• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terkedenler birgün geri döner mi?

bu notu gecen gün bi yerde okudum cok güzel yazılmıs... notu yazan kisi seven bi kadını terkeden bir erkek.. :

bazı şeyler olur, yollar ayrılır. çok pervasızsındır, arkadaş veya sevgili olarak bir ilişkiyi yaşayıp bitirmişsinidir. karşı taraf buna dirensin ya da direnmesin, arkandan gözyaşı döksün ya da dökmesin; hiçbirinin önemi yok. bunları görecek ruh durumunda değilsindir zaten. biten bitmiştir dersin, geriye bir daha bakmazsın.Çünkü nokta konulunca bittiği yanılsamasına kapılmışsındır.bunları düşünürken en büyük yanılgının içindesindir aslında; o da ilerde bırakıp gittiğin insanlardan daha çok sevebilecegin insanların olabileceği fikridir.
bir zaman, hiç ummadığın bir anda geçmiş ilişkilerin bir hatırasıyla karşı karşıya gelirsin. lise mezuniyetinde senin için yazılmış birkaç cümle, arkadaşlarının ajandana karaladığı birkaç sayfa, bir mektup ya da bir e-mail. beklemediğin bir an karşına çıkar. bazısını sevmişsindir, bazısı seni sevmiştir, bazısı sana kayıtsız kalmıştır, bazısına sen kayıtsız kalmışsındır. ama seni yaralayan senin kayıtsız kaldıkların, üzdüklerindir. yıllar önce karalanan sayfalarda sevginin en saf halini, fedakarlığın her türlüsüne katlanmaya hazır bir insanın hislerini görürsün. insan kendine olan böyle bir hise nasıl kayıtsız kalabilir, hatta üstüne bu hislerin sahibine karşı davranışlarında nasıl bukadar acımasız olabilir diye oturur düşünürsünüz.
işte böyle bir an var, eskiden, çok çok eskiden bir insanı kırmış olduğunu, incitmiş olduğunu fark ettiğin bir an. ama esas mevzuu, o insanı üzmekle bu farkındalık arasında kalan süreç.
İşte bu farındalık zamanında alınan ahın; g*te kaçtığı ana tekabül eder ..

Benimki 4 ay oldu aramadı sormadı, belkı Turkıye'de olsa arardı bilemiyorum. Orada acayıp havalandı burnu havalarda, bu sene içinde dönücek buraya belki o zaman arar ama şöyle bir olay oldu, geçen pazartesi benim eski bir arkadaşım onla aynı şirkete gitti yurtdışına ve benı 1 senedır falan hıc aramıyordu, geçen gun arayıverdı pat dıye, bi farketmişki uzun zamandır aramamış beni bi arıyım demiş, laf döndü dolaştı ona geldi ayrıldık dedim, hiç haberim yoktu dedi( aynı binada çalışıyorlar ve dışarı cıkarlar arasıra aksamları) neden ayrıldınız bilmemne birsürü soru sordu onla ilgili, ben 4 aydır o ne yaparsa yapsın ne aradım ne mesaj ne mail attım acaba merak edip bu arkadaşa mı arattırıyo kızlar??

Her ayrılık zordur. Aşktan,dosttan,sevdiğinden,sevdiklerinden,sevenlerindenden ayrılmak yorar yürekleri ve hep merak edilen "Bir gün döner mi?"dir. Önemli olan dönmesi midir yoksa döndüğünde nelerin değiştiği mi? Neden gidildiği de önemlidir tabi. Zorunluluk,bıkmışlık yada bitmişlik sebepler değişebilir ama sonuç aynıdır gidilmiştir. Giderken gözler kaçacak yer aramış ve göz kapakları kırpılmamak için zorlanmıştır çünkü kimine göre acizlik bana göre meziyet olan gözyaşlarının görülmesi ve daha önce bakıldığında içimize aşk dolduran o yüzün o anki hali hatırlanmak istenmemektedir.. Bir kaç klişe söz (daha iyilerine layıksın, iyi bir insansın, umarım mutlu olursun vb..) dökülür dudaklardan ve gidilir. İki yalnızlığın birleştiği yalnızlık ortaklığı bitmiştir. Terkeden ve terkedilen vardır artık ortada.. Aslında iki taraf içinde kolay değildir bu durum ama birlikteyken mutlu olunsa ayrılığa ihtiyaç olmazdı bu yüzden üzlümemeli "bundada vardır bir hayır.." diyebilmeli ve beklemeli vuslat vaktini.. Eğer kaderde varsa, giden gelir gerisin geriye ve ayrılırkenki kararlı bakışlar bu sefer acınası bir umutla doludur.. İşte bu noktada durup düşünmeli iki tarafta neden bitmişti, neden başlıyor ve ne değişti?? Genelde o anın büyüsü kaplar ve bozmak istemezler o tılsımı, görmezden gelinir geçmiş, iyi anılara odaklanılır ve "dikkat et" diye uyaran dostlar terslenir. Terkedende çekmiştir belki ettiğimiz veya içimize attığımız beddualar binmiştir hayatına, belki haklıymıştır zaten ve gerek kalmamıştır çekmesine..Onun da rüyalarına girmiştir hatıralar ve o da gözyaşı dökmüştür, keşkeler sarmıştır dört bir yanını ve "bir kez daha denesek ne kaybederiz ki?" demiştir ve ona göre ayrılığa sebep neyse artık yoktur...Peki terkedilen içinde sebepler aynı mıdır? Onun içinde engeller kalkmış mıdır? Hala bırakıldığı yerde mi yoksa çooookk uzaklarda mıdır?

Ne olursa olsun giden gelir geri.. belki aynı bırakıp gittiğiyle belki farklı biriyle karşılaşır bu bizim elimizde.. Önce ne istediğimize karar vermeli ve o an orada bekleyip beklememeyi ondan sonra düşünmeliyiz.. :69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69:

benimki o kadar ruhsuz ve burnu havalarda ki, dönerse çok şaşırırım cidden, benimki de dönüyosa herkesinki döner yani.......

Benim merak ettiğim uzun süreli ilişkilerde ayrılık olması normalmiş diyorlar doğru mu?

İçimizde hiç böyle uzun bir süre çıkıp sonra uzun bir süre ayrılıp ondan sonra barışıp çok mutlu olan hatta evlenen var mı?

Bir mucize mi bu? Yoksa çok yaygın bir şey mi?

İlkokuldan, liseden beri filan beraber olan insanlar senelerce güllük gülistanlık mı oluyorlar? Hiç mi ayrılmıyorlar?

Bİr umut :( Benim de iki gün oldu bekliyorum belki döner diye :( dönerse de ben ne yaparım bilmiyorum..

Benim merak ettiğim uzun süreli ilişkilerde ayrılık olması normalmiş diyorlar doğru mu?

İçimizde hiç böyle uzun bir süre çıkıp sonra uzun bir süre ayrılıp ondan sonra barışıp çok mutlu olan hatta evlenen var mı?

Bir mucize mi bu? Yoksa çok yaygın bir şey mi?

İlkokuldan, liseden beri filan beraber olan insanlar senelerce güllük gülistanlık mı oluyorlar? Hiç mi ayrılmıyorlar?

Bİr umut :( Benim de iki gün oldu bekliyorum belki döner diye :( dönerse de ben ne yaparım bilmiyorum..

Yaygın bir şey değil. :31::31:
Karşındaki senden vazgeçmeyi göze alabilmişse peşini bırakacaksın, hayır gelmez ondan.
Ama maalesef bunu anlamak çok güç olabiliyor. Oldukça açık her şey halbuki. :ssz:

Döner gider, döner gider... İlişki yalama olur. Bu tipler dikis tutturamaz. Bi kere gidenle bir daha olmayacaksın aslında da, sevgi gurur dinlemiyor iste malesef. Yaptık cok eseklikler. Umutlanıyorsun ister istemez umudunu büyütüyorsun o büyük umutlar ayaklar altında cigneniyor her seferinde.

Merhaba arkadaşlar...
Birkaç yıllık bir arkadaşımla birkaç ay önce samimi olarak konuşmaya başladık. Sonra birbirimize olan hislerimizi açtık. Ancak o eski sevgilisi tarafından aldatılarak terkedildiği için bazı sıkıntıları vardı ve yeni bir ilişkiye hazır hissetmiyordu kendini. Arkadaşlık döneminden bildiğim için bu konuda doğru söylediğinden eminim. Bir şekilde benim de çabamla ilişkiye başlamayı denedik. Her şey çok güzeldi başta ama bir hafta sonunda bazı sorunları olduğunu söyledi. İlişki için kendini çok zorladığını, ileride bitirirse benim daha çok üzüleceğimden korktuğunu vs. Ben anlayışla karşılamaya çalıştım ve çözer gibi olduk. Ama sonra ben biraz üstüne gittim ve bitirmek mi istiyorsun filan diyerek biraz bunalttım sanırım. Zaman istedi benden. Bunu duyunca daha çok üstüne gittim ve sonunda bitti. Bir ay oldu ama arada dayanamayıp birkaç kere yazdım. Hep aynı şekilde ilişki istemediğini ve şimdi kendini zorlarsa benim ileride daha çok üzüleceğimi düşündüğünü söylüyor. On gündür kendimi tutup yazmıyorum ama facebookta ekli ve üzüldüğümü belli eden paylaşımlar yapıyorum bazen. Yapmamalıyım biliyorum ama engel olamıyorum kendime.
Sizce bir şekilde dönme ihtimali var mıdır? Ya da benim yapabileceğim bir şey var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar...
Birkaç yıllık bir arkadaşımla birkaç ay önce samimi olarak konuşmaya başladık. Sonra birbirimize olan hislerimizi açtık. Ancak o eski sevgilisi tarafından aldatılarak terkedildiği için bazı sıkıntıları vardı ve yeni bir ilişkiye hazır hissetmiyordu kendini. Arkadaşlık döneminden bildiğim için bu konuda doğru söylediğinden eminim. Bir şekilde benim de çabamla ilişkiye başlamayı denedik. Her şey çok güzeldi başta ama bir hafta sonunda bazı sorunları olduğunu söyledi. İlişki için kendini çok zorladığını, ileride bitirirse benim daha çok üzüleceğimden korktuğunu vs. Ben anlayışla karşılamaya çalıştım ve çözer gibi olduk. Ama sonra ben biraz üstüne gittim ve bitirmek mi istiyorsun filan diyerek biraz bunalttım sanırım. Zaman istedi benden. Bunu duyunca daha çok üstüne gittim ve sonunda bitti. Bir ay oldu ama arada dayanamayıp birkaç kere yazdım. Hep aynı şekilde ilişki istemediğini ve şimdi kendini zorlarsa benim ileride daha çok üzüleceğimi düşündüğünü söylüyor. On gündür kendimi tutup yazmıyorum ama facebookta ekli ve üzüldüğümü belli eden paylaşımlar yapıyorum bazen. Yapmamalıyım biliyorum ama engel olamıyorum kendime.
Sizce bir şekilde dönme ihtimali var mıdır? Ya da benim yapabileceğim bir şey var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.
Seni güzelce uyarmış bak üzülürsün diye cidden üzülürsün benim kız kardeşim nişana kadar gitti bu şekilde nişanlıyken çocuk bi, anda ortadan yokoldu ve bidaha dnmedi yol yakınken dönmelisin kesinlikle.Erkekler biz gibi değil güveni gidince paranoyaklaşıyorlar.

Seni güzelce uyarmış bak üzülürsün diye cidden üzülürsün benim kız kardeşim nişana kadar gitti bu şekilde nişanlıyken çocuk bi, anda ortadan yokoldu ve bidaha dnmedi yol yakınken dönmelisin kesinlikle.Erkekler biz gibi değil güveni gidince paranoyaklaşıyorlar.

Onu yeniden normale döndürebilirim sanıyordum. Çok üzgünüm çok... :(

Back
X