• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tereddüt etmeden söylüyorum ki BEN BECERIKSIZIM !!

Elimin lezzeti var diye bir şeye ben inanmıyorum.
Annesini izlemeden, bir şey bilmeden yapılan ilk yemekler kimin olursa olsun kötüdür. Bir kere pirinç ne kadar su çeker, sebzeler nasıl pişer , hangi sebzeyi ne kadar pişirmek lazım nereden bilinecek?
O yüzden çok becerikli olanların doğuştan yetenekli olduklarına inanmıyorum.
4 aydır yemek yapmaya çalışıyorum ve her işin püf noktası var. Kayınvalidem de geldikçe bana öğretmeye çalışıyor, işin püf noktası yağını soğanını göstereceksin diyor:)

Yemek yapamıyorum. Elimin lezzeti yok. Elim mutfak işlerine yakışmıyo. Zaten hevesim yok ayda yılda bir hevesim gelir yemek yaparım bildiğiniz çöptür yani. Ya tuzu fazla olur ya eksik olur. Tarife göre yaparım tadı berbat olur. Tarifsiz yaparım hiç bişeye benzemez. Gördüklerimi bire bir yaparım çöpe gider. Okur yaparım iğrenç olur. Et yaparım az pişiririm. Saatle ocak açarım yemek yanar. Ya ben mutfaktan nefret ediyorummmm. Bu yemek işini niye icat etmişler. Hiç mi hap gibi bişeyler üretemiyorlar ki, yemek yapmasakta onlardan yutsak?

Bunun bi yolu yordamı yok mu ya? 26 yaşındayım ve hala yemek yapamıyorummmmm. Evet evet açık yüreklilikle söylüyorum ki ben beceriksizim. Ama ben beceriksizim diyip kenarada çekilemiyorum evlenince adam yemek bekleyecek.

Bittim ben bittim. Nasıl öğreneceksem bunu?

Not: pasta yapmasını çok iyi beceriyorum o konuda sıkıntı yok.
ben ilk yemeğimi 9yasında yaptım taze fasulyeydi:-D hrp güzrl yemekler yaptım börek çörek baklava hep iyiydim. Ama işin sırrı çok fazla yapmakta. Bol bol dene. Ne kadar çok yaparsan o kadar güzel oluyor. Birde baharat kullan bolca;-)

ya açıkçası mutfağa bayılıyorum :kk77: yapmayıda severim yemeyide severim..

ama şöyle bir durum var pasta yapmak yemek yapmaktan daha zordur siz nasıl pastayı yapıpta yemek konusunda bu kadar sıkıntı yaşıyorsunuz anlamadım...pastada tarife uymak zorundasın o ölçüleri kaçırmaman lazım ama yemekte öyle değilki kafadan atsan bile durumu kurtarabiliyorsun :KK45:

bence pes etmeden yılmadan bol bol mutfağa girmeniz lazım zaten birkaç yemek öğrendinizmi gerisi çorap söküü gibi gelir çünkü neredeyse hepsi birbirinin aynısı yani
:KK66:

Elimin lezzeti var diye bir şeye ben inanmıyorum.
Annesini izlemeden, bir şey bilmeden yapılan ilk yemekler kimin olursa olsun kötüdür. Bir kere pirinç ne kadar su çeker, sebzeler nasıl pişer , hangi sebzeyi ne kadar pişirmek lazım nereden bilinecek?
O yüzden çok becerikli olanların doğuştan yetenekli olduklarına inanmıyorum.
4 aydır yemek yapmaya çalışıyorum ve her işin püf noktası var. Kayınvalidem de geldikçe bana öğretmeye çalışıyor, işin püf noktası yağını soğanını göstereceksin diyor:)

Bizimevde annem yemek yapmazdı babam yapardı ..Bir kez bile babam mutfaktayken neyi ne kadar koyuyor diye ilgimi çekip bakmamışımdır ,sofraya oturunca görüyordum ne yaptığını ..Ama ben mutfakta otururken babam hep bana anlatırdı gökçe pirinci 1 e 1.5 yaparsan iyi olur ne bileyim fasulyeyi 12 saat öncesinden suya koyarsan iyi olur bende heee heeee diye dinliyodum.:eek:.Yirmi yaşına kadar omlet dahi yapmadım ama ne zaman ki evlendim eşim derki sen yalan söylüyorsun daha önce yemek yapmışsın yok adamı inandıramıyorum .:KK57:.Bence yetenek doğuştan gelir ve evet el lezzeti denen şey vardır ...Çünkü iki kişi aynı malzemeleri kullandıklarında aynı dk da başlayıp bitirdiklerinde bile farklılık gösterir ..Örneğin benim kayınvalide 40 yıldır mutfakta pişirdiği kek 2 cm yi geçmez ,yaptığı kurabiyeyi mazallah sinirlenip birine atsa adamın kafasına en az 10 dikiş atarlar :KK53::KK53:

Canım ben 19 yaşında evlendim daha once de hic evde bulunmadığı m için yemegin y sini bilmiyordum ne zamanki nişanladim yrmek tarifleri kitabı dergileri kartları havada uçuştu.. ama güzel yemek yapabildim mi hayiirrr:KK12: 2 sene zar zor yedigimiz yemekler yaptım kac kere yenmeyen sonu cop olan pasta Börek yaptim:63: kaynim ve gorumcem yemek tarifi denicem diye bizi zehirliyeceksin die dalga geçiyor lardi ama şimdi her şey geliyir elimden. tarif isteniyor benden:kk77: zafer benim yani isin sırrı vazgecmemekte bence

Bizimevde annem yemek yapmazdı babam yapardı ..Bir kez bile babam mutfaktayken neyi ne kadar koyuyor diye ilgimi çekip bakmamışımdır ,sofraya oturunca görüyordum ne yaptığını ..Ama ben mutfakta otururken babam hep bana anlatırdı gökçe pirinci 1 e 1.5 yaparsan iyi olur ne bileyim fasulyeyi 12 saat öncesinden suya koyarsan iyi olur bende heee heeee diye dinliyodum.:eek:.Yirmi yaşına kadar omlet dahi yapmadım ama ne zaman ki evlendim eşim derki sen yalan söylüyorsun
Bizimevde annem yemek yapmazdı babam yapardı ..Bir kez bile babam mutfaktayken neyi ne kadar koyuyor diye ilgimi çekip bakmamışımdır ,sofraya oturunca görüyordum ne yaptığını ..Ama ben mutfakta otururken babam hep bana anlatırdı gökçe pirinci 1 e 1.5 yaparsan iyi olur ne bileyim fasulyeyi 12 saat öncesinden suya koyarsan iyi olur bende heee heeee diye dinliyodum.:eek:.Yirmi yaşına kadar omlet dahi yapmadım ama ne zaman ki evlendim eşim derki sen yalan söylüyorsun daha önce yemek yapmışsın yok adamı inandıramıyorum .:KK57:.Bence yetenek doğuştan gelir ve evet el lezzeti denen şey vardır ...Çünkü iki kişi aynı malzemeleri kullandıklarında aynı dk da başlayıp bitirdiklerinde bile farklılık gösterir ..Örneğin benim kayınvalide 40 yıldır mutfakta pişirdiği kek 2 cm yi geçmez ,yaptığı kurabiyeyi mazallah sinirlenip birine atsa adamın kafasına en az 10 dikiş atarlar :KK53::KK53:
Dediğim gibi ben buna pek inanmıyorum.
Benim kayınvalidem inanılmaz güzel pasta börek ve yemek yapar. Bana da tarif verdi ve rezalet oldu. Allah Allah diyorum aynı şeyi yapıyoruz ne kadar farklı olabilir ki? Geldiğinde yaptı izledim, kabartma tozunu fazla koydu, önce unla karıştırdı güzelce. Sonrasında yumurta-yoğurt vs... hamuru da ele yapışacak kıvamdaydı. Ben daha katı bir hamur yapıyordum. Koyulan malzemelerin sıralaması ve kovamı bile ciddi derecede fark ediyor. Sonuçta yaptım ve aynısı oldu.
O püf noktaları bildikten sonra herkes aynısını yapar diye düşünüyorum. Elbette ki bazıları daha yatkındır yemek işlerine yahut daha çok sever veya daha gözlemcidir en azından patlıcanın alaca soyuşması gerektiğini ve kararmasın diye tuzlu suda bekletilmesi gerektiğini bilir. Bu bilinçte biriyle sıfor bilgiye sahip birinin zaten aynı yemeği yapması beklenemez. Buna da elim yatkın denmez, bilgim var denir bence:)

Dert etme canim yaa. Her gun pasta yersiniz siz de. Her kes her seyi becerir diye bir sey de yok yani

Ellimin lezetti super yaptigim her is saheser cikar bekarken seni alan yasadi derlerdi yaptigim basit bir patlican tavasinin bile tarifini alirlar ama gel gor ki kocam profesyonel bir asci ve onun gozunde eh isteyim o kadar seyi bosa ogrenmisim yani bosver olmadi bir asci bulursun:KK70:

O zaman her gün yemek yapmaya başlayım ben. Hangileri kolay? Hangilerinden başlamamı tavsiye edersiniz?

Yemek yapamıyorum. Elimin lezzeti yok. Elim mutfak işlerine yakışmıyo. Zaten hevesim yok ayda yılda bir hevesim gelir yemek yaparım bildiğiniz çöptür yani. Ya tuzu fazla olur ya eksik olur. Tarife göre yaparım tadı berbat olur. Tarifsiz yaparım hiç bişeye benzemez. Gördüklerimi bire bir yaparım çöpe gider. Okur yaparım iğrenç olur. Et yaparım az pişiririm. Saatle ocak açarım yemek yanar. Ya ben mutfaktan nefret ediyorummmm. Bu yemek işini niye icat etmişler. Hiç mi hap gibi bişeyler üretemiyorlar ki, yemek yapmasakta onlardan yutsak?

Bunun bi yolu yordamı yok mu ya? 26 yaşındayım ve hala yemek yapamıyorummmmm. Evet evet açık yüreklilikle söylüyorum ki ben beceriksizim. Ama ben beceriksizim diyip kenarada çekilemiyorum evlenince adam yemek bekleyecek.

Bittim ben bittim. Nasıl öğreneceksem bunu?

Not: pasta yapmasını çok iyi beceriyorum o konuda sıkıntı yok.

Gerçekten lezzetli yemek yapacaksan; birincisi, deneyim ister. İkincisi, özen ister. Önce tuzu ne kadar atacağını kestireceksin. Göz kararı mevzusu var ya hani. Onu bi deneyerek bulacaksın önce. Sonrası yapacağın yemeğe ve damağının tadına göre de değişir. Aromasını vereceksin yemeğin. Baharatsa baharat, sarmısaksa sarmısak. Yağda güzeeeeelce kavuracaksın salçayı, soğanı, sarmısağı. İyi pişireceksin. İçindekiler diri kalmayacak. Kullandığın yağ da önemli. Hayvansal yağlar da güzel lezzet katar bak. Bak şimdi aklıma neler geldi neler. Acıktım :D Haa şunu da unutma: erkeğin kalbine giden yol bazen gerçekten midesinden geçebiliyor. O yüzden çabuk halletmeye bak. :)

Ilk bir yil benim de iğrenç olurdi sonra sihirli değnek degmis gibi birden bire super olmaya başladı :-)

Back
X