tesettür

iklim987

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
2
0
28
merhaba bayanlar ben 20 yasındayım ve tesettüre girdim tabi isteyerek kimsenin zoruyla değil ve tesettüre girdikten sonra daha huzurlu ve mutlu oldum ancak canımdan cok sevdiğim hatta yediğmiz içtiğimiz ayrı gitmeyen her dakika konustugumuz butun sırlarımızı bildiğimiz arkadaslarımın birkaçı ben tesettüre girdikten sonra muhabbetlerini kestiler yanı benim dostum dediğim insanlar meger benim inanıcımı yasamamdan rahatsız olmuslar ve onca yıllık arkadaslıgımızı bitirebiliyorlar . benim anlamadıgım onlarda muslumanlar ve bu Allahın bir emri neden bundan rahatsızlık duyuluyo neden böyle farklı bir bakıs acısı olusuyo müslüman olupta musluman değil gibi yasamak neden? cidden bu konuda cok üzülüyorum

Az önce konu tasindimi bana mi öyle geldi ne yorum yapacağımı sasirdimo_O

Son düzenleme:
Umirsamayin bile bence. Bende ilk kapandigim yıllarda etrafımda tepki aldılarim oldu ama umursamadim . Kendi vicdanına kalmış konusmazlarsa konusmasinlar kapalisin diye. Sacmaliga bak ya nebicim insanlar var

Dar bakış açısı... Benim kapalı arkadaşlarım da var çok açık hatta ateist de var. Gayet de güzel yaşayıp gidiyoruz. Birbirimize saygı duymayı öğrenmeliyiz.

Aranızda bu konuda hiç tartışmalar oldu mu? "müslüman olup da müslüman değil gibi yasamak neden?" kişisel değerlere yönelik saldırı cümlesi anlamına da gelebilir ortamına göre.

Siz kendiniz mutlu ve huzurluysanız hiç bir sorun yok ama bu şekilde herkes fiziken belli etmek zorunda değil, sizin için mutlu olmaları gerekir arkadaşlık hukuğunuz yüzünden ama varsa da böylesi tavırlarınıza katlanmak zorunda değiller.

Herkes inancını özgürce yaşamalıdır. Siz inancınız gereği tesettüre girmişsiniz. O arkadaşlarınız da dar görüşlü insanlarmış. Kafanıza takmayın. Ek olarak şunu da söylemek istiyorum, siz nasıl ki haklı olarak onlara kırılıyorsanız; sizin de "Müslüman olup, Müslüman gibi yaşamamak neden?" düşünceniz de pek farklı gelmedi bana arkadaşlarınızınkinden. Herkes kendi istediği gibi dinini yaşasa her şey çok daha güzel olabilir bence.
Herkesin hayatına kimse karışamaz. :)

Aranızda bu konuda hiç tartışmalar oldu mu? "müslüman olup da müslüman değil gibi yasamak neden?" kişisel değerlere yönelik saldırı cümlesi anlamına da gelebilir ortamına göre.

Siz kendiniz mutlu ve huzurluysanız hiç bir sorun yok ama bu şekilde herkes fiziken belli etmek zorunda değil, sizin için mutlu olmaları gerekir arkadaşlık hukuğunuz yüzünden ama varsa da böylesi tavırlarınıza katlanmak zorunda değiller.
aramızda hiç tartısma olmadı zaten yeni kapandım ayrıca beni üzen seyde en yakın arkadaslıklar böyle nasıl bitebilir onların tepkileri iyi olmasada en azından kötüde olmasaydı keşke

Bu konu ya kapanır ya da çok canlar yakar:KK53:

Ayrıca müslüman olmak sadece tesettürle mi oluyor, arkadaslarinin dinimize bakış açısı seninki gibiyse yaşadığın şey normal bence

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

X