavaş yavaş karışıma ekleniyor.
En son olarak 2 yemek kaşığı kakaoyu karışıma ekliyoruz.
Ve böyle bir karışım elde ediyoruz.

Bir yandan geniş bir pilav tenceresinin yarısını suyla dolduruyoruz. Ve orta ateşli ocağımıza alıyoruz. Altını yakıyoruz.
O sırada yaptığımız karışımı fincanlarının yarısını dolduracak şekilde pay ediyoruz.
Tenceredeki ılınmış suya fincanlarımızı yerleştiriyoruz. Üzerine kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz ve açmıyoruz.

Eğer sufle şeklinde yemek istersek yaklaşık 10 dakika sonra fincanlarımızı çıkarıyoruz. Üzerine dondurma ekleyip servis yapıyoruz.

Eğer kek şeklinde yemek istersek 20 dakika sonra ocağın altını kapıyoruz. Ve kekin içini çekmesini bekliyoruz.
Su ılındığı zaman tencerenin kapağını açıp keklerimizi dışarı çıkartıyoruz.
Keklerimiz iyice soğuyunca fincanlardan bir bıçak yardımı ile çıkartıyoruz.
Yeterli dinlenme süresi olursa kek kesinlikle fincanlara yapışmıyor.

Afiyet olsun...