Gebeliğe Hazırlık Ters rahim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kadın doğuma muayene olmaya gittiğimde rahmimin ters olduğunu söyledi doktorum.Rahim tersliği gebeliğe engel teşkil eder mi? Rahmi ters olup hamile kalan var mı aranızda? 6 aydır deniyoruz olmadı bundan dolayı olabilir mi diye şüpheleniyorum.
Instagramda bir gebenin günlüğü ebru abla var. Ters rahimde olması gereken cinsel pozisyon önermişti. Gebe kalma şansını arttırıyormuş. Ters rahimli değilim ama o pozisyonla iki gebelik elde ettim. Belki işinize yarar 😊

Benimde doğuştan tersmiş. Tabi bunu yakın zamanda öğrendim bilmiyordum. 10 yaşında oğlum var gebeliğe engel değil.
Tekrar düşünmedin mi?
Benimde öyle çocuk oldu ama şimdi olmuyir düşünüyoruz.

Ve ağrıya sebep oluyor mu ilişkide?
Sık idrara çıkma oluyor mu?
Bende ikiside oluyor.

Ben! Rahmimin ters olduğunu doğum yaparken öğrendim😅Daha öncesinde hiçbir doktor böyle birşey söylememişti ama doğum başladığında açıklığı kontrol eden ebelerin hepsi aynı şeyi söyledi, biz 3 ay denedik 3. Ayda oldu ama ovulasyon testi + sık ilişki + alta yastık koyduğum ay hamile kaldım canım bu terslik belki işi bir tık zorlaştırıyordur ama olmuyor değil moralinizi bozmayın💓
Sık idrara çıkma ve ilişkide ağrı yapıyor mu?
Bende öyle.

Bende doğum yapacağım zaman öğrenmiştim demekki hamileliğe engel değil. Sezeryan doğum yaptım ama doktorum normal doğumun rahimin terliği sebebiyle zor olcagini söyledi
İlişkide ağrı oluyor muydu ve sık idrara çıkma?
Bende oluyor.

Engel asla değil. İlk denemede gebe kaldım doğumda öğrendm rahmimin ters olduğunu da. Ters rahimin tek kötü yanı ağrılı regl…. 1 yıl normal deneme süresi zaten. Ayakları dikin diyorlar bir de ters rahimlilere bi kaç yerde okudum belki denersiniz..

Engel asla değil. İlk denemede gebe kaldım doğumda öğrendm rahmimin ters olduğunu da. Ters rahimin tek kötü yanı ağrılı regl…. 1 yıl normal deneme süresi zaten. Ayakları dikin diyorlar bir de ters rahimlilere bi kaç yerde okudum belki denersiniz..
İlişkide ağrı, sık idrara çıkma olmuyor mu ?

Tekrar düşünmedin mi?
Benimde öyle çocuk oldu ama şimdi olmuyir düşünüyoruz.

Ve ağrıya sebep oluyor mu ilişkide?
Sık idrara çıkma oluyor mu?
Bende ikiside oluyor.
Düşündüm ama sezeryandan ötürü problemden dolayı olmuyor benimde. Sezeryan skarı durumum var.

Hayır ağrı ya da sık idrar olmuyor. Senin bu durum başka sebepten ötürü olabilir. Enfeksiyon olabilir. Vajinal muayene ve idrar yolu enfeksiyonu testi yaptırdın mı?

İlişkiden sonra sırt üstü değil de yüz üstü yatma pozisyonunu dene.

Back
X