- Konu Sahibi KahveNutella
-
Kiz burda konu açsaydi burdaki hanimlar öyle bir gaz verirdi ki. "Nasil olur da nisanli kiza bohça getirmezler. Sizin adetlerini nasil hiçe sayarlar, istebildigin kadar iste kizim, ancak öyle degerin olur,..."
Bir de şöyle yazanlar olurdu:
Biz nişanlıyken bayramda koç gelmişti. Boynuzlarında birer tane burma bilezik vardı. Gerdanında da beşi bir yerde vardı. Aldım onu boynuma taktım.
Bir de bohça yapmışlar sağ olsunlar. İçinde bayramlık takımdan çantaya, ayakkabıya kadar her şey vardı. 4 gün için 4 ayrı set hazırlamışlar. Çorap, makyaj seti, iç çamaşırı vs onları saymıyorum bile.
Ama ben bunları kendim istemedim, onlar düşünüp yapmışlar. Zaten yapılması gereken şeyler.
Sen ağzınla isteyince bir anlamı kalmaz.
Boşver canım mutluluğuna bak
O sırada ben:
Boşver hiç uğraşmaMerhaba iyi bayramlar,
Nişanlı bir arkadaşım var,yakın arkadaşım diyebilirim.Oldu olası kaprisli biridir ben genelde yumuşak huylu olduğum için anlaşabiliyorduk.
Dün telefon etti,önce nişanı atmak istediğini söyledi sonra kayınvalidesine mesaj yazmak istedi.sabah telefonlaşıp bayramlaşmışlar.akşama kadar beklemiş ama gelmemiş.ne gelmemiş tahmin edin: süslenmiş bohça! Onların adetinde nişanlı veya sözlü kıza bayramda süslenmiş bir bohça içinde hediyeler ve bayramlık gelirmiş.bu bohça niye gelmemiş.
Önce nişanı atmak istiyorum dedi.sonradan laf “mesaj atayım bayram bitmeden gönderin” diyeyime geldi.ona göre emrivakiyle bohçayı yaptırıp getirtmek “kendini ezdirmemek” olurmuş.annesi de kızım bu eskide kaldı şimdi yapan yok diyormuş ama dinletemiyor.
Ben de yumuşatmaya çalıştım.bir bohça için bayramı kendine de onlara da zehir etme dedim.bana ciyak ciyak bağırdı.ben onu kıskanmışım,iyiliğini istemezmişim,bohça gelse kıskanacakmışım o yüzden boşver diyormuşum.yüzüne kapadım.bu ilk rezaleti de değildi son damla oldu.
Ama bir gün geçince vicdan azabına düştüm sizce teselli etmeye kalkmam yanlış mıydı?nişanı at diye gazlamamı mı bekliyordu ben anlamadım
Piyango vurmus sana boyle bi arkadasa nie katlaniyon hazir kustu salla o bohca derdine dussun altin disli halime simdiki kizlar anca menfaatMerhaba iyi bayramlar,
Nişanlı bir arkadaşım var,yakın arkadaşım diyebilirim.Oldu olası kaprisli biridir ben genelde yumuşak huylu olduğum için anlaşabiliyorduk.
Dün telefon etti,önce nişanı atmak istediğini söyledi sonra kayınvalidesine mesaj yazmak istedi.sabah telefonlaşıp bayramlaşmışlar.akşama kadar beklemiş ama gelmemiş.ne gelmemiş tahmin edin: süslenmiş bohça! Onların adetinde nişanlı veya sözlü kıza bayramda süslenmiş bir bohça içinde hediyeler ve bayramlık gelirmiş.bu bohça niye gelmemiş.
Önce nişanı atmak istiyorum dedi.sonradan laf “mesaj atayım bayram bitmeden gönderin” diyeyime geldi.ona göre emrivakiyle bohçayı yaptırıp getirtmek “kendini ezdirmemek” olurmuş.annesi de kızım bu eskide kaldı şimdi yapan yok diyormuş ama dinletemiyor.
Ben de yumuşatmaya çalıştım.bir bohça için bayramı kendine de onlara da zehir etme dedim.bana ciyak ciyak bağırdı.ben onu kıskanmışım,iyiliğini istemezmişim,bohça gelse kıskanacakmışım o yüzden boşver diyormuşum.yüzüne kapadım.bu ilk rezaleti de değildi son damla oldu.
Ama bir gün geçince vicdan azabına düştüm sizce teselli etmeye kalkmam yanlış mıydı?nişanı at diye gazlamamı mı bekliyordu ben anlamadım
Aman benden uzak Allaha yakın olsunArkadaşınızı zor günler bekliyorgündem bir anda değişince, yine tüm dikkat ona kayıyor, yaşadığı bu mağduriyet, aranızdaki problemi unutturacak ve size de onu teselli etmek düşüyor bu durumda
Hanımlaar! konuya güncelleme geldi koşun da biraz gülelim tövbe tövbe
Kızımızın kaprisi kayınvalidesinin kulağına gitmiş.kadıncağız özür dilemek amacıyla kızın annesini arayıp size bilmeden ayıp etmişiz telafi ederiz adetinizi filan demiş.kızın ana babası utanmış.nişanlısı da evlerine gelmiş,ana babaya saygıyla konuşmuş,kızınız evlenmek için yeterli olgunlukta değil lütfen hakkınızı helal edin deyip nişanı atmış. Bunların hepsini bana mesajda yazmış hanımefendi. İşte bunlar bunlar oluyor sen triplendin telefonu kapadın hiç halimi bilmiyorsun diyorben de gördüm cevap da yazmadım
Gerçekten bu nedir ya? sadaka ver diyen üye haklı yarın vereceğim muhakkak
Olmaz mı sürüsüne bereket.Böyle ınsanlar gercekten var mı ya?
Hanımlaar! konuya güncelleme geldi koşun da biraz gülelim tövbe tövbe
Kızımızın kaprisi kayınvalidesinin kulağına gitmiş.kadıncağız özür dilemek amacıyla kızın annesini arayıp size bilmeden ayıp etmişiz telafi ederiz adetinizi filan demiş.kızın ana babası utanmış.nişanlısı da evlerine gelmiş,ana babaya saygıyla konuşmuş,kızınız evlenmek için yeterli olgunlukta değil lütfen hakkınızı helal edin deyip nişanı atmış. Bunların hepsini bana mesajda yazmış hanımefendi. İşte bunlar bunlar oluyor sen triplendin telefonu kapadın hiç halimi bilmiyorsun diyorben de gördüm cevap da yazmadım
Gerçekten bu nedir ya? sadaka ver diyen üye haklı yarın vereceğim muhakkak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?