Terbiyesiz insanlar ve herkesin kiloma kafayi takmis olması

Ben onu direkt sizin durumunuza hitaben yazmamıştım, öyle anlaşıldıysa özür dilerim. Genel olarak aile yaklaşımı kapsamında yazmıştım.
Estağfurullah özürlük bir şey yok, yanlış anlamadım da zaten, ben de aynı sizin gibi bakın aile için de böyle bir bakış açısı olabiliyor bir de bu yönden değerlendirin demek için yazdım☺️

Anladım sizi, babanızın yaptığı doktorlukla veya sevgiyle alakalı değil, annenize öfkesi vardı galiba, suçlu erkek psikolojisi belki de, annenize öfkesinin hıncını mı çıkarıyordu sizden kim bilir🤷‍♀️

20 yaşında 85 olursan 25 yaşında 100ü geçersin 20 yaşında kızın zaten misafirlikte işi ne 2006lı kız kardeşim dövsen gitmez yani. Ben diğer konunda da dedim işe gir çalış para biriktir. Üniversitede güzel güzel kızları gördükçe daha da üzülürsün en kötü arkadaş bulamazsın ailenden şikayet ediyorsun onlar sence ne kadar rahat bırakacak ne kadar para verecek. 30 kilo fazlan var neredeyse ve tıkınmaya devam edersen 85te kalmazsın abla tavsiyesi. Yanıtlarını da iyi tanıyorum kız kardeşim kuzenlerim akraba çocukları arkadaşlarımın kardeşleri. Senin gibisi yok. Asıl bunu düşün. Köyde küçük çevrede rahatsın ama hayat daha farklı muhattap olacağın insanları düşün
Çok hadsiz bir yorum bu
"Üniversitede güzel güzel kızları gördükçe daha da üzülürsün en kötü arkadaş bulamazsın "
İnsanlar sırf kilosu var diye neden arkadaşlık etmesin ?
Neden diğer kızları görüp daha da üzülsün
Şu yorumlarınızi yaparken lütfen 10 kere düşünün çoğu kişi buraya yazarken bana yardımcı olur diye yazıyorlar
Yazmasaniz daha iyiydi

Popona kadar eğilsem yeter ağzın orda çünkü . Ordan konuşuyorsun. 🌹 Hadi kış kışşş. Ferhatlar ve köpekler giremezz

Bugun misafirliğe gittik. Yandaki kadın neneme beni göstererek "sisman" işareti yaptı. Dayım sürekli seni bi doktora götürelim kilo ver deyip duruyor. Dayıma göre ameliyat olmam gerekiyormuş. Kendi kıl dönmesinden ameliyat oldu essek kadar adam ağlaya ağlaya bi hal oldu. Bende tamam yarın ameliyat oluyorum paraları hazır et dedim. Herkes kafayı kiloma taktı. Bende takmaya başladım. 10 15 kilo fazlam var evet çok ama zayıflamaya çalışıyorum. 14 yaşındaki yeğenim birsey yesem sen böyle zayiflamazsin az ye falan deyip duruyor. Birsey yesem annem çok yiyorsun az ye zayifla bu bacaklar ne böyle falan demeye başlıyor. Ben sanki aynada kendimi görmüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı tepkileri alıyorum. Arama mesafe koyuyorum ama insanların hadsizliğini aşamıyorum. Siz nasıl mücadele ediyorsunuz ? Sanki kilo versem millet dediği için verecek gibi hissediyorum buna da sinir oluyorum . İnsanların hayatta başka derdi yok mu anlamıyorum.
Spor uygulamari var benim göbeğim çok iğrenç duduyordu çoğu kişi alay ederdi
20 gün Spor yaptım fazla bir şey yemedim hepsi gitti şimdi her aklıma geldi de Spor yapıyorum Spor yaparsan gider
Yeme düzeni oluştur tıka basa asla yeme
Kendine güvenirsen Spor ile gider

Bugun misafirliğe gittik. Yandaki kadın neneme beni göstererek "sisman" işareti yaptı. Dayım sürekli seni bi doktora götürelim kilo ver deyip duruyor. Dayıma göre ameliyat olmam gerekiyormuş. Kendi kıl dönmesinden ameliyat oldu essek kadar adam ağlaya ağlaya bi hal oldu. Bende tamam yarın ameliyat oluyorum paraları hazır et dedim. Herkes kafayı kiloma taktı. Bende takmaya başladım. 10 15 kilo fazlam var evet çok ama zayıflamaya çalışıyorum. 14 yaşındaki yeğenim birsey yesem sen böyle zayiflamazsin az ye falan deyip duruyor. Birsey yesem annem çok yiyorsun az ye zayifla bu bacaklar ne böyle falan demeye başlıyor. Ben sanki aynada kendimi görmüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı tepkileri alıyorum. Arama mesafe koyuyorum ama insanların hadsizliğini aşamıyorum. Siz nasıl mücadele ediyorsunuz ? Sanki kilo versem millet dediği için verecek gibi hissediyorum buna da sinir oluyorum . İnsanların hayatta başka derdi yok mu anlamıyorum.
Sizinle alakali degil ki cozelim kuzum kisilerin ozguveni dusukse herkeste kusursuzluk arar, ya insandir kilodur alinir verilir demez kafayi takar laf eder ne haddineyse

Sen mutlunun hemoroidli manitasına da çok güldün. Allah korusun 😂😂😂
Sen güldün ya güller açıldı penceremin demirlerinde 🩷
jeffrey-dean-morgan-thats-it-v0-ixrjtmareoqb1.webp

Konuda yorumlar cok garip herkes sinirinimi cikariyor günlük anlamadim. Konu sahibi genc arkadasim daha yolun basindasin ve metobalizman cok hizli sen karsr verdigin an bir bir gider o kilolar. Yani sizin dediginiz kiloyu ayda 3 kilodan verirsen 4 5 aya bakar. Once rahatlayin sorununuzu düşünün ve hazir oldugunuzda hareketi gecin.
Valla benim çevremde lisede üni başında 80 90 olan arkadaşlarım vardı 120 100 daha da kilo aldılar.
Çok hadsiz bir yorum bu
"Üniversitede güzel güzel kızları gördükçe daha da üzülürsün en kötü arkadaş bulamazsın "
İnsanlar sırf kilosu var diye neden arkadaşlık etmesin ?
Neden diğer kızları görüp daha da üzülsün
Şu yorumlarınızi yaparken lütfen 10 kere düşünün çoğu kişi buraya yazarken bana yardımcı olur diye yazıyorlar
Yazmasaniz daha iyiydi
Sadece ondan değil konu sahibi tuhaf yani 19 20 yaşında bi kız gibi değil. Hayatıma sıfırdan başlayacağım diyor ama çabası yok neneyle akraba gezip anne babasıyla kavga etmek yerine bir işe girse parası olur zorluk görür yontunur. İnsanlarla ilişkileri gelişir. Poh poh yapamam valla. Kilo sağlıklı değil elbet üzülecek taş gibi incecik bi karış beli olan bakımlı süslü kızları gördükçe. Bir de çoğu aile kızlarını el üstünde tutuyor çok çok az bu devirde şımartılmamış ergen. Aileler çocukları için yaşıyor artık malum. Onları gördükçe daha da kötü olacak üzülecek. Sana ne sana ne ben mutluyum diyor ya o zaman görecek o mutluluğu

Bizim bir tanıdığımız bu tarz konuşanlara "evet kiloluyum çünkü yemeyi seviyorum,var mı ötesi" derdi😂 İnsanların haddini aştığını düşünüyorsanız biraz böyle tatlı sert çıkış yapıp moralinizi bozmalarına bir ölçüde engel olabilirsiniz.Çünkü bazı insanlarda zayıf gördüğünü daha da ezmek gibi bir dürtü var, bozulduğunuzu çok belli etmeyin.
Öte yandan eğer siz de biraz kilo vermek ve iştah kontrolü sağlamak gerektiğine inanıyorsanız bunun için bir diyetisyenden yardım alabilir,sporu da hayatınıza ekleyebilirsiniz.
Günün sonunda asıl önemli olan sizin ne istediğinizdir💖

Sağlığınız için söylüyorum bu yaşta bu kilo çok fazla. 160 boy için 60-65 kilo olmalısınız en azından. Annem sizinle aynı boyda ilk evlendiğinde 80 kiloymuş şimdi doğum hareketsizlik metabolizma yavaşlaması vs derken 110-120 kilo oldu, ağırlığından yürüyemiyor dizleri yırtıldı ve ameliyat oldu. Kilo veremediği için dizleri tekrar kötülendi. Kilodan dolayı birkaç adım atsa soluk soluğa kalıyor. Şeker çıktı iç organ yağlanması çıktı. “Amaan canımın istediğimi yerim” derseniz 35-40 lı yaşlardan itibaren bir ton sağlık sorunuyla uğraşırsınız. Akrabaların söylemleri tabii ki çok kırıcı ve sizi kötü hissettirmek için yaptıkları çok belli. Ama siz onlar için değil kendi sağlığınız için kilo verin. Günün sonunda yine kendinizle baş başasınız.

Valla benim çevremde lisede üni başında 80 90 olan arkadaşlarım vardı 120 100 daha da kilo aldılar.

Sadece ondan değil konu sahibi tuhaf yani 19 20 yaşında bi kız gibi değil. Hayatıma sıfırdan başlayacağım diyor ama çabası yok neneyle akraba gezip anne babasıyla kavga etmek yerine bir işe girse parası olur zorluk görür yontunur. İnsanlarla ilişkileri gelişir. Poh poh yapamam valla. Kilo sağlıklı değil elbet üzülecek taş gibi incecik bi karış beli olan bakımlı süslü kızları gördükçe. Bir de çoğu aile kızlarını el üstünde tutuyor çok çok az bu devirde şımartılmamış ergen. Aileler çocukları için yaşıyor artık malum. Onları gördükçe daha da kötü olacak üzülecek. Sana ne sana ne ben mutluyum diyor ya o zaman görecek o mutluluğu
kızın aile hayatını pek bilmiyorum bazi kişilerin ailesi zorluyor benim ailemde öyle gidip çalışmama izin vermezler asla ve bir yere gittiğinde bizi de zorla götürüyorlar ailesi karışmıyor ise bu konuda haklısın doğru hep soru bir manasi yok yapmak önemli çalışmak varken neden çalışmıyor en azından kıyıda köşede parası olur spor yapabilir yada üniversite için çalışabilir günlük 30 dk sapor yapsa büyük bir etki bile görür

çevreden gelen yorumları bi kenara bırak. buradaki ben dahil herkesin de o insanlardan bir farkı yok zaten sadece farklı değerlere sahip insanlarız işte. ben başka bi şeylerden bahsedeyim. yardım istemediğin tavsiye istemediğin yazılmış fakat ben yine de sende biraz içgörü oluşturmayı denemek istiyorum. sitede galiba ilk açtığın konuda sana bulimia ile ilgili destek olabileceğimi yazmıştım ama senden dönüt gelmemişti kusma durumun var mı bilmiyorum ama ani yeme atakları ingilizce adıyla binge eating de aslında hastalığın parçalarından birisi eğer kusma durumu yoksa da binge eating disorder olarak ayırmışlar ve bütün yeme bozukluklarının temelinde ne gibi duygusal sebepler yatıyor olabilir bunlardan bahsetmek istiyorum. herkes farklı yaşam deneyimleri ve genetik sebeplerden ötürü kendi başına apayrı bir şema olduğu için herkesin sorunlarının temelinde yatanlar ayrı olabilir ama ben genel bir tablo çizeceğim sana. kendi üzerinden düşünmek sana kalıyor ve onu da açıklayacağım kısaca. beslenme konusunda özellikle anneyle olan ilişki analiz edilir, aynı bebekken annenin seni kucağına alıp seni kendi bedenindeki kaynaklarla beslemesinin çağrıştırdığı gibi temelde yemek = güvenlik duygusudur. yeme bozuklukları bedensel bütünlüğünü bozacak şekilde fiziksel/cinsel şiddet görmüş kadınlarda daha sık görülür, buna aynı zamanda kişilik/kimlik algısının bozulmasına veya zaten hiç oluşmamasına yol açmış olan psiklojik şiddet de dahildir yani benliğinin/kimliğinin/vücudunun/kendinin/iradenin/zihninin/duygularının/varlığının herhangi bir sebeple veya sebepler bütünüyle tehlike altında olduğunu hissediyorsan veya sen bunun bilinçli olarak farkında olmasan bile sinir sisteminde bu alarm/tehlike durumu kayıtlıysa vücudun yemekle olan ilişkisi bu güvende hissetmeme/kaybolma/kopma/yabancılaşma/duygularını kapatma/hissetmeme/donma/özdeğersizlik/korku/panik/utanç/suçluluk vb. durumlardan sebeple bozulmuş olabilir. söylediklerim elbette herhangi bir hormonal bozukluk veya fizyolojik hastalığı göz önünde bulundurmaz fakat o durumların da altında duygusal sebepler olabileceğinin unutulmaması gerekiyor. minik bir not olarak sinir sisteminin bu alarm durumundan çıkabilmesine yardımcı olmak adına esneme hareketlerinin sana iyi geleceğini düşünüyorum, başlangıç yogası veya yin yoga gibi şeylerle özellikle kalça ve boyun kaslarını esnetmen çok fark yaratacaktır buna emin olabilirsin. önceki konundan hatırladığım kadarıyla kimliğini oluşturmakla ve dış dünyayla bağ kurmakla ilgili sorunların vardı tamamen kendi dünyanda yaşıyordun hayal dünyasında yaşadığından bahsediyordun ve bunun sebeplerine inmen gerekiyor. psikiyatrist randevusu aldığını hatırlıyorum ama bunun sana yardımcı olacağını sanmıyorum çünkü senin 5 dk.lık görüşmede seni doğru düzgün dinlemeden yazılan ve kobay gibi üstünde denenecek bir ilaçla/ilaçlarla uyuşturulmaya değil öncelikle bedenindeki - zihnindeki sorunların neden yaşandığını ve sana neyi işaret ettiklerini anlamaya ihtiyacın var. yaşın tam olarak kendi kimliğini oluşturmaya başlayacağın yaş ve emin ol şimdi başlarsan 25 yaşında resmen baştan yaratmış olursun kendini. bu aralar terapi ücretlerini duyuyorum dudak uçuklatıyor bu sebeple belki terapi alma seçeneği ileride yapabileceğin bir şey olarak beklemek zorunda olsa bile senin de kendi kendine yapabileceğin şeyler yok değil. vücudunda-hayatında-zihninde meydana gelen problemleri sana birer işaret olarak görürsen zaman içerisinde bunlara dair çok güzel farkındalıklar kazanıp gerçekten de kendini iyileştirebilirsin. eğer yaşadığın her türlü sıkıntıyı ve hislerini kağıt kalem kullanarak düzenli şekilde yazar ve sonra o kağıdın karşısına geçip 3. bir şahıs gibi okursan, yaşadığın seni etkileyen büyük olayları veya rutin hayatında yer etmiş seni rahatsız eden duyguları bu sıkıntılarla ve hastalıklarla eşleştirirsen, etrafında bulunan veya yanlarında büyüdüğün insanların ruhsal problemlerinin - hastalıklarının senin kişiliğinde oluşturduğu etkileri fark edersen, bunların hayatın gerçekleri değil - veya mahkum olduğun gerçeklik değil - aslında sadece sana öğretilmiş şeyler olduğunu ve bunların senin kişiliğini tanımlamadığını, aslında kendini yaşadığın sıkıntılardan bağımsız hiç tanımadığını ve hayata daha yeni başladığını fark edersen, senin onlardan ayrı bir insan olduğunu ve nasıl bir insan olacağına karar verebilecek şansın olduğunu, sana öğretilmiş ve yaşatılmış her şeyi bedeninin bugüne dek bilinçsizce kaydetmiş olduğunu ve artık kaldıramadığı yerde hastalıklarla/dengesizliklerle/takıntılarla/bağımlılıklarla senin bilincine alarm verdiğini, bedenindeki ve zihnindeki sorunları dinleyerek ve sebeplerini anlayarak çıkış yolu bulabileceğini ve zihnini sıfırdan kod yazar gibi baştan programlayabileceğini görürsün. buna gölge çalışması deniyor bu şekilde google'layabilirsin.
anlattıklarımın karmaşık görünebileceğinin farkındayım ve henüz yaşın çok genç bu sebeple mükemmel olmak zorundaymışsın gibi hissetme, mükemmel diye bir şey zaten yok fakat biraz da yaşından daha küçük gibi düşünüp yazdığını hatırlıyorum sanki öyle bir yorumum olmuştu sana o ilk başlıkta. bu çalışma hem sorunlarını çözmeni hem de olgunlaşmanı sağlayabilir. başka yere gitmek istediğini söylemişsin bu hissi çok iyi anlıyorum ama emin ol ki nereye gidersen git kendini de götüreceksin sen aynı kaldığın sürece hiçbir şey değişmeyecek hayatında hatta daha beterleri bile yaşanabilecek dolayısıyla sorunlar kaçarak asla çözülmüyor sen yine imkanın olursa seni mutsuz eden şeylerden uzaklaş tabii ki ama kendi içinde olup bitenleri ve vücuduna kaydedilmiş şeyleri görmezden gelerek geçmişi arkanda bırakamazsın.

Son düzenleme:
1.61 boya 64 kiloydum ve bence fazlaydı... iki kilo kadar verdim biraz daha veririm diye tahmin ediyorum. Ki kilo yaşla da alakalı yaş ilerledikçe vermek zorlaşıyor. Ben 41 yaşında 64 ten rahatsız oldum. 20 yaş için 85 fazla doğru söylüyorlar. Boğazınıza tutun ve yürüyüş yapın. Bunu kendi hayat kaliteniz için yapın...

Gisllaaa sana söylenecek çok şey var ama ban yememek için susuyorum. Ben kendi değerimin farkında bi insanım. Şu an da çevremde incecik kızlar var kimseye de gıptayla bakmıyorum emin ol. Şu yazdıklarından çok özgüvensiz ve kendi değerini bedeni üzerinde ölçen bi kadın gördüm. İster kabullen ister kabullenme . Ve acayip bir egon var. Kimseyi pohpohlayamam yok şöyle yok böyle kendi boş egonu doldurmak için yazmışsın da yazmışsın. Senden böyle birsey bekleyen de yok. Sivrisinek de çok ses çıkartır ama kulak tırmalar ya işte sen de oradaki sineksin. Konuma da birdaha yorum atma . Boş boş konuşuyorsun. Şu yukarıda bahsettiklerinin bir tanesi bile geçmiyor konumda . Burnun yüzünde güzel bebeğim her şeye de sokma . Hadi öptüm bayyys

Terbiyesiz insanlar her yerde var. Umursamamayı öğrenmek zorundayız.. Ben de bir ara çok zayıftım. Niye bu kadar zayıfsın gitgide eriyorsun diyorlardı.. göğüslerim küçük diye üzülüyordum. Bunu ima eden arkadaşlarim ( sözde arkadaş!) Oldu. Bir süre sonra kilo aldım.ee bu sefer de kilo almışsın. Yani hadsizlik her yerde her konuda yapılıyor. Aileniz hakkında çocuklarınız hakkında, paranız hakkında aklınıza gelebilecek her konuda...
Ve ben kadinlar uzerinde bir güzellik baskısı oldugunu da dusunuyorjm. Mesela kardeşim benim hep saçımı boyatmami isterdi. Sari olsun sarı yakışır derdi. Tüm arkadaşları yaptırıyor diye kendine dudak dolgusu yaptırdı. İsteyen yaptırır sorun değil, ama önemli olan isteyerek mi baskıdan dolayı mı yaptırdı? Hiçbirimiz barbi bebek gibi görünmek zorunda değiliz. Sağlıksız bir yaşamınız varsa dikkat edin..doktor kontrolünde ilerleyin. Hersey yoluna girecek. Terbiyesiz insanları takmamaya calisin

Back
X