• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettüre girmek

mervemervemerve

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
4.230
95
113
Arkadaslar öncelikle özur dilerim çünkü dini konularin açılmasının yasak olduğunu biliyorum fakat kendimce beynimi kurcalayan sorular var ve tesetturlu arkadaslarin fikirlerine ihtiyacim var ... Lutfen tartisma ortami olustirmak istemem
Ben nasipse tesetture girmek istiyorum arastirmalar yapiyorum sal esarp baglamayi ogreniyorum evde ve kafama takilan soru su ki bazi yerlerde bayanlarin erkeklere benzememesi acisindan pantalon giymemeleri gerekiyo diyo
bazi yerlerde ise bayanlarin diz kapaklarina kadar tunik giymesi kaydiyla pantolon giymelerinin sakincasi olmadığı yazıyo
Ben bu konuda kesinbi bilgiye ulasamadim bilenler yardimci olursa cok sevinirim

Arkadaslar öncelikle özur dilerim çünkü dini konularin açılmasının yasak olduğunu biliyorum fakat kendimce beynimi kurcalayan sorular var ve tesetturlu arkadaslarin fikirlerine ihtiyacim var ... Lutfen tartisma ortami olustirmak istemem
Ben nasipse tesetture girmek istiyorum arastirmalar yapiyorum sal esarp baglamayi ogreniyorum evde ve kafama takilan soru su ki bazi yerlerde bayanlarin erkeklere benzememesi acisindan pantalon giymemeleri gerekiyo diyo
bazi yerlerde ise bayanlarin diz kapaklarina kadar tunik giymesi kaydiyla pantolon giymelerinin sakincasi olmadığı yazıyo

Aaaay ben de açığım ve kapanasım yok değil var bu sene aşırı bir ilgi oluştu...Pantolon konusuna gelince bence diz kapaklarına kadar olan tunikle gayet normal bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Rabbim nasip eder inşallah :31:

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=449511 böyle bir topik var bekleriz ;) orada daha rahat çözümler bulursunuz bence boşuna konunuz kapanmasın diye diyorum, insanların fikirleri değil ayetin emri geçerlidir nacizane tavsiyem fıkıh ve islami bilgilerin olduğu yerlere bakmanız gerekirse alo diyaneti aramanız.. çünkü herkes kafasına göre birşey söyler ve tartışmaya dönüşür büyük olasıllık

Diyanetin hattına sorabilirsiniz..Alo 190dı sanırım.

Ben de kapalıyim genelde iş yerinde hasta olduğum zaman bol pantolon ve tunık giyiyorum
Burda amaç vücut hatlarını belli etmeyecek tarzda ayrıca dikkat çekmeyecek kıyafet giymek Rabbim hakkında hayırlısını versin Ve daim etsin inşallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aaaay ben de açığım ve kapanasım yok değil var bu sene aşırı bir ilgi oluştu...Pantolon konusuna gelince bence diz kapaklarına kadar olan tunikle gayet normal bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Rabbim nasip eder inşallah :31:

Insallah size de bana da ve tum bayan musluman kardeslerimizin tesetture girmesini nasio eder Allah im
cnm ben bu konuda tereddutluyum malesef icim rahat degil zaten tesetture insallah girdigimde basta alismak amaciyla sıkmicam kendimi birden offff keske 4 4 luk kapanabilsem ozellikle makyaj konusunda uzuluyorum acikcasi kendimi o yuzden tamamen sinirlamicam sogurum yoksa

soru su ki bazi yerlerde bayanlarin erkeklere benzememesi acisindan pantalon giymemeleri gerekiyo diyo

Toplum olarak net bilgiye sahip olmasak bile birbirinin zıttı fikirleri iştahla savunmaya bayılıyoruz...

Hele böyle bir platformda böyle bir mevzu...

Siz iyi niyetle sormuşsunuz ama burada da kesin bilgiye ulaşmanız zor...

Allah gönlünüzden geçeni en makbul şekilde kabul etsin...

SORU: Hocam pardesü altından pantolon giymek caiz midir? CEVAP: Selamünaleyküm.
Kadınların göbekle diz kapağı arası, kocaları dışında herkes için bakılması haram bölgedir. Bir kadının bu bölgesi, kendisi gibi bir kadına hatta kız kardeşine bile haramdır. Bu birinci husus.
İkinci husus: Kadının, avret dediğimiz yerlerini çıplak deri ile görmek haram olduğu gibi üzerine giyilmiş bir elbisenin ayrıntıları belli edecek şekilde iken görülmesi de haramdır.
Pantolon, bu açıdan kadının kocasından başkasının görülmesi haram olan avretini belli etmektedir. Evet üzerine ikinci bir kıyafet olarak ferace ve benzeri bir şey alındığında sokakta bu sıkıntı kalkabilir ancak ev ortamında yani üzerinde o ikinci elbise bulunmadığı durumlarda pantolon kalça ve baldırları belli etmektedir. Kadının çocukları açısından bile bu sakıncalıdır. Hatta kadının kendisi gibi kadınlar açısından bile sakıncalıdır.
Buradan da şu anlaşılmaktadır:
Sadece dışarıda, daha güvenli olacağı için ferace ve benzeri kıyafetin altında giyildiğinde bir sakınca yok gibi dursa da ferace çıktığında sakınca da devreye girmektedir. Bunun için de kadınların pantolon giymeleri şuradan asılarak buradan çekerek bakıldığında caizleşebilir. Bu caizlik takva bir kalbi memnun etmez.
Bir başka husus da dikkatimizden kaçmamalıdır ki o da şudur:
Müslüman kadınlar, illa başkalarının beğenisi ile mi yaşamak zorundadırlar. Bu bir komplekstir. Pantolon için zorlama yapılırken bir de baktık pantolon ‘kot pantolon’ oldu. Hatta, sıcak havalarda bile kadınlarımız ‘kot pantolon’ kumaşından pardüse yaptırıp giymektedirler. Bunun adı taklit midir, zillet midir bilemiyoruz. Bilhassa kadınlar üzerindeki kültür emperyalizmini de dikkate alarak fetva aramamız gerekiyor. Pantolona şöyle veya böyle bir fetva bulunmuş olsa bile bizim, sırf topraklarımızı işgal eden, imanımızı hedef alan düşmanlardan ithaldır diyerek karşı durmamız gerekmiyor mu? Nerede hamasetimiz, nerede büyük büyük cihat lafları? Nasıl olsa Somali’ye fitreleri gönderince İslam adına yapılacak işleri de yapmış oluyoruz. Siyasilerden biri de İsrail karşıtı bir mesaj verince fetihler de gerçekleşiyor! Eyvah, çok endişeliyiz eyvah!
Nureddin YILDIZ

Ben de kapalıyim genelde iş yerinde hasta olduğum zaman bol pantolon ve tunık giyiyorum
Burda amaç vücut hatlarını belli etmeyecek tarzda ayrıca dikkat çekmeyecek kıyafet giymek Rabbim hakkında hayırlısını versin Ve daim etsin inşallah

Cnm iste ben bunu anlayamiyorum tovbe hasa kesinlikle Allah a karsi gelmek istemem an layamadigim bacagimizi genis pantalonda giysek nasil saklayabiliriz ki yani kast ettiginiz pantalon etek pantalon mu yoksa hani bildigimiz normal boru pacali pantalon mu Uo

Insallah size de bana da ve tum bayan musluman kardeslerimizin tesetture girmesini nasio eder Allah im
cnm ben bu konuda tereddutluyum malesef icim rahat degil zaten tesetture insallah girdigimde basta alismak amaciyla sıkmicam kendimi birden offff keske 4 4 luk kapanabilsem ozellikle makyaj konusunda uzuluyorum acikcasi kendimi o yuzden tamamen sinirlamicam sogurum yoksa

Allah bana nasib etmesin canım ben zaten açık değilim sadece başım açık..tereddütlerin varsa iyice düşün çevereye karşı bir açık bir kapalı olmamak için..

Toplum olarak net bilgiye sahip olmasak bile birbirinin zıttı fikirleri iştahla savunmaya bayılıyoruz...

Hele böyle bir platformda böyle bir mevzu...

Siz iyi niyetle sormuşsunuz ama burada da kesin bilgiye ulaşmanız zor...

Allah gönlünüzden geçeni en makbul şekilde kabul etsin...

Amin insallah zaten boyle bi konu acmicaktim ama netten edindigim kesin olmayan bilgiler onun sunun bunu degildi hoclarin aciklamasiydi yani bi okuyorum evet pantalon goyin yaziyo bi bakiyorum hayir giymeyin yaziyo b end e sasirdim buraya da uye oldugum icin buraya sormak istedim

Sevgili arkadaşım, oncelikle hayirli uğurlu olsun. Sana iki sey soyleyecegim pantolon konusunda.
Birincisi: Eger pantolon giymezsem kapanamam da dersen lutfen pantolon giy ustune uzun bir sey giymek sartiyla.
Ikincisi: Eger ben tam kapanmak istiyorum kendimi buna hazir hissediyorum dersen pardesu ya da feracenin altina pantolon giyebilirsin. Hem ferace bence cok ama cok şık duruyor. Ben ferace giyiyorum tabiki şık olduğu için degil tesetture cok daha yakın hissettiğim için. Her sey icin hakkinda hayirlisi olur insallah..

SORU: Hocam pardesü altından pantolon giymek caiz midir? CEVAP: Selamünaleyküm.
Kadınların göbekle diz kapağı arası, kocaları dışında herkes için bakılması haram bölgedir. Bir kadının bu bölgesi, kendisi gibi bir kadına hatta kız kardeşine bile haramdır. Bu birinci husus.
İkinci husus: Kadının, avret dediğimiz yerlerini çıplak deri ile görmek haram olduğu gibi üzerine giyilmiş bir elbisenin ayrıntıları belli edecek şekilde iken görülmesi de haramdır.
Pantolon, bu açıdan kadının kocasından başkasının görülmesi haram olan avretini belli etmektedir. Evet üzerine ikinci bir kıyafet olarak ferace ve benzeri bir şey alındığında sokakta bu sıkıntı kalkabilir ancak ev ortamında yani üzerinde o ikinci elbise bulunmadığı durumlarda pantolon kalça ve baldırları belli etmektedir. Kadının çocukları açısından bile bu sakıncalıdır. Hatta kadının kendisi gibi kadınlar açısından bile sakıncalıdır.
Buradan da şu anlaşılmaktadır:
Sadece dışarıda, daha güvenli olacağı için ferace ve benzeri kıyafetin altında giyildiğinde bir sakınca yok gibi dursa da ferace çıktığında sakınca da devreye girmektedir. Bunun için de kadınların pantolon giymeleri şuradan asılarak buradan çekerek bakıldığında caizleşebilir. Bu caizlik takva bir kalbi memnun etmez.
Bir başka husus da dikkatimizden kaçmamalıdır ki o da şudur:
Müslüman kadınlar, illa başkalarının beğenisi ile mi yaşamak zorundadırlar. Bu bir komplekstir. Pantolon için zorlama yapılırken bir de baktık pantolon ‘kot pantolon’ oldu. Hatta, sıcak havalarda bile kadınlarımız ‘kot pantolon’ kumaşından pardüse yaptırıp giymektedirler. Bunun adı taklit midir, zillet midir bilemiyoruz. Bilhassa kadınlar üzerindeki kültür emperyalizmini de dikkate alarak fetva aramamız gerekiyor. Pantolona şöyle veya böyle bir fetva bulunmuş olsa bile bizim, sırf topraklarımızı işgal eden, imanımızı hedef alan düşmanlardan ithaldır diyerek karşı durmamız gerekmiyor mu? Nerede hamasetimiz, nerede büyük büyük cihat laf
ları? Nasıl olsa Somali’ye fitreleri gönderince İslam adına yapılacak işleri de yapmış oluyoruz. Siyasilerden biri de İsrail karşıtı bir mesaj verince fetihler de gerçekleşiyor! Eyvah, çok endişeliyiz eyvah!

Nureddin YILDIZ
Nurettin hoca nin burada ' ferace ve bebzeri derken oradaki ve benzeri kismina dizleri kapatmak sartiula tunik de giriyor mu acaba
Feraceleri sadece siyah degil de farkli renklerde de alsak altina da pantalon giysem olur mu ki ?
Feraceleri cok begeniyorum lakin kisa dize kadar olanlari da var onlari giyebikir miyim

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=449511 böyle bir topik var bekleriz ;) orada daha rahat çözümler bulursunuz bence boşuna konunuz kapanmasın diye diyorum, insanların fikirleri değil ayetin emri geçerlidir nacizane tavsiyem fıkıh ve islami bilgilerin olduğu yerlere bakmanız gerekirse alo diyaneti aramanız.. çünkü herkes kafasına göre birşey söyler ve tartışmaya dönüşür büyük olasıllık

ben dıyanetın sayfasından degıl ama bı kac hocanın sayfasından bu konuyla ılgılı bılgılere bakmıstım ve bı yerde evet gıyebılırsınız derken bı cok yerde gıymeyın yazıyordu
ben de aslında kesın bı fıkır edınmek ıın konu acmıstım
acıkcası ben ıslamı bı sayfaya soru sormuslugum olmustu ama cevap gelmemıstı dıyanet cevap verıyorsa tabı kı sormak ısterım denıcem sagolun :34:
topıgını ze de bakmak ısterım tabıkı:34:

Sevgili arkadaşım, oncelikle hayirli uğurlu olsun. Sana iki sey soyleyecegim pantolon konusunda.
Birincisi: Eger pantolon giymezsem kapanamam da dersen lutfen pantolon giy ustune uzun bir sey giymek sartiyla.
Ikincisi: Eger ben tam kapanmak istiyorum kendimi buna hazir hissediyorum dersen pardesu ya da feracenin altina pantolon giyebilirsin. Hem ferace bence cok ama cok şık duruyor. Ben ferace giyiyorum tabiki şık olduğu için degil tesetture cok daha yakın hissettiğim için. Her sey icin hakkinda hayirlisi olur insallah..

cok tesekkur ederım illa pantalon demıyorum cnm ama yenı kapanırken dırek pardesuden baslayamıcam gıbı gelıyo zamanla yavas yavas ılerlemek ıstıyorum cunku bı kac tanıdıgım bırden kapandı ve gerı acıldı dayanamadılar
ben 23 yasında kendımce bazı konularda bılınclıyım bı cok seyı beynımde astım gercekten ıstedıgımı dusunuyorum ik yıldı namaz kılıyorum ve benı tesetture yonelten olay şu olmustu bı arkadasımla konu namaza geldı ben kılıyorum dedım ve acık oldugum ıcın cok sasırmıstı ve ben buna cok ama cok uzulmustum .... sonra yavas yavas dusunmeye beynımde hazırlanmaya basladım gercekten de namaz sırasında kapanıp dısarda acılmka cok gucume gıdıyo ..ayrıca eskıden yolda yururken bakan o erkeklerı takmazdım ıcımden terbıyesız derdım ama megersem onların da sanırım gunahına gırıyormusuz bunu bılmıyordum yenı ogrendım ve cok uzuldum ( dogrumu blmıyorum duydum ) zaten artık takmamak da yetmemeye basladı zoruma gıdıyo bakılmak tıksınıyorum kendımden son bı aydır esarp sal ogrenıyorum kıyafetlerde alıcam ama ıyıce kendımden emın olmam lazım
ılıyorum basta oyle pardesu gıyemıcem belkı ama yavas yavas ılerlıcem ınsallah
feracelerı ben de cok begenıyorum ama kendımı dedıgım gıbı basta sıkmama kararı aldım gerı acılmak ıstemıyorum ben normal de de pek asırı acık degılım ama dar pantolon kaprı kısa kollu gıyerdım
bır anda alıskanlıklarını bırakmak zor tabı ama namaz kılarken kendımı cok kapalı gordugum ıcıcn goruntuye alıskınım yalnızca ozellıkle sıcak havaladrda bunalmaktan cok korkuyordum ama umrumda da degıl artık zaten gunun 24 saatını dısarda gecırmıcem nasılsa

Son düzenleme:
Allah bana nasib etmesin canım ben zaten açık değilim sadece başım açık..tereddütlerin varsa iyice düşün çevereye karşı bir açık bir kapalı olmamak için..

cnm acıkcası cevrenın ne dedıgı benı ılgılendırmıyo eskıden cok takıyodum lıse de kapanmama unıde kapanamam vs...
ama artık yok oyel bı dusuncem Allah a sukur tekrar acılmamak ıcın zaten halen dusunuyorum emın olucam ve kapanıcam ınsallah cnm ınsallah sen de tesetture gırersın :21::21::21:

cnm acıkcası cevrenın ne dedıgı benı ılgılendırmıyo eskıden cok takıyodum lıse de kapanmama unıde kapanamam vs...
ama artık yok oyel bı dusuncem Allah a sukur tekrar acılmamak ıcın zaten halen dusunuyorum emın olucam ve kapanıcam ınsallah cnm ınsallah sen de tesetture gırersın :21::21::21:

ben girmek istemiyorumki testtüre inşallah girmem..sana muafakiyetler:44:

Cnm iste ben bunu anlayamiyorum tovbe hasa kesinlikle Allah a karsi gelmek istemem an layamadigim bacagimizi genis pantalonda giysek nasil saklayabiliriz ki yani kast ettiginiz pantalon etek pantalon mu yoksa hani bildigimiz normal boru pacali pantalon mu Uo

Etek pantolonum var ama pantolon olarak kimse görmüyo o derece kamufile edilmiş
Bence kendinı bu kadar sınırlama çok az kimse birden bire çok iyi tesetture girmiştir ben 2005 yılında kapandım ama yavaş yavaş öğrene öğrene sıkılmadan ve tesettürden zevk alarak kapandım
Dışarıda feracemi giyiyorum ama iş yerinde uygun ölçüde önce söylediğim gibi hatlarımi belli etmeyecek şekilde bi tane pantolonum var ve gerçekten bol ki üzerine dizime kadar tunık var öyle giyiyorum
Bak bırak zamana emin ol zamanla kendin giymek istemeyeceksin
İlk başta kapandığım zaman makyaj yapıyordum ama zamanla o örtünün verdiği etkiyle makyajı bıraktım kıyafetime daha dikkat ettim bu başkasının söylemesi ya da uyarması ile değil tamamen kendinle alakalı oluyo zamanla oturuyor herşey ilk kapanmayla kendimize o kadar baskı yapıyoruz ki geri açılmalar bile oluyor Allah o durumlara düşürmesin bizi umarım açıklayıcı olmuştur

cok pardon ben yanlıs okumusum :18:
boyl edusunmene cok uzuldum sasırdım bırazda kusura bakma lutfen
lutfen ınsallah deme en azından olur mu :17: cunku boyle dua etmek yanlıs dıye bılıyorum ben

ben açık giyinmem zaten sadece başım açık onuda örtmeye niyetim yok allahın izni ilke..örtmrk isteyen tüm arkadaşlara allah nasib etsin..

Back
X