• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tereddüt etmeden söylüyorum ki BEN BECERIKSIZIM !!

Muskara

Kanadım değdi Sevda'ya
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
841
578
128
Yemek yapamıyorum. Elimin lezzeti yok. Elim mutfak işlerine yakışmıyo. Zaten hevesim yok ayda yılda bir hevesim gelir yemek yaparım bildiğiniz çöptür yani. Ya tuzu fazla olur ya eksik olur. Tarife göre yaparım tadı berbat olur. Tarifsiz yaparım hiç bişeye benzemez. Gördüklerimi bire bir yaparım çöpe gider. Okur yaparım iğrenç olur. Et yaparım az pişiririm. Saatle ocak açarım yemek yanar. Ya ben mutfaktan nefret ediyorummmm. Bu yemek işini niye icat etmişler. Hiç mi hap gibi bişeyler üretemiyorlar ki, yemek yapmasakta onlardan yutsak?

Bunun bi yolu yordamı yok mu ya? 26 yaşındayım ve hala yemek yapamıyorummmmm. Evet evet açık yüreklilikle söylüyorum ki ben beceriksizim. Ama ben beceriksizim diyip kenarada çekilemiyorum evlenince adam yemek bekleyecek.

Bittim ben bittim. Nasıl öğreneceksem bunu?

Not: pasta yapmasını çok iyi beceriyorum o konuda sıkıntı yok.

Kursları denemelisin. Elimin lezzeti yok diyip kenara çekilme:). Bende 27 yaşındayım evlenene kadar hiç yemek yapmadım. 24 de evlendim, yemek yapmaya başladım. Tam bir yıl yenemeyecek sofralar kurdum:). Sonrasında elim alıştı. Şimdi hazırladığım sofralara kimse inanamıyor. Deneyip bırakma. Elinin yatkınlığı için biraz tecrübe gerekiyor. Azıcık gayret;)

16 yaşındayım. Annem çoğunlukla işte olduğu için ben yemek yapıyorum. 2 sene önce pilavı bile tutturamazken şimdi harikalar yaratıyorum. Tabi bu deneyerek gelişen bir şey. Asla denemeyi bırakmayın. Yemeğin tuzunu da deneyerek atın. Eti de pişmesine yakın bir kaseye koyarak pişip pişmediğini kontrol edin. Her ne kadar tariflere baksanız da bazen yeterli olmuyor. Tecrübe gerek size. Bunun için de bol bol deneyin.

Yemek yapamıyorum. Elimin lezzeti yok. Elim mutfak işlerine yakışmıyo. Zaten hevesim yok ayda yılda bir hevesim gelir yemek yaparım bildiğiniz çöptür yani. Ya tuzu fazla olur ya eksik olur. Tarife göre yaparım tadı berbat olur. Tarifsiz yaparım hiç bişeye benzemez. Gördüklerimi bire bir yaparım çöpe gider. Okur yaparım iğrenç olur. Et yaparım az pişiririm. Saatle ocak açarım yemek yanar. Ya ben mutfaktan nefret ediyorummmm. Bu yemek işini niye icat etmişler. Hiç mi hap gibi bişeyler üretemiyorlar ki, yemek yapmasakta onlardan yutsak?

Bunun bi yolu yordamı yok mu ya? 26 yaşındayım ve hala yemek yapamıyorummmmm. Evet evet açık yüreklilikle söylüyorum ki ben beceriksizim. Ama ben beceriksizim diyip kenarada çekilemiyorum evlenince adam yemek bekleyecek.

Bittim ben bittim. Nasıl öğreneceksem bunu?

Not: pasta yapmasını çok iyi beceriyorum o konuda sıkıntı yok.
bende yeni evlendiğimde zeytinyağlı pırasayı tarife bakarak yapıyordum..26 yaşımdaydım..
biraz daha sık denemelerle bence güzel yemekler yapacaksın..
püf noktası olarak sıcak suyu gerektikçe ilave edebilirsin..ve ocağın altını hafif kısık açabilirsin..

16 yaşındayım. Annem çoğunlukla işte olduğu için ben yemek yapıyorum. 2 sene önce pilavı bile tutturamazken şimdi harikalar yaratıyorum. Tabi bu deneyerek gelişen bir şey. Asla denemeyi bırakmayın. Yemeğin tuzunu da deneyerek atın. Eti de pişmesine yakın bir kaseye koyarak pişip pişmediğini kontrol edin. Her ne kadar tariflere baksanız da bazen yeterli olmuyor. Tecrübe gerek size. Bunun için de bol bol deneyin.
Aferin kız sana :)
Annesi isteyken yemek yapıyormuş cadı ;)

Yani yap çöpe at yap çöpe at öğrenirsinden mi geçiyo bu işin yolu?

Zamanla oluyor merak etme..is basa dustumu elinin ayarida sasmiyor....bend oyleydim..pasta borek super ama is yemege gelince yenilmez bisey cikiyordu ortaya..ama artik yapa yapa alistim sanirimki hala oyle et soteler falan yapamam ama pilavdi fasulyeydi yaptim mi tutar...hic korkma elin adami seni sevdigi zaman elinden zehir olsa yiyiyor..bi tanidigimiz var kadin kac senelik evli ama yemekleri feciii...ama kocasi benim esimin heryaptigi super olur diye ovunurrr

Yemek yemeyi seviyo, el beceriside iyi ama bu kezde kendimi beceriksiz hissediyorum. Adam ne yapsa tutuyo benimkiler çöp.

Ne güzel işte, mutfağa beraber girersiniz, zamanlada deneyim sahibi olırsunuz yemek pratik gerektiren bişi. Üzülmeyin boşuna ya derdiniz bu olsun : )

Canım pesetme
Zafer senin olacak !
Ne demek elimin lezzeti yok, a aaa
Allah başka dert vermesin

Deneye deneye olur merak etme. Ben çok çöpe attım yaptıklarımı.
Ölçüyle hiç bişey yapmam, göz kararı yapmayı bile öğrendim. Zamanı gelince sen de öğrenirsin, tabi bu süreçte denemelisin. Ama hevesin falan yoksa öğrenmen zor şeker, çünkü yemek işi hakaten zor geliyor ilk başta. Ben resmen bilimsel deney yapıyormuşum gibi hissediyordum ilk başlarda.:KK53: Şundan şu kadar bundan bu kadar :KK48:

Sizi yemek yapmanız için alıyorsa almasın tırt :KK48: Benim de hiç öyle şeylere hevesim yok annem seni alan 3 gün sonra geri getirir diyor yapsam yaparım ama heves yok İşte mutfak hiç ilgimi çekmiyor :KK12:

Evde kalırsam da kalırım zora gelince her şey yapılır :63:

Ben çay demleyemezdim, sonra yavaş yavaş çay kahvedir alıştım, ardından omlet, makarna, kızartmalara geçtim. Sonra işte pilavlara falan geçtim. Hala yapamadıklarım var sulu yemekleri yenemeyecek kadar olmasa da biraz kötü yapabiliyorum. Ama geçen gün bir tavuklu pirinç pilavı yapmışım, on numara oldu yani. Gerçekten alıştıkça oluyor ya.
Not: Bekarım ve yemek yapmayı da koca için değil, anneme yardım olsun diye öğrenmeye çalıştım. Zira koca için olsa nafile bir çaba olacak :KK53: Nasıl olsa anasının yemeği gibi olmayacak naparsam yapayım:KK51: Marta Stewartı getirsek bizim heriflere anamınki gibi olmuyor der çıkar işin içinden. Diyeceğim o ki olduğu kadar Muskara bacım, çok kasma:KK50:

eti dudukludde yap ama haavsini indirmeden açma kapagini patlatirsin:)

pilavi bol tereyagli yap bire iki olçu guzel olur

hamur isleri daha kolay olur, yanina salaata mesrubat yeter msela

bide yemek piserken mutfakdan ayrilmamak lazimmis derler bilmiyorum artik n ekadar dogru

Bence sen bu isi ypmayi sevmedigin icin de oluyo birazda ben eger isteyerek ypysam guzel oluyo ama canim ypmk istemiyo mutfaga zorla gitiyosam guzel olmuyo yapa yapa alisirsin uzulme bn evlendigimde 18 yasinda hic bilmzdm esimde ymk konusunda cok titizdi ilk baskarda bgnmiyo du ama bn hizli alistm artik onun damak zevkine gore ypyrm artk yemeklerime bayiliyo hemen pes etme :KK20:

Back
X