Arkadaşlar herkese selamlar. Belki hani uzman ya da benden daha tecrübeli danışanlar vardır diye sormak istedim, bilgim yok yanlış anlaşılmam umarım.. gerçi bu soru da terapide konuşulmalı belki ama bakalım

Ben yaklaşık 8 aydır bir uzman psikologtan terapi alıyorum. Daha önce kovid döneminde denemiştim yine iki ay kadar o dönem de faydasını görünce daha derin ve eski sorunlarım için başlamak istedim. Psikoloğuma güveniyorum, epey de yol katettik sanki değişimler var ama haftada bir seans ile işte ağır aksak gidiyoruz.
Seans ücreti 1500 tl ile başladım geçen mart ayında, sene Sonu öyle geldi. Evet zam geleceğini biliyordum elbet ama psikoloğum euro üstünden ücret talep ettiğine dair bir mesaj aldım bugün asistanından. 80 euro olmuş seans ücreti (2500 civarı şu an), aylık 10000 e gelecek bana tamm amenna. Ancak yılın ikinci yarısı itibari ile 3000 i geçeceğini tahmin ediyorum işte kurla birlikte.
Sorum şu ki başka bir psikolog da vardı bilgim dahilinde olan, o da 3000 e sabitlemiş seans ücretini ama tabi güvenilir olsa da beni tanımayan biri, belki süreç aksayacak biraz. Demem o ki kendi psikoloğuma (kendisi azerbaycan da yaşıyor) bana sabit 3000 liradan seans ücretini belirseniz diye sormam yakışık alır mı? Yani bilemiyorum psikolog ile de pazarlık edilir mi? Etik olur mu ya da performansı etkiler mi?

Bir diğer seçenek de kısmen daha yakın olan psikoloğa geçmem; ülkemizde yaşayan ve seans ücreti 3000 olan. Yani bir elbette süreci belirleyen tek şey ücret değil ama belki içten içe de değişiklik de istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar fikir verebilir mi acaba?