Tensip Tutanağı geldi ne yapmam gerek?

La Tahzenn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2015
38
2
20150630_123556.jpg
20150630_123707.jpg
Arkadaşlar uzun uzun anlatmak istemiyorum .

Ben boşanmadan tedbir nafakası için dava açmıştım az önce celb geldi. TENSİP TUTANAĞI yazıyor, ve ne olduğunu anlamadım .

Lütfen bu yazıyı okuyup bilen biri bana yardımcı olabilir mi?

davacı tarafsınız sanırım.delıl lıstenız varsa onu sunacaksınız onun dısında hıçbır şey yapmayacaksınız..duruşma gununu not edın onu bekleyın.
karsı tarafsa 2 hafta ıcerısınde cevap yazmak zorunda

Tensip zaptı; davacının açtığı davaya dair sunmuş olduğu dilekçede yazılı olan gerekçeler ile dilekçenin sunuluş şeklinin usule uygun olduğunun ya da olmadığının belirtildiği, aynı zamanda dava dosyasının ön incelemesinin yapıldığının belgesidir.

Tensip zaptında size delilleriniz ile tanık bilgilerinizi dosyaya beyan etmenizi ve varsa başka delil yada belge edinilebilecek makam ve mercileri bildirmeniz istenmiştir.

Darp yaşamış iseniz buna dair belge varsa belgeleri yok ise tanıklarınızı bildirmelisiniz.

Dava konusu olan olaylar ile ilgili oarak elinizde bulunan yazılı, işitsel ya da görsel delilleri bir beyan dilekçesi ekinde mahkemeye sunmalısınız, yine varsa konu ile ilgili tanıklarınızın isim / adres / telefon ve TC Kimlik numaralarını da dosyaya bildirmelisiniz.

Evet davacıyım.

Bana bakıp gecimimi sağlaması için davayı açmıştım. Bunun için ne gibi bir delil gerekebilir ki. 4 ay gibi bir süredir ailemin yanında kalıyorum . Onların veya arkadaşlarımın sahitligi geçerli olur mu.?

Evet davacıyım.

Bana bakıp gecimimi sağlaması için davayı açmıştım. Bunun için ne gibi bir delil gerekebilir ki. 4 ay gibi bir süredir ailemin yanında kalıyorum . Onların veya arkadaşlarımın sahitligi geçerli olur mu.?

sanırım boşanma yok sadece nafaka talebınız var....bu durumda gıderlerınızı sırayla bıldırın...sonra tanıklara gecın aıle bıreylerı dahıl herkes tanık olabılır

Ben giderlerimi hesap edip değil de bir miktar nafaka talep ettim . Ailemin de durumunun olmadığını söylemiştim dilekçe de.

Şimdi ne için şahit göstermem gerekiyor ve gösterilen sahitleri dosyaya nasıl yazdirabilirim .

Ayrı bir dilekçe daha mı vermem gerekiyor . Zaten ailemin durumu çok kötü birde dosya masrafı şahit ücreti fln mi vermem gerekiyor

Avukatlar bu işleri yaparak geçimlerini sağlıyorlar

Avukat tutacak maddi gücünüz yoksa bulunduğunuz ilin barosuna başvuruyorsunuz sizden bazı bilgileri alıyorlar ve şartları taşıyorsanız avukat görevlendiriyorlar

Burdan söyleyeceklerimiz çok sağlıklı olmaz zira sizin davada ne istediğinizi yahut durumları vs bilmiyoruz

Mahkeme zaten SGK ya yazı yazıyor; tanık herkes olur; sizin maddi durumunuzu; karşı tarafın maddi durumunu; ailenizin yanında olduğunuzu bilen kişiler

Davalarda ,lk dilekçe önemlidir; yazdıklarınızın geri alınması vs değişik usullere tabidir; bu nedenle avukat yardımı için acilen baroya başvurun

Ben giderlerimi hesap edip değil de bir miktar nafaka talep ettim . Ailemin de durumunun olmadığını söylemiştim dilekçe de.

Şimdi ne için şahit göstermem gerekiyor ve gösterilen sahitleri dosyaya nasıl yazdirabilirim .

Ayrı bir dilekçe daha mı vermem gerekiyor . Zaten ailemin durumu çok kötü birde dosya masrafı şahit ücreti fln mi vermem gerekiyor

bencede baroya basvurun ...bu arada boşanmadan mı nafaka talep ettınız boşandıktan sonra mı???? yanı davayı anlamadım....
sızın davayı acarken tanıklarınızı bıldırmenız ve ona gor gıder avansının çıkması bunu yatırmanız gerekıyordu..dılekçenızde bunlar yoksa yatırdıgınız gıder avansı yetmez

Boşanmadan dava açmıştım.

Dilekçe de subut deliller olarak nüfus kaydı,tanık beyanları, şair delil ve her tür delil diye geçiyor. ..

Yani ben tanık olarak kimsenin ismini yazdirmadim.

Ayrıca 300 küsür tl ödedim ve daha da sahit için bilmem ne için ödemem gerekiyor ..

Baro nun avukat vermesi için de çok işlem yaptırmak gerekiyormuş galiba . SGK dan gelir testi ,kayıtlı olduğun muhtarliktan ayrı bir belge fln...
Şimdi ben başka bir şehirde kayıtlı görülüyorum sırf belge için oraya mi gitmem gerek...

Ne yaparsak yapalım para gidecek yani bizden. Devletin zor durumda olanlara hiç mi yardımı yok!!!

Boşanmadan dava açmıştım.

Dilekçe de subut deliller olarak nüfus kaydı,tanık beyanları, şair delil ve her tür delil diye geçiyor. ..

Yani ben tanık olarak kimsenin ismini yazdirmadim.

Ayrıca 300 küsür tl ödedim ve daha da sahit için bilmem ne için ödemem gerekiyor ..

Baro nun avukat vermesi için de çok işlem yaptırmak gerekiyormuş galiba . SGK dan gelir testi ,kayıtlı olduğun muhtarliktan ayrı bir belge fln...
Şimdi ben başka bir şehirde kayıtlı görülüyorum sırf belge için oraya mi gitmem gerek...

Ne yaparsak yapalım para gidecek yani bizden. Devletin zor durumda olanlara hiç mi yardımı yok!!!

Nüfusa gidip ailenin yanına geldiğini; ikametgahını buraya aldıracağını söyleyecek ikametgahını alacaksın

Barodan gerekli yazıları alıp muhtar SGK vs de bir zahmet gideceksin ki işin sağlam olsun

Davan zaten eksikli açılmış; bundan sonra düzeltilmesi için de bir an önce başla; kapıda ne olduğu belirsiz adamlara dilekçe adı altındaki garip şeyleri yazdırmak için para veriyorsunuz sonra da hakim davamı anlamadı vs deniyor

X