Teşhis konulamayan kusma

miv

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
9
0
1
Merhaba 3 ay 10 günlük bir oğlum var.

Sezeryan doğum yaptım doğumdan itibaren ilk iki gün mama+anne sütü, 2.günden sonra sadece anne sütü ile beslendi kilo alımı 10. güne kadar devam etti ancak 10.günde sarı/turuncu parçalı renkte kusunca ben de sağlık ocağına danıştım safrayla karışık olabilir bir defa olursa sıkıntı olmayacağını söylediler ancak kusması devam etti emdikten hemen sonra, 5 dakika sonra, yarım saat sonra diğer beslenmesi geldiğinde de peynir kesiği şeklinde kusuyordu.

Doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoruna götürdük farklı şeylerden şüphelendi ama kan ve ultrasonlar normal çıktı. Reflü dedi anne sütü vermeyi kestik ar mama ve probiyotik kullanmaya başladık doğum sarılığı artmıştı ve kilo almıyordu ilk ay toplamda 200-300 gram almıştı sadece anne sütüyle beslenirken. Mamadan sonra sarılığı geçti kilo almaya başladı doktoru gastroentolojiye yönlendirdi ama ar mama da kusmayı tam kesmedi.

Gastroentoloji de muayne olduk yine fiziki bir sorunu yoktu. Doktorumuz gastrotuss baby kullanmaya başlattı ar mama kullansın ancak anne sütü vermeye de başlayalım size diyet yaptırıp dedi ama ara vermemden kaynaklı sütüm çok azaldı diyet yaptım kusmadı ama diyetle alakası var mı yok mu anlamadık tabi. Reflü yatağına yatmaya başladı şurup eskiye göre olan kusmasını azalttı ama kesmedi.

Son olarak başka bi hastanede gastroentolojiye gittik orada da testlerine bakıldı ve farklı olarak kaka testi yapıldı. Test sonucunda hafif bağırsak enfeksiyonu çıktığı için ve kusması sıfırlanmadığı için alerji mamasına kıvam arttırıcıyla geçtik. Şu an alerji maması ve gastrotuss baby kullanıyoruz.

Bebeğimin sadece basit bir reflüsü varda biz eşeledikçe doğru teşhisten mi uzaklaşıyoruz emin olamıyorum.

Bu durumda nasıl doğru bir yol izleyebiliriz yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum tecrübeli anneler

Bu dönemde yaşadığım stres ve ara vermemden kaynaklı sütüm kesildi. Şimdi her şeyi kenara bırakıp ne olursa olsun emzirmeye devam etse miydim diye pişmanlık duyuyorum. Denedim ama sebat edemediğim için sütüm gelmedi şimdi yeniden başlamak için kendim de dirayet arıyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum

Eğer reflüsü var ise sadece reflü yatağı yeterli gelmez doktor söylemiştir ama yine de tekrar etmekte fayda var emzirirken ya da mama verirken vücudu hafif yukarı doğru pozisyonda olmalı yani gövde yukarı bacaklar aşağı eğimli şekilde çok da dik değil tabii ki hafif eğimli olmalı. tam emzirebilmeniz için de tek göğüsten minimum 20 dakika emzirmelisiniz diğer göğüse geçmeden önce çünkü önce sulu sonra yağlı kısmı gelecektir ve asıl kilo almasını sağlayan yağlı kısım olduğundan tek göğüs emzirmesinin minimum süresini mutlaka doldurmalısınız. şuanda sütünüzün kesilmesi sizi korkutmasın sular kesilip geri gelince çeşmede başta nasıl su gelmez aynı onun gibi memelerimiz ne kadar açık tutarsak o kadar tazyikli gelecektir mutlaka. neden gelmiyor diye hiç stres olmayın. uyarmak için süt sağımı yapabilirsiniz. az da geldiğini düşünseniz emzirin, güzel beslenerek besin değerini artırabilirsiniz sütünüzün biliyorsunuz gıdalar anne sütünü arttırmıyor ama sütün besin değerini arttırıyor. emzirmediğiniz zamanlarda meme masajı yaparak kanalların tıkanmasını engelleyebilirsiniz. emzirdikten sonra direkt düz yatırmayın önce yan yatırıp sonrasında düze çevirirsiniz bebeğinizi. geçmiş olsun umarım iyileşmiştir bebeğiniz

Sütünüzü veremiyorsanız bile keşke sağım yapsanız. En azından kesilmez. Sağım yaptıkça artar.

Ben de bebekken öyleymişim şuan kızım 10 aylık 2 ayına kadar böyle devam ettik. Sonra doktor sende alerjik bebek miydin hikayeni anlat bakalım diyince hepimize dank etti. Tabi o zamanlar imkan çok yok (alerji testi vs) (28 yaşındayım ) deneme yanılma yöntemi ile bulmuşlar alerjimi. Annem de öyle denemediği hastane doktor mama ilaç kalmamış kafamdan bile damaryolu açmışlar.. İnanılmaz kusuyormuşum kanser bile demişler. Taakiiiii sütlü mamaları kesene kadar. Ne zaman sütsüz mama vermişler melek gibi uyumuşum .. Annem çoğu zaman nefesimi dinlermiş ölmüş müyüm diye Kızım da öyleydi alerjik sütsüz mamaya geçtik ( Aptamil Pregomin Syneo ) hiçbir sıkıntımız kalmadı. Onu denediniz mi? Benim sütüm fışkırırdı ama asla emziremedim 2 aydan sonra ..

Teşekkür ederim, beslerken dik tutuyorum, emzirdikten ya da mamadan sonra mümkün olduğunca omuzda ya da kucakta dik tutmaya çalışıyorum mutlaka gaz çıkarıyorum sonra yatırıyorum ama ona rağmen midesinden kaçıp kusabiliyor 1-2 saat geçse bile başta tanımız reflüydü, reflü maması kullanmaya rağmen kesilmeyince ve kaka testinde de enfeksiyon çıkınca inek sütü proteini alerjisi var diye doktorumuz düşündü ve inek sütü proteini içermeyen mamaya başladık. Ben de emzirme serüvenime geri dönmek için uğraşıyorum.

Emzirmeyi ilk bıraktığımda yola sağımla devam etmiştim sonra sağmayı da bıraktım “içiremeyeceğim” diye… Şimdi uğraşmak zorunda kaldım. İlk çocuk olması, lohusalık derken süreci yönetemedim. Fazla abartmış ve üzüntülüydüm. Şimdi üzerine çok uğraşmama rağmen düzelmeyince şikayetleri farkediyorum.

Benim ve eşimin alerjisi yok, bence şanslıydınız ki hikaye bir yerden uyuşunca doğru teşhisi koyabilmişler. Benim denediklerim ar mama, rf mama… bir başka doktor da lr mama denememi söylemişti ama mamaları 3-4 hafta denememi söyledikleri için onu deneyimleyemedim evolvia ile başladığımız için şu an evolvia ar’dan evolvia rf’e geçtik inek sütü proteinlerine karşı alerji ve intolerans, primer veya sekonder laktoz intoleransı için. Sizin de şikayetiniz sadece şiddetli kusma mıydı? Kanlı ya da mukuslu kaka gibi şikayetleriniz olmadı mı?

Ben de başlardaki kusmasını sütümün tazyikli gelmesine bağlıyordum ve sütüm fazla diye yakındığım anlar aklıma gelince kendime çok kızıyorum. Ben de sadece 1, 1.5 ay emzirebildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…