Zaten bu kadar ince ayrıntısına kadar düşünüyorsan sorun olur muhtemelen en azından benim için olurduHaşema konusunu çok araştırdım, tesettürü derin kitaplardan çokça okudum ve ben tesettüre karar verdiğim an o kurallara uymalıyım, kadının başka bir kadının mahremini görmesi de haram, vücut hatlarını belli eden haşemada haram deniliyor, bu konuda kafam çok karışık inanın
E bu noktada eşinizle uzlaşıp tesettüre girmezseniz de hep açık gezmenin huzursuzluğu olmayacak mı?Haşema konusunu çok araştırdım, tesettürü derin kitaplardan çokça okudum ve ben tesettüre karar verdiğim an o kurallara uymalıyım, kadının başka bir kadının mahremini görmesi de haram, vücut hatlarını belli eden haşemada haram deniliyor, bu konuda kafam çok karışık inanın
Çok teşekkür ederim desteğiniz için
Aslında mesele deniz değil benim tesettür konusundaki araştırmalarım
Okuduklarıma göre ; tesettürlü denilen bir çok insanın yaptığı büyük yanlışlar var, eşim imam hatip mezunu olduğu için zaman zaman bu konuları konuşup fikir alış verişi yapıyoruz. Bir gün konuşurken bana iş yerimde çok şık tesettürlüler var dedi ama dedim tesettür şıklık değil, öncelikleri var, kaideleri var, doğru düşünüyorsun ama koyu düşünüyorsun dedi sanırım o biraz aklında kaldı.
Peki siz tesettüre girmeye karar verdiğinizde nasıl bir giyim tarzınız olacak.
Ben konu ve yorumlarınıza bakarak tesettür olayını taşıyamayacağınızı, çünkü yaşam tarzınızın bunu kaldırmayacağını anladım. Her şeyin azı karar çoğu zarar, sürekli din bilginizden bahsetmişsiniz, ne güzel tebrik ederim ama bence siz bu duruma hazır değilsiniz.
eşinize de size de saygı duydum aslında
çünkü eşiniz de çok anlayışlı davranmaya çalışıyor siz de bu yola baş koymuşsunuz
ama eşinizin o yönde bir yönelimi yoksa zaman içinde ya size alışır belki o da sizin gibi düşünmeye başlar ya da arada kopukluklar meydana gelir.
ben sadece şunu merak ediyorum genelde çiftlerde mesela veganlık vejeteryanlık gibi yaşam şeklini ve görüşünü ve hatta alışkanlıklarını toptan değiştiren seçimlerde bunun bir süreci oluyor. Bu süreç de evlilikte beraber yaşandığında çiftler bir bakıyorlar ki ikisi de o yola baş koymuş.
Dine yönelme de bundan çok daha fazla bir şekilde yaşam şeklini değişmesi. Siz bu süreci ilerletirken eşinizle iletişiminiz olmadı mı hiç? Hani o süreç nasıl gelişti.
Mesela 2 yıldır namaz kılarken o da biraz biraz denedi mi denemedi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?