Erkek İnfertilitesi TESE'de hücre çıkmayanlar. Sonrasında neler yapabiliriz. Burada dertleşelim.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Pespembegonya

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2020
231
140
23
32
İyi günler hanımlar.
2. Yıl önce öğrendik azospremiyi.
Ultrasonda tıkanıklık tespit ettiler ve eşim ameliyat oldu normal çıkış olur dediler.
8 ay sonraki testte değişen birşey olmadığını gördük.
Özelde doktor hormonların normal olduğunu , tese olması gerektiğini, ince kanalların tıkanık olduğunu ve açılmasının çok zor olduğunu söyledi yani teK yol tese dedi.%80 çıkacaktı.
Eşim 2 gün önce teseye girdi (hormon normal diye ilaç vs vermedi doktor) ve hiç hücre çıkmadı. Patoloji sonucunu bekliyoruz.
Bu durumu yaşayanlar, sonrasında takıp ettiği yollar varsa birbirimize destek olalım. Ben izlediğim yolları bir bir anlatacağım burda. Malum azosperm çok çeşitli. İnşallah güzel hikayelerle karşılaşırız. Allah yardımcımız olsun....

Doktorunuz kimdi benim bildiğim herseyi normal olan insanlara bile en az 3 ay tedavi veriyorlar hemen almıyorlar tese için. Doktoru iyi araştırmak lazım ben okuduğuma göre sizin durumda olupta daha sonraki teselerinde bulunanlar vardı ümit kesmeyin iyi bi doktor çok önemli

Doktorunuz kimdi benim bildiğim herseyi normal olan insanlara bile en az 3 ay tedavi veriyorlar hemen almıyorlar tese için. Doktoru iyi araştırmak lazım ben okuduğuma göre sizin durumda olupta daha sonraki teselerinde bulunanlar vardı ümit kesmeyin iyi bi doktor çok önemli
Evet. Söylememe rağmen herhangi ilaç tedavisi olmadı. Bizde cahillik bir heves bir umutla çıktık yola. Başladığı gibi bitti zaten. Bundan sonra çok temkinli olacağım ama bu durum çok yıprattı. Merakla patoloji sonucunu bekliyorum. İzmirde yaptık teseyi

Bizde de azoosperm var, eşim küçükken fıtık ameliyatı geçirmiş. Maalesef dışarıya çıkış olmuyor. Genetik test & hormon tahlilleri herşey normal. Ağustos da bahçeci de randevumuz var bakalım gidicez ne olucak ne dicek doktor görücez.. hormon değerleriniz nasıldı fsh Lh testesteron?

Bizde de azoosperm var, eşim küçükken fıtık ameliyatı geçirmiş. Maalesef dışarıya çıkış olmuyor. Genetik test & hormon tahlilleri herşey normal. Ağustos da bahçeci de randevumuz var bakalım gidicez ne olucak ne dicek doktor görücez.. hormon değerleriniz nasıldı fsh Lh testesteron?
Fsh 3.76
Lh 8.07
Prolaktin 12,5
Testesteron 2.49

Bu şekilde hormon değerleri.
Bana lh yüksek testesteron düşük geldi ama 3 doktor normal olduğunu söyledi.

Bizde ayni sebepten azospermiyiz herseyimiz normaldi ve bahçecide tese olduk ama biz oldugumuzda egecan bey vardi simdi bulent bey var cok sükur sperm fazla fazla bulundu embriyo olustu transfer oldum ilki tutmadi ikncisi tuttu ama bos gebelik oldu ay hizimi alamadim yazdim 😂 demem şuki emin ellerdesiniz insallah guzel haberler verirsin😍

Bizde ayni sebepten azospermiyiz herseyimiz normaldi ve bahçecide tese olduk ama biz oldugumuzda egecan bey vardi simdi bulent bey var cok sükur sperm fazla fazla bulundu embriyo olustu transfer oldum ilki tutmadi ikncisi tuttu ama bos gebelik oldu ay hizimi alamadim yazdim 😂 demem şuki emin ellerdesiniz insallah guzel haberler verirsin😍
Bülent bey le iletişime geçtim sağolsun çok ilgilendi. Bizim durumumuzda sperm bulunabileceğini söyledi, fıtık ameliyatlarında tıkanıklıktan ziyade yaralanmalar olduğundan dolayı azoosperm meydana geldiğini söyledi.
üroloji olarak Bülent bey, kadın doğum olarak Cem beyle yola cıkıcaz, insallah hayırlı haberler alırız ☺️ Siz deniceksiniz dimi tekrardan 😊😊

Fsh 3.76
Lh 8.07
Prolaktin 12,5
Testesteron 2.49

Testesteron baya düşük sizin, tabiki dr degilim bilemiyorum ama normal demeleri enteresan geldi bana, baska bi dr la iletişime geçtiniz mi acaba bu konuda

Bülent bey le iletişime geçtim sağolsun çok ilgilendi. Bizim durumumuzda sperm bulunabileceğini söyledi, fıtık ameliyatlarında tıkanıklıktan ziyade yaralanmalar olduğundan dolayı azoosperm meydana geldiğini söyledi.
üroloji olarak Bülent bey, kadın doğum olarak Cem beyle yola cıkıcaz, insallah hayırlı haberler alırız ☺ Siz deniceksiniz dimi tekrardan 😊😊
Bende en basindan beri cem beydeyim😊
Devam edicez tabiki 2 tane daha embriyom var dondurulmus onlarla devam edicez kışa dogru insallah cunku daha 2 ay once kurtaj oldum hersey cok yeni biraz zaman geçsin istiyorum😊

Bende en basindan beri cem beydeyim😊
Devam edicez tabiki 2 tane daha embriyom var dondurulmus onlarla devam edicez kışa dogru insallah cunku daha 2 ay once kurtaj oldum hersey cok yeni biraz zaman geçsin istiyorum😊

cem bey işinin ehli biri, çok güzel bi haber alacagınıza eminim, tekrar denemeye karar verdiğinizde. Tese den önce ilaç tedavisi uygulandımı eşinize acaba? Yoksa direkt sürece basladınızmı :)

tesekkür ediyorum çok cevapladığın için. 😊 bizedeönce ilaç tedavisi uygular sanırım önce.. süreç nasıl ilerliyor hiç bilmiyorum bende 🤷‍♀️
biz ilk muayene olduk Sonra doktorumuz bizden genetik ve hormon tahlilleri istedi O süreçte İlaçları verdi genetik zaten geç çıkıyor o çıkana kadar ilaçları kullanın dedi 20 gün de çıkmıştı sonucumuz doktorumuza sonucu attığımızda başlayabiliriz dedi Randevu alma beni yumurta toplamaya hazırlama derken eşim ilacı 3 ay kullanmış oldu yani Doktor başlıyoruz dediği zaman eşinle bir işin kalmıyor Sen Cem beye gidip başlıyorsun

biz ilk muayene olduk Sonra doktorumuz bizden genetik ve hormon tahlilleri istedi O süreçte İlaçları verdi genetik zaten geç çıkıyor o çıkana kadar ilaçları kullanın dedi 20 gün de çıkmıştı sonucumuz doktorumuza sonucu attığımızda başlayabiliriz dedi Randevu alma beni yumurta toplamaya hazırlama derken eşim ilacı 3 ay kullanmış oldu yani Doktor başlıyoruz dediği zaman eşinle bir işin kalmıyor Sen Cem beye gidip başlıyorsun
Biz ilk Cem beye randevu aldık, aslında bizim hormon tahlillerimizi martta yapıldı, genetik testide yaptırdı eşim bildiğim kadarıyla tahlillerin 6 ay geçerliliği var. Bizden tekrar hormon tahlilleri veya genetik test isteyeceğini sanmıyorum pek. Önce üroloji doktorundan mı randevu alsaydık acaba diye düşünüyorum suan

Biz ilk Cem beye randevu aldık, aslında bizim hormon tahlillerimizi martta yapıldı, genetik testide yaptırdı eşim bildiğim kadarıyla tahlillerin 6 ay geçerliliği var. Bizden tekrar hormon tahlilleri veya genetik test isteyeceğini sanmıyorum pek. Önce üroloji doktorundan mı randevu alsaydık acaba diye düşünüyorum suan
Vallahi canım biz de aynı sizin gibi bu işe ilk başlar başlamaz Cem Bey'den randevu almıştık problemimiz i söylediğimizde sizin işiniz Şu anda benimle değil önce üroloji doktoruna gideceksiniz spermiyogram testini yaptırıp randevu alıp gelin Ege Bey'e demişti o şekilde gittik genetik test için bir daha istemezler ama hormonları tekrar isteyebilir Eğer o dediğin süre geçti ise Tabii ki

Fsh 3.76
Lh 8.07
Prolaktin 12,5
Testesteron 2.49

eşin eğer kan tahlinin sabah erkenden verdiyse bu testesteron oranı çok düşük. Acil üroloğunuzu değiştirin. Bu testo seviyesinde microtese yapılmaması lazımdı. Ayrıca bir çok üroloh tıkanıklığın elle ya da ultrosonla tespitinin çok zor olduğunu söylüyor, tıkanıklık diyenlere hemen aldanmayın derim. Ha bir de pataloji sonucunu da öyle çok dört gözle beklemenize gerek yok zaten alacağınız tedaviler yakın olacaktır. Patalojiden maturation arrest, certoil cell only vs çıkacaktır. Genelde maturation arrest çıkar.

Back
X