Tesettür Blogu Önerir misiniz?

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Merhaba kızlar,

Ben yeni örtündüm sayılır. Sokakta hoş giyimli bayanları görünce hoşuma gidiyor ancak kendim güzel kombinleri henüz uygulayamıyorum. Bu aralar 1-2 tesettür modası bloğuna rastladım, iyilerini bulabilirsem çok yararlanabileceğimi düşünüyorum. Lütfen bildiğiniz, beğendiğiniz tesettür giyim bloglarını paylaşır mısınız? Birlikten kuvvet doğar, belki çoğu üyemizin rastlamadığı bloglara ulaşabiliriz.

Şimdiden teşekkürler.

ben çatı katını biliyorum canım
bir de turkuaz eşarp diye geçen bir bloga rastlamıştım ama çok inceleme fırsatım olmadı

tesettür modası blogu denemez ama, modacı tesettürlü bir bayanın bloguna rastladım geçen gün.

durubutik.com

kendi tasarımlarını kendi diken yetenekli bir insan kendisi

aynı niteliklere sahip bir başka bayan da yurtdışında yaşıyor ve moda eğitimi görüyor. o da giyindiklerini paylaşıyor

yarimayfashion.blogspot. com - boşluğu silmeyi unutmayalım

Evet o bayan çok hoş şeyler de giyiyor ancak genel anlamda tesettürü biraz başörtüsüyle sınırlı kalıyor. ha ben de pardesü kullanmıyorum ama bir kıyafeti sırf güzel diye kolları, paçayı örtmüyorsa giyinmemek gerekiyor bence. yarım kol, kısa paça kıyafetler hoşuma gitmiyor örtülü bir insanda. en azından böyle kıyafetlerin içine uzun kollu bir body filan giyinmek gerekiyor...

normal sokakta gezen kızlar için bu yorumu yapmam tabi ki ama giyim tarzını örnek olarak yüzlerle, binlerle paylaşan bir insan için daha çok sorumluluk oluyor sanıyorum ki...

arkadaşım sana çok çok çoook KATILIYORUM

bende bazen dar pantolon ve üstüne sadece hafif uzun bir gömlek giyip çıkmış olanları görüyorum ve hiç doğru bulmuyorum sonuçta örtünmenin amacı vücut hatlarını gizlemektir bir anlamda da diye düşünüyorum

bu arada arkadaşlar gezerken yeni bir blog buldum hemen sizlerle paylaşmak istedim
tesetturasktir. blogspot. com burdada bazı kombinler var belki işinize yarar

evet başörtüsüyle ilgili söylediklerine bende katılıyorum hoş bir şekilde kapatmıyor ama ben kıyafetlerini o kadarda abartılı bulmadım sonuçta neler giyen insanlar var..

evet başörtüsüyle ilgili söylediklerine bende katılıyorum hoş bir şekilde kapatmıyor ama ben kıyafetlerini o kadarda abartılı bulmadım sonuçta neler giyen insanlar var..

doğru, abartılı olduğu söylenemez. sadece genel olarak, hepimiz için geçerli bu, başörtümüz varsa dar giyinmemeye ve kıyafetlerimizin el ve ayak bileklerine varmasına dikkat etmeliyiz hatırlatması yapmak istedim. özellikle kol sıvamaya şiddetle karşıyım mesela. bazı bayanlar görüyorum, o blog sahibi de dahil, uzun kollu giyiyorlar ama kollarını sıvıyorlar. maksat emir olduğuna inanılan şeyi gerçekleştirmekse, emir neyse onu yapmalı. yani hem baş örtüp sonra zorla kol göstermenin ne manası var?

malesef ki ülkemizde örtünen bayanların sanıyorum ki yarısından fazlası ailesindeki bayanlar örtülü olduğu ve gelin gittiği aile istediği için vs. örtünüyor, bu da bilinçsiz tesettürü yaygınlaştırıyor.

ben nurjanla moda blogunu çok beğendim. kendi bir şeyler diken bayanlara hep çok saygım olmuştur zaten. paylaşım yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim...

ben nurjanla moda blogunu çok beğendim. kendi bir şeyler diken bayanlara hep çok saygım olmuştur zaten. paylaşım yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim...

Ben de öyle olmak istiyorum işte, yani kendim dikip giymek.
Paylaşılan sayfalara baktım yalnız bence çok da bakmamak lazım buralara çünkü dikkat ederseniz gereğinden fazla marka takıntılısı şekilde kıyafetler var üstelik bu kadar çok kıyafetimiz olması da gerekmiyor.
Görmesek de duymasak da din kardeşlerimiz acı çekiyor.
Müslüman ya da değil çocuklar ve anneleri acı çekiyor.
Onlarca kıyafet, ayakkabı, aksesuar almamız kullanmamız gerekmiyor, bunların da hesabı sorulacak...
Hayırlı ramazanlar herkese.

sıklıkla üstüne vicdanı muhasebe yaptığım bir meseleye temas etmişsiniz. dediğim gibi, ben henüz giyinmediğim için özeniyorum güzel giyinen bayanlara, ama bir yandan da insan düşünüyor, sayfa sayfa blog yapacak kadar kıyafet, kombin, ne kadar uygun dinimize? şu var ki, artık hazır giyimle birlikte kıyafete sahip olmak çok kolaylaştı ve asla eski dönemlerle kıyaslanamaz. yani biri kirliyken öbürünü giyeyim tarzı bir anlayışa sahip olmak artık gerekmeyebilir, ama bir-iki hafta her gün giyilecek farklı kıyafetten fazlası da fazla galiba.

gerçi zekatını verdikten sonra İslam malı yasaklamamıştır insana.

bu biraz işin takvası. kimisi kıyafetten kısar başka şeylerde takvalı olmaz. belki bu bayanlar da bu kadar kıyafet alıyor ama başka bir yönden hassasiyet gösteriyor...

şallı hanım tesettürlü değil ki, saçları görünüyor şalın altından :82:

ya ben asıl düğün konulu posttaki başörtülü bayanların el ve ayaklarında oje olmasına şaşırdım. ben hidayete geç erdiğimden ilk zamanlarımda adetliyken oje sürmek isterdim. ama ne zaman sürsem, silmesi dert olurdu çünkü illa ki kenarda köşede kalıyor ve gusle mani. namazlarımda şüpheye düştüğümden bıraktım o zamanlar. ki başörtülü bile değildim. nasıl göründüğünü geçelim, ki bence yakışmıyor, pratik olarak namaz kılan bir insanın oje kullanması mümkün olmuyor kanımca.

şallı hanım tesettürlü değil ki, saçları görünüyor şalın altından :82:

evet doğru tesettürlü değil,hiçbir fotoğrafında tesettür yok
onun bloguna bakarken yorumlarda gördüm biri başını bu şekilde örtmemesini önermiş ama o memnun olduğunu yazmış...

evet kapanan bayanlar genelde öyle oluyor içe işlenmiyor kapanmanın mübarekliği.. ve bence eğerki kişi kapanacaksa onu önce kendi içinde istemeli ki bunu severek yapsın..

cicicininguncesi.blogspot.com
dokuztepe.blogspot.com
cicibiciseylerr.blogspot.com
sevecensevecen.blogspot.com bunları da ben ekliyim.. bir de Moda Sokağı vardı ama Eylül yazmayı bıraktı çok şık ve zevkli bi blogtu..

benim özellikle takip ettiğim tesettür blogları; nurjanla moda, firuzestyle, nakisays, birazda moda, ciciciningüncesi bunlar.. tarzlarını çok beğeniyorum.. tesettüre uygun, şık, kaliteli bloglar.. çokta güzel bilgiler veriyorlar özellikle firuzestyle..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…