- 26 Temmuz 2012
- 1.399
- 2.227
- 358
Yemeği atmayın canımYani yap çöpe at yap çöpe at öğrenirsinden mi geçiyo bu işin yolu?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yemeği atmayın canımYani yap çöpe at yap çöpe at öğrenirsinden mi geçiyo bu işin yolu?
ben ilk yemeğimi 9yasında yaptım taze fasulyeydi:-D hrp güzrl yemekler yaptım börek çörek baklava hep iyiydim. Ama işin sırrı çok fazla yapmakta. Bol bol dene. Ne kadar çok yaparsan o kadar güzel oluyor. Birde baharat kullan bolca;-)Yemek yapamıyorum. Elimin lezzeti yok. Elim mutfak işlerine yakışmıyo. Zaten hevesim yok ayda yılda bir hevesim gelir yemek yaparım bildiğiniz çöptür yani. Ya tuzu fazla olur ya eksik olur. Tarife göre yaparım tadı berbat olur. Tarifsiz yaparım hiç bişeye benzemez. Gördüklerimi bire bir yaparım çöpe gider. Okur yaparım iğrenç olur. Et yaparım az pişiririm. Saatle ocak açarım yemek yanar. Ya ben mutfaktan nefret ediyorummmm. Bu yemek işini niye icat etmişler. Hiç mi hap gibi bişeyler üretemiyorlar ki, yemek yapmasakta onlardan yutsak?
Bunun bi yolu yordamı yok mu ya? 26 yaşındayım ve hala yemek yapamıyorummmmm. Evet evet açık yüreklilikle söylüyorum ki ben beceriksizim. Ama ben beceriksizim diyip kenarada çekilemiyorum evlenince adam yemek bekleyecek.
Bittim ben bittim. Nasıl öğreneceksem bunu?
Not: pasta yapmasını çok iyi beceriyorum o konuda sıkıntı yok.
Elimin lezzeti var diye bir şeye ben inanmıyorum.
Annesini izlemeden, bir şey bilmeden yapılan ilk yemekler kimin olursa olsun kötüdür. Bir kere pirinç ne kadar su çeker, sebzeler nasıl pişer , hangi sebzeyi ne kadar pişirmek lazım nereden bilinecek?
O yüzden çok becerikli olanların doğuştan yetenekli olduklarına inanmıyorum.
4 aydır yemek yapmaya çalışıyorum ve her işin püf noktası var. Kayınvalidem de geldikçe bana öğretmeye çalışıyor, işin püf noktası yağını soğanını göstereceksin diyor:)
Bizimevde annem yemek yapmazdı babam yapardı ..Bir kez bile babam mutfaktayken neyi ne kadar koyuyor diye ilgimi çekip bakmamışımdır ,sofraya oturunca görüyordum ne yaptığını ..Ama ben mutfakta otururken babam hep bana anlatırdı gökçe pirinci 1 e 1.5 yaparsan iyi olur ne bileyim fasulyeyi 12 saat öncesinden suya koyarsan iyi olur bende heee heeee diye dinliyodum..Yirmi yaşına kadar omlet dahi yapmadım ama ne zaman ki evlendim eşim derki sen yalan söylüyorsun
Dediğim gibi ben buna pek inanmıyorum.Bizimevde annem yemek yapmazdı babam yapardı ..Bir kez bile babam mutfaktayken neyi ne kadar koyuyor diye ilgimi çekip bakmamışımdır ,sofraya oturunca görüyordum ne yaptığını ..Ama ben mutfakta otururken babam hep bana anlatırdı gökçe pirinci 1 e 1.5 yaparsan iyi olur ne bileyim fasulyeyi 12 saat öncesinden suya koyarsan iyi olur bende heee heeee diye dinliyodum..Yirmi yaşına kadar omlet dahi yapmadım ama ne zaman ki evlendim eşim derki sen yalan söylüyorsun daha önce yemek yapmışsın yok adamı inandıramıyorum .
.Bence yetenek doğuştan gelir ve evet el lezzeti denen şey vardır ...Çünkü iki kişi aynı malzemeleri kullandıklarında aynı dk da başlayıp bitirdiklerinde bile farklılık gösterir ..Örneğin benim kayınvalide 40 yıldır mutfakta pişirdiği kek 2 cm yi geçmez ,yaptığı kurabiyeyi mazallah sinirlenip birine atsa adamın kafasına en az 10 dikiş atarlar
![]()
Benim kayınvalidem inanılmaz güzel pasta börek ve yemek yapar. Bana da tarif verdi ve rezalet oldu. Allah Allah diyorum aynı şeyi yapıyoruz ne kadar farklı olabilir ki? Geldiğinde yaptı izledim, kabartma tozunu fazla koydu, önce unla karıştırdı güzelce. Sonrasında yumurta-yoğurt vs... hamuru da ele yapışacak kıvamdaydı. Ben daha katı bir hamur yapıyordum. Koyulan malzemelerin sıralaması ve kovamı bile ciddi derecede fark ediyor. Sonuçta yaptım ve aynısı oldu.
O püf noktaları bildikten sonra herkes aynısını yapar diye düşünüyorum. Elbette ki bazıları daha yatkındır yemek işlerine yahut daha çok sever veya daha gözlemcidir en azından patlıcanın alaca soyuşması gerektiğini ve kararmasın diye tuzlu suda bekletilmesi gerektiğini bilir. Bu bilinçte biriyle sıfor bilgiye sahip birinin zaten aynı yemeği yapması beklenemez. Buna da elim yatkın denmez, bilgim var denir bence:)
Yemek yapamıyorum. Elimin lezzeti yok. Elim mutfak işlerine yakışmıyo. Zaten hevesim yok ayda yılda bir hevesim gelir yemek yaparım bildiğiniz çöptür yani. Ya tuzu fazla olur ya eksik olur. Tarife göre yaparım tadı berbat olur. Tarifsiz yaparım hiç bişeye benzemez. Gördüklerimi bire bir yaparım çöpe gider. Okur yaparım iğrenç olur. Et yaparım az pişiririm. Saatle ocak açarım yemek yanar. Ya ben mutfaktan nefret ediyorummmm. Bu yemek işini niye icat etmişler. Hiç mi hap gibi bişeyler üretemiyorlar ki, yemek yapmasakta onlardan yutsak?
Bunun bi yolu yordamı yok mu ya? 26 yaşındayım ve hala yemek yapamıyorummmmm. Evet evet açık yüreklilikle söylüyorum ki ben beceriksizim. Ama ben beceriksizim diyip kenarada çekilemiyorum evlenince adam yemek bekleyecek.
Bittim ben bittim. Nasıl öğreneceksem bunu?
Not: pasta yapmasını çok iyi beceriyorum o konuda sıkıntı yok.