Terapiste karşı terk edilme korkusu?

minnoossssssssss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
21
Puanlar
38
Terapide terapiste karşı beni istemiyor, beni terk edecek, kesin sonlandırma yapıcaz vs diye korkularım var. Yani terk edilme korkusu. Bu normal mi? Hiç yaşayan var mı terapi sürecinde? Olumlu mu acaba. Travmatik bir geçmişim var.

Terapiye gidenlerden yorum bekliyorum ve psikologlardan

Olumlu olabilir mi sizce bu duygu ve dusunceler?

Bunu terapistinizle de konuştunuz mu

Psikodinamik bu demek degil ama yine de aiz bilirsiniz
Neymiş psikodinamik? Travmalı bir danışan geçmişte yaşadığı ilişki dinamiğini terapiste yansıtıyor. Psikodinamik zaten asıl bu değil mi. Adı üstünde zaten. Danışanın terapistim beni terk ederse korkusu çok anormal mi?

Psikodinamigin tanimini gayet iyi biliyorum ve gecmis travmalara dayaniyor dediginiz gibi. Bu durumda terapistin sizi terkedeceginden korkmaniz ve bunu da olumlu bulmaniz garip diyorum. Olumlu degil ozetle

Psikodinamigin tanimini gayet iyi biliyorum ve gecmis travmalara dayaniyor dediginiz gibi. Bu durumda terapistin sizi terkedeceginden korkmaniz ve bunu da olumlu bulmaniz garip diyorum. Olumlu degil ozetle
Olumlu mu derken sonuçta bu derin bir yerden geliyor ve bunu terapide sunacağım. Bunu terapist ile çözmüş olacağız netice de. Olumlu derken bundan bahsediyorum. Terapistime bunu yansıtmam, bunu terapide konuşacak olmam, onunla deneyimlemem olumlu mu anlamında. Yoksa tâbi ki zor duygular. Ama işleyecek olmamız belki olumludur diye düşündüm

`