tesadüfler zinciri-arkadasimi kaybedecekmisim gibi hissediyorum

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Arkadaslar,

Konunun özeti: Uzun süre pesimden kosan bir cocugu yakin bir arkadaşımla evlilik icin tanistirmis is arkadaslari.. o çocukla ogrencilik donemimizde ortak çalıştığımız icin yakin arkadasim bana sordu. beyefendinin de bir kiz arkadasi demis ki bir arkadasim var baya yakinlae bi sorayim diye. O sordugu arkadas kim. Ben. Ama bana soruldugundan haberi bile yok.. öyle kötü bir durum.
ikisine de hayirlisi olsun modunda bir cevap verdim ama arkadasimin en tatli anlarinda yaninda olamayacakmisim gibi hissettim.

Konunun ayrintilari: :D

genel anlamda sosyal bir insanim. Seminerler, öğrenci topluluklari, sosyal sorumluluk projeleri vs..
ozellikler bundan uc bes yıl önce epey hizli bir genclik gecirdim :)
arkadas cevrem cesitli sebeplerden dolayi hep birbiri ile iliskilidir. Buyuk bir sehirde yasiyor olmamiza ragmen tanisikliklar coktur. ailelerimizin tanismasi, ayni okullarda olmamiz, is sektörümuzün ayni olmasi gibi..
Arkadaslarimizin tanidiklarimizin arasinda asik olanlar, kacanlar-kovalananlar, evlenenler, ayrilanlar, platonik takilanlar cok oldu. birlikte büyüdük nihayetinde.
Iste tam da buradaki derdim.
Bana 4 yil önce birisi evlilik teklifinde bulunmustu. Ailem henüz sevgilimi bilmediği icin sevgilim var diyememis ancak reddetmistim. 3 yıl bir sekilde bana ulasmaya çalıştı ben hep engel koydum, reddettim.
Arkadaslarima da söylemedim çünkü birbiriyle sonradan bir iliskisi olursa ileride rahatsiz kalmayalim diye.. bir ben bir o biliyordu yani durumu. bu durumdan eminim.

Simdiii gecen bana bir arkadasim aradi beyefendiye yakin, bir kiz arkadasim Benim yakin olduğum bir arkadasimi sordu. nasil bir kiz falan fesmekan.. birisi araci olmus evlilik icin. Hemde ayni ilcede calisan biri sebep olmus böyle alakasiz gibi görünen durumlarda bile tanidik çıkıyor ya deli oluyorum o zamanlar. Bende sasirdim ne diyeyim.. arkadasim cok cok iyi birisidir hayirlisi olsun haklarinda dedim. Kapattım. (Beyefendinin bana soruldugundan haberi bile yok aradim bana soran arkadasin agzini, sadece benim yakin arkadaism diye düşünüp bana sormus kizcagiz)

Bir kac gün sonra da arkadasim aradi ya su çocuğu taniyor musun tavsiye ettiler de ben ismimden baska pek bilmiyorum siz calismistiniz birlikte ya taniyor musun falan dedi. bende cok bilmiyorum ama iyi biri gibi falan dedim(ki cocuk cidden iyi sağlam biri biliyorum) sen ne düşünüyorsun diye sordum. Mantikli ama duygusal anlamda bilemiyorum su an tanimak sonra sevmek istiyorum dedi. bende insallah gönlünce olsun dedim kapattım.

resmen icime kurt düştü. Evlenirlerse ben onlarin evine girip çıkamam yada ne biliyim bi gidip rahatca arkadasimin yüzüne bakamazmisim gibi geliyor. Bebekleri oldugunda düğününd.. ben çocuğu israrla reddetmis olsam da cook uzun süre ikna etmek icin ugrasti. söylediği o kadar güzel söz varken ve benim ona o kadar söylediğim red cümlesi varken.. hic bir sey yokmus gibi nasil davranilir..

Kötü hissettim. Sanki yakin bir arkadasimi kaybedecekmisim gibi.

Iyi de sen kabul etmemissin. Ayse Fatma ne farkeder ki. Olmasaydi iyiydi fakat olduguna gore takacak bi sey goremiyorum.

Iyi de sen kabul etmemissin. Ayse Fatma ne farkeder ki. Olmasaydi iyiydi fakat olduguna gore takacak bi sey goremiyorum.

Ne bileyim ki kötü hissettim. Sanki hic o beyefendi ile tekrar karsilasmamamiz gerekiyor gibi hissediyorum. Düşünsenize kolumda sevdiğim adamla nisanlarina gidiyoruz pat diye. Gerci daha sonuc belli degil ama ya tutarsa ya olursa

Ne bileyim ki kötü hissettim. Sanki hic o beyefendi ile tekrar karsilasmamamiz gerekiyor gibi hissediyorum. Düşünsenize kolumda sevdiğim adamla nisanlarina gidiyoruz pat diye. Gerci daha sonuc belli degil ama ya tutarsa ya olursa

Bu kadar korktuguna gore Murphy devreye girer olur bakarsin. :KK45:

Aranizda bi sey olsaydi anlayabilirdim ama platonik takilmis kendince yani kotu hissetmene gerek yok.

Arkadaşınıza anlatmazsanız kaybedebilirsiniz. O da bilsin bir zahmet mevzuyu...

Anlatmak mi? Ne kadar dogru olur bilmiyorum?
Biterse bitsin arkadaşlığınız siz bir şey yapmamışsınız ama görüşmek istemezse de anlayışlı olun

Arkadasim bilmiyor. Hatta ikimizden baskasi bilmiyor kimseye söylemeyecegimi yıllar önce söyledim.
Gercekten yakin arkadasim ne yapacağımı bilmiyorum ki

Amma da abarttın haa...sanki eski kocanla sevgili olacak..altı üstü adam bi dönem pesinden koşmuş..

Anlatmak mi? Ne kadar dogru olur bilmiyorum?
Asıl anlatmamak ne kadar doğru olur? Ben asla arkadaşıma aşık olmuş biriyle evlenmezdim, anlatmazsa da kendimi öğrendiğimde keriz gibi hissederdim ve kinci bi insan olmadığım halde bana bunu hissettiren arkadaşımı affetmezdim. En baştan bilip ona göre devam etmeli çok ciddi bir karar verecek çocuk oyıncağı değil...

Asıl anlatmamak ne kadar doğru olur? Ben asla arkadaşıma aşık olmuş biriyle evlenmezdim, anlatmazsa da kendimi öğrendiğimde keriz gibi hissederdim ve kinci bi insan olmadığım halde bana bunu hissettiren arkadaşımı affetmezdim. En baştan bilip ona göre devam etmeli çok ciddi bir karar verecek çocuk oyıncağı değil...

Teşekkür ederim fikriniz icin. Bayramdan sonra bulusacagiz gelismelere göre anlatirim dediginiz gibi.. biri bana yapsaydi hosuka gitmez anlatmasini isterdim.

Belliki bu elemanın size bir yanlışı olmamış. Ben olsam onu arar, hayırlı olsun manasında bir şeyler söylerdim. Size bu konudaki görüşlerinizin sorulduğunu sizinde onun mutluluğunu istediğiniz için olumlu görüş bildirdiğinizi açıklar sonrasında da tanıştırıldığı bayanın yakın arkadaşım olduğunu açıklayıp bunu bilmenin onun hakkı olduğunu söyler daha önce verdiğiniz sözü hatırladığınızı bu yüzden kafanıza göre iş yapmak istemediğiniz için önce onun görüşünü almak istediğiniz anlamında bir konuşma yapardım.

Eğer ben kapattım o defteri bir önemi yok artık diyorsa kızın yerine kendini koyup empati yapmasını sağlar hala söylemeye gerek yok diyorsa söylemezdim sanırım. zaten sizde başkasıylasınız. Bozulacağı varsa sizden bozulmasın.

Bence çocuğa sorun tanıştırmak istedikleri çok yakın bir arkadaşım, Onun her anında yanında olmak isterim bu seni rahatsız eder mi? tarzında ona göre napacağınıza karar verirsiniz

arkadaşına anlatmalısın işleri ciddiye binmeden. ondan sonra işi ciddiye bindirip bindirmemek de ona kalsın. sonradan bir şekilde ortaya çıkarsa sakladığın için arkadaşını kaybedebilirsin. o kadar ortak tanıdık, böyle bir tesadüf falan bence ortaya çıkması da an meselesidir. sonra neden sakladığını anlatamayabilirsin.

Back
X