Erkek İnfertilitesi TESE'de hücre çıkmayanlar. Sonrasında neler yapabiliriz. Burada dertleşelim.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
eşin eğer kan tahlinin sabah erkenden verdiyse bu testesteron oranı çok düşük. Acil üroloğunuzu değiştirin. Bu testo seviyesinde microtese yapılmaması lazımdı. Ayrıca bir çok üroloh tıkanıklığın elle ya da ultrosonla tespitinin çok zor olduğunu söylüyor, tıkanıklık diyenlere hemen aldanmayın derim. Ha bir de pataloji sonucunu da öyle çok dört gözle beklemenize gerek yok zaten alacağınız tedaviler yakın olacaktır. Patalojiden maturation arrest, certoil cell only vs çıkacaktır. Genelde maturation arrest çıkar.

HArika tanımlar. Olumlu gelirse ilaç tedavisi olur olumsuz gelirse zor diyor.

Testesteron baya düşük sizin, tabiki dr degilim bilemiyorum ama normal demeleri enteresan geldi bana, baska bi dr la iletişime geçtiniz mi acaba bu konuda
Ankarada bir doktora gönderdim testesteron düşük diye söyledi. Tesede hıç çıkmayınca kötü oldum. Keşke biraz daha bekleseydik

Eşiminde hormon tahlilleri şöyle,
fsh 4.75
Lh 3.95
Testesteron 361.03
bizde testesteron referans aralıgı 41’den baslıyor. Bazı doktorlar gerçekten insanı çok yanlış yönlendiriyorlar, insanların hem zamanını hem parasını hem umutlarını çalıyorlar cok kızıyorum gerçekten

Eşiminde hormon tahlilleri şöyle,
fsh 4.75
Lh 3.95
Testesteron 361.03
bizde testesteron referans aralıgı 41’den baslıyor. Bazı doktorlar gerçekten insanı çok yanlış yönlendiriyorlar, insanların hem zamanını hem parasını hem umutlarını çalıyorlar cok kızıyorum gerçekten
Bizim testesteron referans aralığı 2.49 8.34
Testesteron değeri 2.49 normal değer dediği bu doktorumuzun:)

ayy Allah akıl fikir versinya böyle insanlara sinir oldum suan gerçekten. Birsey sorucam size.
bizim genetik teste bakıyorum suanda dr temiz birşey yok dedi. Dizinde genetik testinizvarsa ve temizse bi karşılastırabilir misiniz?
merak ettim aynı mı diye

3AE84961-7DB5-4341-BC3E-DDE10AE9881B.webp
3AE84961-7DB5-4341-BC3E-DDE10AE9881B.webp

Eklentiler

• 58A15FE1-3827-4114-9ED6-E2F305B32B09.webp
    58A15FE1-3827-4114-9ED6-E2F305B32B09.webp
    46,2 KB · Görüntüleme: 62
asihan asihan
Bizim bu şekilde gEnetikte problem yok dedi danışman.
Sizin ne söyledi ? Problem yok gibi zaten bu tüm genetik test değil azosperm için önemli olanlara bakıyorlarmış. Biz şuan patoloji sonucuna göre belki genetiğe tekrar gidebilirz

doktor birşey yok dedi de.. eminde olamadım suan kafan karıştı açıkçası. Zaten Bazen diyorum, insanların hemen ulastıgı şeye biz yıpranarak ulaşmaya çalışıyoruz. Bazen başlamadan bitirmek istiyorum o derece tükendim şimdiden 😩
Yok yapma. Bak bende 2.5 yıldır uğraşıyorum. Teseden sonra anladım bir arpa boyu yol alamamışım. 2.5 yılda öğrenemediklerimi 2 günde öğrendim çok ciddiyim. Yanlış yapa yapa hemde. Sen ne aşamadasın mesela anlat biraz

Yok yapma. Bak bende 2.5 yıldır uğraşıyorum. Teseden sonra anladım bir arpa boyu yol alamamışım. 2.5 yılda öğrenemediklerimi 2 günde öğrendim çok ciddiyim. Yanlış yapa yapa hemde. Sen ne aşamadasın mesela anlat biraz

Çorluda ikamet ediyorum, ben 28 eşim 30 yasında. Küçükken 2 taraflı fıtık ameliyatı geçirmiş tıkanıklığa bağlı olarak sperm çıkışı olmadıgını ve çok küçük boyutta varikosel oldugunu ögrendik. Burada çok iyi tüp bebek merkezine gidiyorduk tüm tahlillerimizi herşeyi yaptırdık, ve ufak bi soru işareti ile bırakıp bahçeliye gitmeye karar verdik. Ağustos’ta randevumuz var. Virüs yüzünden maalesef birazda ertelendi tahlillerimizi martta yaptırmıştık.
Bende herhangi bir problem bulunamadı, d vitamini eksikliği prolaktin yüksekliği vardı. Velhasıl çözülemeyecek şeyler degil. Bakalım ne olucak nasıl olucak hiç bilmiyorum.. öyle bi yola girdik, neyle karsılasacagımızı bilmiyorum. Takatim var mı hiç bilmiyorum..
böyle esiyorlar bazen, neden bizi buldu diyorum.. sonra hayırlısı böyleymiş diyerek kendimi avutuyorum.
Gözümde korkmuyor degil tabi bu süreçte maddi manevi. Maddi olarak bisekilde halledicez de manevi olarak şimdiden çok yıprandım sanki.. 🥺🥺🥺

Çorluda ikamet ediyorum, ben 28 eşim 30 yasında. Küçükken 2 taraflı fıtık ameliyatı geçirmiş tıkanıklığa bağlı olarak sperm çıkışı olmadıgını ve çok küçük boyutta varikosel oldugunu ögrendik. Burada çok iyi tüp bebek merkezine gidiyorduk tüm tahlillerimizi herşeyi yaptırdık, ve ufak bi soru işareti ile bırakıp bahçeliye gitmeye karar verdik. Ağustos’ta randevumuz var. Virüs yüzünden maalesef birazda ertelendi tahlillerimizi martta yaptırmıştık.
Bende herhangi bir problem bulunamadı, d vitamini eksikliği prolaktin yüksekliği vardı. Velhasıl çözülemeyecek şeyler degil. Bakalım ne olucak nasıl olucak hiç bilmiyorum.. öyle bi yola girdik, neyle karsılasacagımızı bilmiyorum. Takatim var mı hiç bilmiyorum..
böyle esiyorlar bazen, neden bizi buldu diyorum.. sonra hayırlısı böyleymiş diyerek kendimi avutuyorum.
Gözümde korkmuyor degil tabi bu süreçte maddi manevi. Maddi olarak bisekilde halledicez de manevi olarak şimdiden çok yıprandım sanki.. 🥺🥺🥺

Hastane değiştirmekle iyi yapmışsın. Bu süreçte hıç tedavi oldunuz mu?
Bak bize herşey normal Genetik ve hormonlar normal tıkanıklık var dediler. İlk doktor tespit etti tıkanıklık ameliyatı olduk. Baktık değişen yok.
Son gittiğimiz doktorda tıkanıklık vardır büyük ihtimal küçük kanallarda dedi ve teseye girdik biz hata ettik. Çok pişman oldum ama bilgimde yoktu şimdiki aklım olsa sperm öncül hücrelerine baktırırdım rosi yapan bir merkezde gider tedavi olurdum. En azından deneme şansım olurdu bu beni 2 yıl geriletti.
Yıpratma kendini sakin. Herşey gelip geçiyor ayrıntıya girince iyice anlıyorsun. Tabi inşallah tıkanıklıktandır sizin ilk seferde güzel haberler alırsınız ama doktora gittiğin zaman çok temkinli ol

İyi günler hanımlar.
2. Yıl önce öğrendik azospremiyi.
Ultrasonda tıkanıklık tespit ettiler ve eşim ameliyat oldu normal çıkış olur dediler.
8 ay sonraki testte değişen birşey olmadığını gördük.
Özelde doktor hormonların normal olduğunu , tese olması gerektiğini, ince kanalların tıkanık olduğunu ve açılmasının çok zor olduğunu söyledi yani teK yol tese dedi.%80 çıkacaktı.
Eşim 2 gün önce teseye girdi (hormon normal diye ilaç vs vermedi doktor) ve hiç hücre çıkmadı. Patoloji sonucunu bekliyoruz.
Bu durumu yaşayanlar, sonrasında takıp ettiği yollar varsa birbirimize destek olalım. Ben izlediğim yolları bir bir anlatacağım burda. Malum azosperm çok çeşitli. İnşallah güzel hikayelerle karşılaşırız. Allah yardımcımız olsun....
pataloji sonucunuz nasıl çıktı öğrenebilir miyim

Back
X