Test yaptirdinizmi ?

Popliteal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2016
51
65
88
31
10 haftalik hamileyim.
Haftaya 2 li test icin doktorum cagirdi.
Meslegim geregi (hemsireyim) 2 li 3lu 4lu testlere hatta seker yuklemesine bile karsi bi insanim.
Herseyin Allahtan geldiginin dusuncesindeyim.
Ama hamileyken oyle degisik duygular icindesinizki. Acaba yaptirsammi diyorum.
%100 sonuc vermiyor bu testler biliyorum.
Ve kesin bi dogrulugu yok.
Ne yapicam bilmiyorum.
Siz ne yapmistiniz ?
Yardimci olun lutfen.

Sahsi dusuncem o tarz twstler resmen insanin dunyasini alt ust edecegi icin hicbirini yaptirmadim varsayalim yaptirdiniz ve istemediginiz bisey ogrendiniz bebeginizle ilgili aldiricak misiniz? Ben hicbir olumsuzluk duymak iatemedigim icin hamileligimde yaptirmadim simdi dunyalar tatlisi bi kizim var cok sukur

Masallah. Bende ayni dusuncedeyim inanin. Allah bagislasin Darisi bana ozaman

2li ve 3 lu testi yaptırmayacagim.. ama şeker yüklemeyi yaptiracagim.. 2li 3lunun sonucu ne olursa olsun gebeligimi devam ettiririm ama gebelik sekerim çıkarsa tedavusinin başlanması gerekiyor bebegimi riske atmak istemem..

Ense kalınlığı zaten olculgudunde aşağı yukarı iki test hakkında bilgi veriyor ense kalınlığı normal ise istersen yapalım diyor beta HCG yi oluyorlar bazen riskli olabiliyor ama riskli çıkan 30 kişiden sadece birinde bu risk gerçeği taşıyor rabbimin emeneti Allah tan gelene bisey diyemeyiz rabbim hayırlı evlat nasip etsin yani ne bileyim imtihanimiz nerde bilemeyiz rabbim kimsenin kaldıramayacağı yük vermez de çok bence irdelemeyin ya yaptırın takilmayin yada yaptirmayacagim dır kafanizdan şilin atın düşünmeyin karar verip çıkın işin icinden

ben yaptırdım. Ama seker yuklemesine emin değilim.. kimisi yaptırılmalı diyor kimisi de yaptırınca şekeri olmayan insanın şekeri cıkıyor diyor .. bilemedim.

2'li testi yaptırdım ben. Tüm olumsuzlukları, yanılma payını biliyordum ve olumsuz bir şey duysamda umursamayacağıma dair kendimi hazırlamıştım. Gerçekten de öyleydi çok fazla panik yapmadım. Sonuç da temizdi. Ama şeker yüklemesi yapılması gerekse daha tedirgin olurum sanki.

Şeker yüklemesine niye karşısın onu çözemedim bende sağlıkçıyım ve gebelik diyabetinin bebek beyin ve akciğeri üstündeki etkileri malum.ikili üçlü tarama yaptır sonucu varsın fikrini gebelik gidişatını değiştirmesin ama seni neyin beklediğini de bil en azından

Testleri yaptırıcam bir de kendi doktoruma sormadan şeker yüklemesi düşünmüyorum. (Aile doktorumuza). Şekerden çekiniyprum biraz zaten aç karnına içebileceğimi de sanmıyorum.

Testleri yaptırıcam bir de kendi doktoruma sormadan şeker yüklemesi düşünmüyorum. (Aile doktorumuza). Şekerden çekiniyprum biraz zaten aç karnına içebileceğimi de sanmıyorum.
Sulandırılıp içilen şekeri içemem dersen onun kutuda meşrubat formu çıktı bilgin olsun içimi kolay

merakımdan soruyorum, niye bazı doktorlar 10. 11. haftalarda ikili teste çağırıyor, niye diğerleri 12. 13. haftada ikili teste çağırıyor.

Eğer bu testleri yaptòrmayacaksanız detaylı ultrason da yaptırmayın çünkü bazı şüpheli durumlar görüyor doktor ve siz bu testleri yaptırmadığınız için söylenen küçük bir şey de olsa kabus olur günler. Ben 2'li ve 3'lü test yaptırdım. Detaylı ultrasona da girdim çok şükür bir şey çıkmadı ama eğer çıksaydı da zaten vazgeçmezdim bebeğimden. Sadece beni nelerin beklediğine hazırlıklı olmaya çalışırdım psikolojik olarak. Yaptırmamak sizin kararınız ama ben yaptırmanızı tavsiye ediyorum.

merakımdan soruyorum, niye bazı doktorlar 10. 11. haftalarda ikili teste çağırıyor, niye diğerleri 12. 13. haftada ikili teste çağırıyor.
11-14 arası yapılıyor ve her doktor kendince doğru olan zamanda çağırıyor. Mesela detaylı ultrasona kimisi 19 haftada giriyor ama benim doktorum 22 hafta en uygun zaman dedi ve o zaman yaptı. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır misali.

Bende çok kararsızdım hatta eşim istemiyordu görümcem üç çocuğuna da yaptırmamıştı çevremde olumsuz sonuçlar alıp sağlıklı bebekler doğuranlar da vardı. Kontrolde yaptırmayacağımızı söyledik ama tam iki saat sonra pişman oldum gittim ve kan verdim. İçinizde kalacağını düşünüyorsanız yaptırsa mıydım acaba derseniz bence yaptırın. Yok ben düşünmem pişman olmam diyorsanız yaptırmayın bence sonuçta çokta güvenilir bir test değil

Şeker yüklemesini bana üç doktor yaptır dedi. Ben de yaptırdım. Hatta bir doktor şeker yüklemesi yüzünden anne - bebek kaybının yaşandığı görülmedi ama kontrol altına alınmayan şeker kötü sonuçlar doğuruyor dedi. Açlık-tokluk kan şekerinde gizli şeker çıkmıyormuş illa şeker yüklemesi gerekiyormuş. Ben 75'lik yaptırdım. Şekerli suyun içine limon sıktılar limonata gibi oldu. Çok şükür bir zararını da görmedim. Iyi ki yaptırdım en azından kafam rahat

Bende ikili testi yaptırdım iyi çıktı sonuçlar ama üçlü ve dörtlü testi yaptırmayı düşünmüyorum çok olumlu yorumlar okuyamıyorum şeker yüklemesini de yaptırmak istemiyorum aslında ama onda kararsızım. ..

Eczane de var limonlusu var tadı kötü değil özellerde tam emin değilim ama 50 tl galiba o civarda
Kendim alıp gitsem kabul eder mi acaba bir sormak istiyorum gidince o zaman. İnşallah kabul eder çünkü geçen gittiğimde birine hazırlamış veriyorlardı görünce bile midem bulandı rakı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…