Terra Nova

Kedi Tuyu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009
1.893
1
158

Televizyon dünyasının en önemli ve en büyük çaplı dizilerinden birisi olma potansiyeline sahip Terra Nova bu sonbaharda Fox kanalında ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Hatırlanacağı üzere daha önceden Fox ekranlarında özel TV bölümü olarak lanse edilen ilk iki bölümünün Mayıs ayında ekranlara geleceği açıklanan Steven Spielberg ismiyle merak uyandıran 'Terra Nova' için yayın tarihinde tüm görsel efektlerin tamamiyle hazırlanabilmesi için ertelemeye gidilmişti.

Terra Nova'nın kısaca konu ve oyuncu kadrosunu hatırlamak gerekirse: 2149 yılında Dünya gezegeni üzerindeki yaşam, nüfus patlaması ve kirlilk sonucunda yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bilim adamları geçmişi değiştirerek geleceği kurtarmak amacı ile zamanda yolculuk yaparak tarih öncesi döneme gitmenin yolunu keşfederler. Shannon ailesi (Baba Jim, Eşi Elisabeth, ve çocukları Josh ve Maddy) 150 milyon yıl geriye giderek kendilerini "Terra Nova" adlı bölgede bulurlar. İlk insan kolonisi kurulması ve diğer insanlarla karşılaşmaları ile hikaye devam eder.

Dizinin oyuncu kadrosuna bakıldığında ise;

Jim Shannon rolünde Jason O'Mara, karmaşık bir geçmişi olan fedakar bir baba,

Elisabeth Shannon rolünde Shelley Conn, Jim ile evlenen bir travma cerrahı,

Josh Shannon rolünde Landon Liboiron, Jim ve Elisabeth'in oğlu,

Maddy Shannon rolünde Naomi Scott, Jim ve Elisabeth'in kızı,

Komutan Frank Taylor rolünde Stephen Lang, Zaman kapısından geçen ilk kişi, yerleşimin şimdiki lideri,

Skye rolünde Allison Miller ise Terra Nova ziyaretçilerine rehberlik yapan kıdemli bir yerli'yi canlandıracak.

Tanıtım kareleri

[video=youtube;X6aNEIZwPFc]http://www.youtube.com/watch?v=X6aNEIZwPFc&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;WzMqNCy4nHE]http://www.youtube.com/watch?v=WzMqNCy4nHE&feature=player_embedded[/video]

Fox TV, geçtiğimiz günlerde açıkladığı sonbahar yayın takvimiyle bilim-kurgu dizisi Terra Nova'nın 26 Eylül Pazartesi günü iki saatlik özel yayınıyla izleyicilere merhaba diyeceğini duyurmuştu.

Steven Spielberg'in yapımcı olarak yer alması ile dikkatleri çeken, Jason O'Mara ve Stephen Lang gibi isimleri kadrosunda bulunduran dizi için Fox, geçtiğimiz gün 3 adet ilgi çekici poster yayınladı.

''Dikkatli olun, bazı böcekler öldürücüdür'', ''Beslemeyin, dinazorlar ısırabilir'' ve ''Korunaklı bölgede kalın'' temalı üç posteri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Rod Hallett, FOX kanalının sonbaharda ekrana süreceği yeni dizisi 'Terra Nova'nın kadrosuna katıldı.

Shannon ailesine odaklanan ve onların tarih öncesi çağa seyahatleri ile insan ırkını kurtarma girişimlerinde bulunmasını konu edinen diziye katılan aktör Deadline'in haberine göre Terra Nova'da düzenli bir role sahip olacak.

Hallett'in oynayacağı karakter; büyüleyici ve kendinden emin bir kişilik olan Dr Malcolm Wallace karakteri olacak. Wallace'ın Jim Shannon (Jason O'Mara)'ın karısı Elisabeth (Shelley Conn)'e gösterdiği alaka nedeniyle Jim'in düşmanı ve rakibi haline gelmesi bekleniyor.

Hallett, daha önceden televizyon dünyasında özellikle The Tudors'daki Richard Rich karakteriyle hatırlanabilir. Aktör ayrıca Doctors, Holby City ve The Silence gibi İngiliz dizilerinde de rol aldı.

Fox TV, geçtiğimiz haftaarda açıkladığı sonbahar yayın takvimiyle bilim-kurgu dizisi Terra Nova'nın 26 Eylül Pazartesi günü iki saatlik özel bir yayınla izleyicilere merhaba diyeceğini duyurmuştu.

26 Eylül Pazartesi günü iki saatlik özel yayınıyla izleyicilere merhaba diyecek olan Fox'un merakla beklenen iddialı dizisi Terra Nova'nın yayın tarihi yaklaştıkça diziyle ilgili tanıtım kareleri ve posterleri yayınlanmaya devam ediyor.

Fox, geçtiğimiz haftalarda diziye ait üç posteri beraber yayılamıştı. Geçtiğimiz gün ise yeni bir poster daha yayınlandı. 'There is no paradise without sacrifice' sloganlı poster ile çekim setinden yeni kareleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Steven Spielberg, Peter Chernin, Brannon Braga, René Echevarria ve Aaron Kaplan gibi isimlerin yapımcı kadrosunda bulunduğu dizinin kısaca konusunu hatırlamak gerekirse: 2149 yılında Dünya gezegeni üzerindeki yaşam, nüfus patlaması ve kirlilik sonucunda yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bilim adamları geçmişi değiştirerek geleceği kurtarmak amacı ile zamanda yolculuk yaparak tarih öncesi döneme gitmenin yolunu keşfederler. Shannon ailesi (Baba Jim, Eşi Elisabeth, ve çocukları Josh ve Maddy) 150 milyon yıl geriye giderek kendilerini "Terra Nova" adlı bölgede bulurlar. İlk insan kolonisi kurulması ve diğer insanlarla karşılaşmaları ile hikaye devam eder.

aylardır sabırsızlıkla bekliyorummm :) lostu anımsatıyo bana nedense:)

ilk bölümde beklediğimi bulamadım, beklentim yüksekti herhalde, bi kaç bölüm daha izlemek lazım:97:

4. bölümüde seyrettikten sonra, bu dizi hayal kırıklığı

izlemicem diyorum, izliyorum

yaw lucas nasıl bir insan evladı ki, o ormanda 5 sene tek başına gayet tek parça yaşayabiliyo ya,

dizi mantık hatalarıyla dolu

favorim malcom

izlemicem diyorum, izliyorum

yaw lucas nasıl bir insan evladı ki, o ormanda 5 sene tek başına gayet tek parça yaşayabiliyo ya,

dizi mantık hatalarıyla dolu

favorim malcom

Ben seviyorum bu diziyi yaa. Mantık hatalarına takılmıyorum sırf o görselliği hoşuma gidiyor

Ben seviyorum bu diziyi yaa. Mantık hatalarına takılmıyorum sırf o görselliği hoşuma gidiyor

valla galiba benimde o yüzden izleyesim geliyo, ana fikirde güzel ama... daha güzel kurgulayabilirlerdi detayları

senin favori karakterin kim

Terra Nova'nın yıldız isimlerinden Jason O'Mara yaptığı açıklamada 2012'nin başına kadar dizinin geleceği ile ilgili herhangi bir karar alınmayacağını belirtti.

26 Eylül 2011'de Fox ekranlarında yayınlanan iki saatlik prömiyer bölümüyle ekran macerasına başlayan bilim-kurgu drama Terra Nova'nın sezon finali ise yine iki saatlik bir yayınla 19 Aralık'ta gerçekleşecek.

Büyük beklentilerle yayın hayatına başlayan Terra Nova, Fox ekranlarında on bölümünü geride bıraktı. Bu hafta ekranlara gelecek bölümün ardından diğer hafta ise az önce bahsettiğimiz iki saatlik sezon finaliyle dizinin ilk sezonu noktalanacak. Sezon finaline artık iyice yaklaşırken akıllardaki en önemli soru ise Terra Nova'nın 2.sezon oanyı alıp alamayacağı.

Dizide Jim Shannon karakterini canlandıran 39 yaşındaki İrlanda asıllı aktör Jason O'Mara konuyla ilgili geçtiğimiz gün twitter hesabında ''Terra Nova'nın 2.sezonu ile ilgili verilecek karar yeni yıla ertelendi'' ifadesini kullanırken dizi ekibinin yeni sezon için inançlı ve iyimser olduğunu sözlerine ekledi.

Jim Shannon'un karısı Dr. Elisabeth Shannon'u canlandıran aktrist Shelley Conn ise geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı açıklamada dizinin geleceğine olumlu baktığını söylemiş ve ''Oldukça zaman harcadığımız bu projede eğer gelecek sene için bize bir şans verilmezse hayal kırıklığına uğrarım. Herkes özveriyle çalşıyor ve devam etmeyi hak eden bir şey yarattığımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

devamı gelsin su dizinin ya cok guzel devam etmeyen finali yapılmayan dizilere sinir oluyorum yabancı dizilerinde boyle bir problemi var final desen ortada yok dizi bitiyor mantıksız

bu dizinin reytingleri nasıl düşük olur anlam veremedim
tamam bazı şeyler saçma ama sonuçta konusu ilgi çekici bari adam gibi bi son yapsınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…