Çorbalar Terbiyeli Şehriye Çorbası (Resimli)

fascination

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
2.653
6
0
Bursa
öncelikle bu çorabayı döverek terbiye eip öyle sofraya getiriyorumşaka tabiki bu çorbayı çok seviyorum sık sık da yaparım zaten herkes çok beğenir o yüzden vardır belki sitede ama bende kendi çorbamın tarifini vermek istiyorum dün yaptım yine bi tabak bile kalmadı yani

8 s.bardağı su
sıvıyağ
bi yemek kaşığı salça
yarım su bardağı arpa şehriye
tavuk bulyon
tuz
6-7 dal maydanoz
terbiyesi için:1 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt

öncelikle az yağda salçayı kavuruyoruz,kavrulan salçaya su,tuz ve bulyonu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.kaynayan suya şehriyeleri ekleyip 10-15 dk şehriyeler pişene kadar pişiriyoruz diğer taraftan terbiyesini hazırlıyoruz bunun için bi kaba yumurta sarısı ve tüm şehriye malzemelerini ekleyip çırpıyoruz çorbaya eklemneden önce kesilmemesi için çorbanın suyundan terbiyeye bi iki kaşık ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz altını kısıyoruz kaynamaya devam eden çorbaya ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz bi taşım daha kaynatım kapatıyoruz afiyet olsun....

dün yaptım ben ama böyle olmadı
yoğurtlar tane tane görünüyor çorbada, çok çırptım ve kesilmemesi için çorbanın suyuyla açtım biraz ama genede olmadı

yoğurtlar tane tane görünüyor çorbada, çok çırptım ve kesilmemesi için çorbanın suyuyla açtım biraz ama genede olmadı

terbiyesinin içine çorbanın suyundan muhtemelen ne kadar koydun canım ona göre cevap vericem soruna:uhm:

3 yemek kaşığı kadar

o yüzden topaklanmış işte bak şimdi çorbanın suyundan bir çorba kepçesi alıcaksın önce yavaş yavaş karıştırarak terbiyeye ekliceksin onu hatta biraz daha bile koysan olur o terbiye su kıvamına gelicek daha sonrada bu kez tam tersini yapıcaksın çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekliceksin biraz daha kaynadıktan sonra çok fazla değğil ama bi kaç dk kapatıcaksın bu kadara.s

hımm anladım, bi dahakine bu şekilde deniyim.
şu anki haliyle çok kötü bir görüntüsü oldu çünkü :)
teşekkürler

tarif için teşekkür ederimm 2,5 yaşında ikizlerim var ve 3 gündür hiç birşey yemiyorlardı tarifinizi denedim akın oğlum 2 tabak yedi alper oğlumda 1 tabak yedi çok mutlu oldum 3 gündür sadece 2 dilim karbuz ve 2 kaşık çorba ve yoğurt ile duruyorlardıı.. bundan sonra sık sık yapıcağım bi tarif olacak ben bulyon yerine tavuk suyu kullandımm. çok azda sarımsak attım tavuk kokusu ağır olmasın diyee.. elinize sağlıkkk..

cnm valla süper bir tarif,denedim bayıldım.tadı çok güzel.ben artık normal şehriye çorbası yerine bunu yapmaya karar verdim.oğluşumada ayırdım onada yedireceğim.

fascination bende hep sade yaparıdm . dün iftarda yaptım herkes ççok beğendi nasıl yaptın diye sordular. yalnız limonu biraz fazla kaçırmışım ama yine de bayıldım.
paylaşım için teşekkürler.

gerçekden harika bir corba ilk kez yaptım biraz değişik oldu korktum yenmicek diye ama eşim bayıldı süper

Dün akşam yaptım aynen tarifteki gibi, harika oldu bayıldım! Ellerine sağlık, herşey tam ayarında ölçülenmiş alkisalkisalkis

arkadaşım biz bunu önlemek için en başta şehriyeleri pişirirken çok az su koyarız, pişene kadar çeker, diğer tarafta hazırladığımız yoğurtlu karışım var ya onu ayran gibi yaparız iyice çırparız dışarda ki topaklanmasın, tencerede sıcak halde ne kadar çırparsan çırp topak oluyo biraz. bi de tuzunu kaynadıktan sonra atarsan kesilmez ben de bu gece bu çorbadan yapıcam inş bu tarifle teşekkürler konu sahibi bu arada a.s.

terbiyeli sehriye corbasının baslangıcında havuc rendeleyip kavurduktan sonra sehriyesini ekleyip corbanızı yaparsanız daha lezzetli ve renkli olur denemenizi tavsiye ederim

tarifin için çok teşekkür ederim bugun denedım ve cok begendım muhtesem bı corba oldu agzıma layık :) kesınlıkle topaklanma ve kesılme olmadı yalnız ben ekstradan pulbıber ve nane kattım guzel tat verdı tavsıye ederım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…