Tesettürde Etnik Giyim Düşündünüz mü?

Setrinisa, ben Osmanlı kıyafetlerini de çok severim. Hatta bilgisayarımda büyük bir oryantalist resimler arşivim var, ayrıca "osmanlıda kadın giyimi" tarzı bol resimli ansiklopedileri param oldukça alırım, resimleri inceleyerek tarzlarını belirlemeye çalışırım. Bir ara tekstil işi yapıp özellikle tesettürlü bayanlar ama isteyen herkes için hem hint kıyafetlerini hem de osmanlı kıyafetlerini, günlük hayat ve abiye için mümkün olduğunca özünü ve tipini koruyarak yorumlamayı düşünmüştüm. hala da vazgeçmiş değilim. bakalım kısmet.

Şuna da utanalım ki, eski kıyafetlerini fotoğraflardan değil de tablolardan bulmak zorunda kalan tek milletiz herhalde...

madem seviyorsun, sana arşivimden birkaç parça. Gerçi bunlar içeride giyilen kıyafetler, dışörtüsü ise feraceydi o zamanlar:

12025987.png

90837767.png

61340016.png

24034266.png

52491282.png

99693656.png

31602926.png

89882043.png

Dış örtüsü ise bunlar işte:
enpahalitabloistanbulha.jpg

2296adsiz.jpg

minenescim hint kültürüne,müziklerine,danslarına,filmlerine yaklaşık 8 yıldır hayran olduğum gibi kıyafetlerine de deli derecesinde aşığım diyeblirim..
olağanüstü güzeller çok farklılar.. ve benim ilgi alanımda..
ben kına gecemde saree giymek isteyenlerdenim..
benim de filmlerden alıntı yaptığım biraz foto var elimde eklerim inşallah..
sende daha çok foto eklersen sevinirim canım..
bu giyim tarzı beni fena cezbediyor )

bu arada şarkhan'a bende baktım var orda epeyce ama çok standartlar

todish, ben de 1999'dan beridir hint kültürüne aşinayım. çok seviyorum.

bu arada, bende bir tane ipek saree var, turquaz-pembe, halam bizzat hindistan varanasiden getirmişti, eğer bulamazsan kınanda giyebilirsin, zaten sarılacak 9 m bir kumaş :D bu teklifimde samimiyim.

Ya canım sözlüm de bana 6 yıl önce, daha 17 yaşımızdayken hollandadaki arkadaşlarından bluz-etek-şal üçlüsü getirtmişti bana, bordo şöyle bol işlemeli. bizde de olsa ya. avrupada her ülkede var neredeyse...

ay canım benim teşekkür ederim düşüncen için opuyorumnanaktan
bulamazsam eğer çalabilirim kumaşını,satarsan tabi )

sagol canım :) ben arap kokenlı bır bayanım belkıde burdan gelıor bu tarz seylerı sevmem bı kere aldım elbıse degısıkdı gerı verdım kaynanm sevmedı:) sımdık aldıgım cok guzel foto mak gorumcemde gelınce cekr koyarım resmını fıkır olur

çok güzel kıyafetler yaaa
teşekkürler tatlım
bende de bir kaç tane farklı elbise var
en kısa zamanda çekip koyarım fotoğraflarını...

Back
X