Tesettür...

asiksanvursaza

Dayan gönlüm..
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
343
4
46
İstanbul
Kızlar merhaba.. Dert deil fazla cok şükür ama yinede kafama takldı danısmak istedm.. ben nişanlıyım ve nişanlımla görücü usuluyle evlendk.. fakat kısa zamanda huylarına asık oldm resmen.. bana düşkünlüğü gözlermn içine bakısı.. nişanlım muhafazakar bi ailenin oğlu ve benm babam beni onla evlenmem için zorladı en basta bütün direnişlerime ragmen oldu bu iş.. diyeceksinizki zorla olurmuu oldu işte bende anlamadm fakat pişmanlıgımda yok suan cok şükür.. Benim içimi titreten taraf evlendigimde kapanacak olmamdır.. aslında dinimizin geregi bu bende hep isterdm fakat hazırmıyım bilmiyorum.. nişanlım zorlamıyor ama evlenınce olacagınıı dşünüyor tabi bende evlendkten snraa kapanmaktansa suan kapanmayı dşünüyorum zorlanmayayım die.. içinizde bu durumu yasayan vrmı yada örtünmenin zorlugu kolaylıgı?? cevrem hep kapalı alıskınım aslnda ama içimi yoklayan ne çözemedmm yardm edin..

Bi nişanlıyım demişsiniz,bi evlendik demişsiniz
İçinizden geliyosa kapanın,gelmiyosa başkası için olmaz bu şeyler
İçten gelmeli

icinden gelmiyorsa kapanma,aslinda bunu demek degisik geliyor..
Ama istemedigin icinden gelmeyen birseyi yapmakta zordur...
birileri istedi diye yaparsan zamanla acilmak isteyebilirsin..
kapanmak kolay degil insan istemeden yapamayacagini düsünüyorum...
ben kendi istegimle kapandim ve aileme karsida cok direndim,ama icimden gelmeseydi
yapamazdim..bence zamana birakmalisin kendi düsüncelerine göre hareket etmelisin

İçinizden geliyorsa şuan kimse sizi zorlamadığı bir zamanda kapanın.

Evlendikten sonra eşiniz isteyecek,eşinizin aile tarafı bekleyecek kim için kapandığınız belli olmayacak.

Ama içinizde yoksa sırf birilerine iyi görünmek için bunu yapmayın.

Kızlar merhaba.. Dert deil fazla cok şükür ama yinede kafama takldı danısmak istedm.. ben nişanlıyım ve nişanlımla görücü usuluyle evlendk.. fakat kısa zamanda huylarına asık oldm resmen.. bana düşkünlüğü gözlermn içine bakısı.. nişanlım muhafazakar bi ailenin oğlu ve benm babam beni onla evlenmem için zorladı en basta bütün direnişlerime ragmen oldu bu iş.. diyeceksinizki zorla olurmuu oldu işte bende anlamadm fakat pişmanlıgımda yok suan cok şükür.. Benim içimi titreten taraf evlendigimde kapanacak olmamdır.. aslında dinimizin geregi bu bende hep isterdm fakat hazırmıyım bilmiyorum.. nişanlım zorlamıyor ama evlenınce olacagınıı dşünüyor tabi bende evlendkten snraa kapanmaktansa suan kapanmayı dşünüyorum zorlanmayayım die.. içinizde bu durumu yasayan vrmı yada örtünmenin zorlugu kolaylıgı?? cevrem hep kapalı alıskınım aslnda ama içimi yoklayan ne çözemedmm yardm edin..

ya tabi kendini zorlama hazır hissediyorsan olmayack bişey değil..tabi hazır değilsen kapanma ..açıkken kapanmak zor oluyo ben de nişanlıyım nişanlım kapansan dedi büyük tepkiler gösterdim yoo kötü bişydeğil ben önden tavrımı koydumki karışmasın bana..karışmıyo artık ielrde orta yaşalrda annem gibi belki olur dedim diye düşünüyorum..tabi tamamen saana bağlı..

canım ben kapanalı 1 sene oldu. allah kolaylığını veriyor insana. ben temmuzda kapanmıştım bide düşün sıcakta ama hiç zorluk çekmedim. tek zorluğu başörtüyü bir türlü adam gibi bağlayamamamdı. ilk zamanlarda iğne dolu oluyordu kafam. ama onada zamanla alışıyorsun şimdi sadece 2-3 iğne yeterli oluyor.

kapanmayı nerden akıl ettiğimide yazayım. bana kimse kapan demedi. eşimde öyle bir istekte bulunmadı. konuşmamıştık bile bu konuda. bir gün rüyamda kendimi başörtülü gördüm. kuran okuyordum. sonra kalktıktna sonra kurana baktım kapanmanın geçtiği ayete. geröekten emir tatlım. inşallah sende yaparsın. ama içten olsun. başkaları istiyor diye yaparsan ileride istemezsin. buda örnek benim ablamdır. o şimdi arada bir eşinden habersiz açık dışarı çıkıyor. allah korusun.

bir soru:
nişanlıyım yazmışsın sonra evlendik yazmışsın onu anlamadım.

Allah korkusu cok var üstümde.. her gece hadi ölürsem diyorum.. sonucta bu Allahın emri die bakıyorum olaya. sadece insanogluyuz sonuctaa yakısıp yakısmayacagı konusuna takılıyorm suankı halimi ck begeniyorum saclrm cok güzel yakısıyor fakat diger dünyada böyle demeyeeceklerde diyorumm içimde var ve yok anlamadmm:(

vaçgeçtim ... görüşüm bende kalsın....

Son düzenleme:
konu sahibinin bu tarz bir yazı yazması benim bir çok arkadaşımı gözümün önüne getirdi. evlenince kapanmanın mantığını anlayamadım hiç bir zaman. dinimizde bulunan bir durumu Allahın emri diye değil de kocam istiyor diye yapanları çok samimi bulmuyorum. tabi bunlar konu sahibi arkadaşımız için değildi.

benim evlenince kapanacak olan bir arkadaşım vardı. kendisi öğretmen ve bu şekilde düşünüp evlenmeden kapanmıştı. bir iki hafta garipsemişti annesi falan kapalı olmasına rağmen ama sonradan alıştı.illa ki içinizde garip bir durum olacaktır ama çok bocalayacağınızı zannetmiyorum.

baskaları istiyor diye yapılacak birsey degilki bu istiyorsan kapanırsın istemiyorsan kapanmazsın esin bile olsa buna karısmaya hakkı yok seni ilgilendiren bir mevzu hazır hissetmiyorsan kendini bence deneme bile

canım ben kapanalı 1 sene oldu. allah kolaylığını veriyor insana. ben temmuzda kapanmıştım bide düşün sıcakta ama hiç zorluk çekmedim. tek zorluğu başörtüyü bir türlü adam gibi bağlayamamamdı. ilk zamanlarda iğne dolu oluyordu kafam. ama onada zamanla alışıyorsun şimdi sadece 2-3 iğne yeterli oluyor.

kapanmayı nerden akıl ettiğimide yazayım. bana kimse kapan demedi. eşimde öyle bir istekte bulunmadı. konuşmamıştık bile bu konuda. bir gün rüyamda kendimi başörtülü gördüm. kuran okuyordum. sonra kalktıktna sonra kurana baktım kapanmanın geçtiği ayete. geröekten emir tatlım. inşallah sende yaparsın. ama içten olsun. başkaları istiyor diye yaparsan ileride istemezsin. buda örnek benim ablamdır. o şimdi arada bir eşinden habersiz açık dışarı çıkıyor. allah korusun.

bir soru:
nişanlıyım yazmışsın sonra evlendik yazmışsın onu anlamadım.

Ebushcum evlendikten sonra demek istemişimdir.. temmuzda dügünüm

zorlamayla kapanmak olmaz..
bir de; 2 sene de bir sürekli kapanıp açılanlar var, onu yine hiç anlamam..:19:

...bizden tavsiye almak biraz akıl karı değil. çünkü kapanmak yada kapanmamak kişisel tercihtir. Eşin seni ilerde kapatırım diye evlendiyse sende eşim için kapanırım diyorsan ilerde çok pişman olursun.

Hayatını nasıl devam ettirdiysen o çizginden çıkma. Dini inancını açıkda yaşayabilirsin. Dİyanetin sayfasını aç oku. Dİni bilgilerini geliştir. MÜhim olan kalbinin inaçla dolması. Mühim olan dinini iyi bilmen. Düzgün br müsliman olman. Allah için güzel işler yapman. En büyük günahlardna uzak durman. İş kapanmakla bitmez. Kapalı olmaklada günahsız tertemiz olunmaz. Ama kuranı türkçe okumanı ve kuranı öğrenmeni tavsiye ederim.Ne kadar çok okursan daha çok şey öğrenirsin..

Sevgilerimle...

canım ben kuranı hatim ettim.. türkcesini hergün okurum namazımıda kılarım. Benim sorunum dini boyutunu tartısmak deil dinin istedgii için kapanmayı istedigimi fakatt göze alamadıgımıı bu husustada varsa bunu yasayan danısmak istedm sadece

zorlamayla kapanmak olmaz..
bir de; 2 sene de bir sürekli kapanıp açılanlar var, onu yine hiç anlamam..:19:

zorla kapatılıyorlarda ondan tatlım. zorlayıpta ne olursa artık. allahla kul arasına karışıyorlar resmen. beni kimse zorlamadı kapandığım içinde çok mutluyum valla.

Bi nişanlıyım demişsiniz,bi evlendik demişsiniz
İçinizden geliyosa kapanın,gelmiyosa başkası için olmaz bu şeyler
İçten gelmeli

ilk cümleni bende yazacaktım :1::1::1: hatta cümleyi iki kere okudum evlimi nişanlımı diye:1::1::1:halda anlamadım ne:53:
2. ve 3. cümlenede katılıyorum

Kızlar benim nişanlım cok iyidir hastır ama bu konuda taviiz yok evlenince. ben ise onunla catışmaktan cok Allaha karsı sorumlulugumu yerine getirme durumunu düşünür oldum.. Ve babam zaten bunu hep istedigi için nişanlımın ailesini bile bile bu işi oldurdu..

Kızlar benim nişanlım cok iyidir hastır ama bu konuda taviiz yok evlenince. ben ise onunla catışmaktan cok Allaha karsı sorumlulugumu yerine getirme durumunu düşünür oldum.. Ve babam zaten bunu hep istedigi için nişanlımın ailesini bile bile bu işi oldurdu..

bacım gözünü sevim evlimisin nişanlımı???

Back
X