Erkek İnfertilitesi Testesteronu düşük olup, baraşarıya ulaşanlar var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fundaay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
135
1
96
Kocaeli
arkadaşlar merhaba, testesteronu düşük olup başarıya ulaşan var mı bu gibi vakaların mikro tese şansı var mı??? ne olurrr bişi yazın bizim hormon değerlerinden sadece test. düşük, diğerleri normal, genetik normal.Kaan Hoca da şöyle yazmış:

Aslında hormon değerleri, herhangi bir tedavi şeması için uygun değil. Bu durumda yeni bir mikroTESE denenebilir. Size önerim eşiniz sabahları yarım tablet Klomen almaya başlasın. Yanında da Proxeed plus'dan sabah ve akşamları 1 tane; Endol tabletden de sabahları 1 tane. 1 ay devam edin ve sonunda lütfen buraya gelin, sizleri hastanede göreyim ve ileri tedavinizi planlayalım. İsterseniz şimdiden de buraya muayene için gelebilirsiniz.
Saygılarımla.

asında hiç mikro tese olmadık, 2 yıl önce doğal yoldan bir gebeliğim oldu ve düştü....

ben yanlış yerdeyim galiba, kimse u dertten muzdarip değil ya da herkes kendi arkadaşlarına yazıyorrr

merhaba canım benim eşiminde testesteron değeri 0,7 yani oldukça düşük kaan hoca nın hastasıyız bizde hatta yarın ilaç yazacak yarın hastaneye gidioruz sizin değerler nasıl

ben yanlış yerdeyim galiba, kimse u dertten muzdarip değil ya da herkes kendi arkadaşlarına yazıyorrr

doğru yerdesiniz kardeş herkes iş güç derken bu sıralar pek giremiyor nete galiba.yazışma sıklığı biraz yavaşladı bu sıralar.bizimde test düşüktü emre beyin hastasıyız.2003'teki sonuçları testesteron : 0,097 fsh : 1,08 lh : 0,208 değerleri 1 bile değilmiş testesteronu.7 aylık tedavideyiz son 2 ayı emre bey ile devam ediyoruz.2 ay önceki sonuçları testesteron : 3,72 fsh : 1,46 lh : 0,23.bizim sorun eşimde inmemiş testisten dolayı hipogonadizmli.12 yaşlarında ameliyat olmuş.7 aylık tedavimizde ovitrelle ve de menegon kullandı.şu an 1,5 - 2 aya yakın ovitrelle ve de fostimon 150 kullanıyoruz.emre bey umutlu.eşimin durumunda hormon değerlerinde olupta hatta daha kötü durumda olupta şu an kimisi doğal yoldan veya yardımcı tüp bebek denelerinden çocuğu olanlar çok dedi.stres sıkıntı yapmayın rahat olun.sabırla verdiğim ilaçları kullanmaya devam edin dedi.en kısa zamanda sperm çıkacaktır hiç meraklanmayın dedi.geçenlerde sperm testi yaptırdı sonuç 0 çıkınca aradı sağolsun.ocak sonu veya şubat ortası gibi umutluyum sperm çıkacağından dedi.inş hayırlısı olur.asla yalnız değilsiniz burada.sizlerle aynı sorunları paylaşan birçok arkadaşlarımız var.rabbim şifa versin.en kısa zamanda güzel sonuçlarla haberlerinizle buluşmak dileğiyle... :79: :79: :79:

amin canım geçmiş olsun, bize de preglyn 5000lik iğne verdi. haftada 1 vurulcaz. 10 hafta3. den sonra testerona bakıcaz dedi. mikro tese şansımız var ama test. dengeleyelim önce dedi. normal yoldan çıkar mı deyince de inşaallah dedi. siz aralıksız mı tedavi oluyosunuz emre beye süreci pylaşabilir misin biraz. bizim dr.umuz da emre bey başta tereddütlüydüm kaan bey e mi gitsek diyordum ama ikisinin söyledikleri pek uyumlu değil. emre beyle devam edicez galiba

pamuk yolunuz açık olsun dönüşte paylaş lütfen deneyimlerinizi;inşaallah güzel sonuçlarla, moralle dönersiniz..

pamuk yolunuz açık olsun dönüşte paylaş lütfen deneyimlerinizi;inşaallah güzel sonuçlarla, moralle dönersiniz..

sağol arkadaşım morelimizi bozmayalım lütfen değerler yükselmeyecek diye bir durum yok ortada herkesin anatomisi farklıdır biz kaan hocann hastasıyız bence bundan sonra kaan hocanın yoluyla tedavinizi sürdürün ben hastaneden geldikten sonra gelişmeleri buraya yazarım görüşmek üzere

bugün hastaneye gittik kaan hocanın işi varmış ve hastanede yoktu şaka gbiydi ( raporumuz çıkmıştı 2 tane ilaç yazmış bizde gelmişken kan tahlili ve sperm testini verdik hastaneye yarın sonuçları alacak eşim kaan hocaya gösterecek bakalım ne dicek bilmiyorum bende durumlar böyle canım inşallah herşey güzel olur hepimiz için

Hakkaten şaka gibi. Vardır bir hayır canımcım.İnşaallah güzel sonuçlar çıkar..Siz ne zamandan beri tedavidesiniz.. Biz dün iğneleri blduk Allahıma şükür.. Şimdilik Emre beyle devam edelim bakalım diyoruz ama,belki de açık açık konuşmam lazım ..Çünkü iğneleri verirken normal yoldan çıkış olabilir mi, dedim inşaallah dedi.belki de mikro tese için değerlerle uğraşıyooo ..ayyyy hep böleyim bilio musun

canım eşlerimizden çok biz uğraşıyoruz en azından kendi adıma böyleyim bide ben çok sabırsızım bizim topiğe gelsene orda güzel bir grubumuz var sende dahil ol aramıza

funday kardeş merhaba.emre bey ile 2 ay oldu tanışalı.bizim sorun inmemiş testisten dolayı hipogonadizm.eşim 18 yaşlarından beri sürekli ilaç iğne tedavisi görüyormuş.erken fark edilmiş geç kalınmış geç müdahele edilmiş bir hipogonadizm değil.eşim mayıs 2010'da antalyada başladı tedaviye.eşim devlet memuru.antalyada bir tüp bebek merkezinde üroloji uzmanı vardır diye gittiği hastanede olmayan bir üroloji uzmanı ile başlamak zorunda kaldı.ilk emre bey ile başlayacaktı ama araya düğün v.s girince başlayamadı her neyse hemen tedaviye başlayayım vakit kaybolmadan diye kadın doğum uzmanı ile tedaviye başlamış oldu.bin pişman şu an o merkezle vakit kaybetmekten.ovitrelle haftada 2 defa ve menegon 75 o da haftada 2 defa.5,5 ay geçtikten sonra eşim bu merkezle olmayacak bu iş dedi ve emre beye randevu aldı istanbula gittik birlikte.emre bey sıcak karşıladı muayene ve tetkiklerden sonra umutlu konuştu durumunuz kötü değil verdiğim ilaçları sabırla kullanın 3-4 ay gibi kısa sürede sperm çıkışı olacağını tahmin ediyorum dedi.yine ovitrelle 5 günde 1 ve de fostimon 150 haftada 3 defa.1,5 ay oldu emre beyin vermiş olduğu ilaçları kullanalı.vücudumda değişiklikler hissediyorum dedi.kilo alımı , vücut kıllarının artması v.s gibi değişiklikler olduğunu söylüyor ve emre bey ile olacak galiba diyor.emre bey de sağolsun her sperm testinden sonra arıyor.ocak sonu veya şubat gibi sperm çıkışı olacağını tahmin ediyor.gülüm emre beye güvenin doğru adrestesiniz bu işin en sancılı dönemi sabır sabır sabır...hemen bir anda sonuç alınamıyor.bir de işin püf noktası stres yapmamak ve morali yüksek tutmak.çevrenin etkisi v.s bazen insanı sıkıyor boğuyor ama her ne olursa olsun sabırla , azimle , yılmadan ilaçları düzenli kullanmak.rabbim herkese şifa versin.en kısa zamanda allah hepimizin yüzünü güldürsün...

Allah sanada şifa versin arkadaşım geçmiş olsun evet işin başı sabır allah hepimize nasip etsin inşallah

canım, amin.. sabır önemli evet, inşaallah başarırız sabırlı olmayı ne diyeyim

merhaba fundaay
benimde eşimin hormon sonuçlarına göre test. 100küsürlerde çıktı
değer aralığı ise,düüşüğü 250 civarı
yani baya düşük test. bizde sperm sayısı 1cc de 40milyon
hızlı ileri %14
ultrason görüntüleri iyi ama test.in düşük çıkması çok canımızı sıktı
nette arayıp duruyorum bununla ilgili ((
Allah yardımcımız olsun
dr bi ilaç yazmış ama okuyamadım,siz ne kullanıyorsunuz
faydasını gördünüzmü

eşim de sizin eşinizle aynı idi, sadece testo düşüktü, sperm falan iyiydi, bir doktor testojel verdi, kullandık ve sperm sayımız yere çakıldı, 76 milyondu 9 milyon oldu. Kaan hocaya gittik, direk testo tedavisi verilmez çocuk isteyen adama hata etmişler dedi. ovitrelle iğne ve klomen verdi. 1 ay sonra test yapacağız, inşallah yükselir

geçmiş olsun, bununla ilgili bir hap kullanmıştı( testocap??) 1 ay sanırım,sonra tekrar gittiğimizde normale dönmüştü testo değeri spermlerde artmıştı şükür.
düzelmiştir inşallah sizinde. hayırlısıyla tez zamanda kavuşursunuz bebeğinize

kızlar sizce sperm üretimi için değerler normal mi?

Hormon

FSH : 8,24
LH : 4,18
PROLOKTİN : 29,78
T.TESTOSTERON :6,08
Estradiol (E2) : 38

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…