Tercih listesi hakkında

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.319
18.856
248
28
Selam arkadaşlar.
Çok sevdiğim ve bu sene sınava giren bir tanıdığım var. Geçen sene mezuna bırakmıştı ve sıralamasını yükseltti. Çevresinde fikir veren pek olmadığı için genelde bana danışıyor ve ailesi pek yardımcı olmuyor ama hukuk yaz baskısı yapıyorlar.
Aile iç anadoluda bir şehirde yaşıyor. Çocuğu sürekli o şehirde okumaya alttan alta ikna etmek istiyorlar. Hangi şehirde okuyacağı beni ilgilendirmez sadece fikir verebilirim bana kalırsa orda okumasını istemem o ayrı mesele.
İşletme ile hukuk arasında gidip geliyor. İşletmenin de farklı dilleri var. Almanca işletme geliyor mesela. Yurt dışı imkanı yüksek bir bölüm. Ama aile hukuk yaz diye gözünü korkutuyor ve çocuk sürekli ağlıyor. 2 senedir hukuk istemediğini belirtiyor ama kafası çok karışık.
İşletme ve hukuk hakkında bilgisi olan var mı?

Hiçbir bölüm iyi değil diyecek arkadaşlar olur muhakkak ama konu o değil:d bu çocuk ikisinden birinde kararsız. Farklı bölümler de geliyor ama onların üstünde pek durmuyor. Bilkent sınıf öğretmenliği var mesela onu da düşünüyordu. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Sınıf öğretmenliğini önermem evet ataması en çok olan branşlardan biri ama atandığınız yerden çıkması çok zor. Batıdaki öğretmenler çakılı asla gitmiyor yer değiştirmiyorlar. Branşım Pdr Gerçekten mutlu olacağı bir branş yazsın. Neler yapmaktan hoşlanıyor? İşletme güzel bir bölüm kuzenim ve eşi Galatasaray işletmeden mezunlar ikisi de çok iyi bir firmada çok iyi kazanıyorlar ve sürekli ülke geziyorlar ama onların üniversite farkı var. Kapıldılar tabiri caizse. Diğer kuzenim Anadolu’da işletme okudu çağrı merkezinde çalışıyor :) Üniversite ve kendini geliştirmek çok önemli. Hukuk eskiden iyiydi şimdi herkes avukat ve çevren olmadan da iyi iş yapmakta çok zor. İşletme bence daha avantajlı ama kendini geliştirirse ve sürekli staj kovalayıp dilini geliştirirse

Almanca işletme hukuktan daha mantıklı. Okulu okuyacak olan o; kendi geleceği için kendi mücadele edecek, ailesine hayır demeyi öğrenecek.

Almanca işletme hukuktan daha mantıklı. Okulu okuyacak olan o; kendi geleceği için kendi mücadele edecek, ailesine hayır demeyi öğrenecek.
valla ben de öyle düşünüyorum. almanca işletme dururken hukuk yazması tuhaf geliyor. ailesine karşı çıkıyor ama yine dediklerine geliyor manipüle oluyor. beni ilgilendirmez ama sorup durdukları için fikir almak istedim

Yine de fazla karışmayın. Gün olur Cileklivanilinn in aklına uyduk, hata ettik vb de diyebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…