Tetanos asisi

mrvizmr

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
131
47
298
İzmir
Internette okudugum yorumlarda hep tetanos asisinin 20. Haftadan itibaren yapildigini öncesinin onerilmedigi yazilmis. Saglik ocagi 18. Haftamda bana asiyi yapti.o zaman kadar hic arastrmadigim icin dusunmedim.bu durumu yasayan var mi ? Nedense cok stres yaptim. lütfen bilgisi olan yorum yapsin

Tetenoz asisimi ben niye duymadim bana doktorum hic bahsetmedi bu asidan yaptirmasi gerekli olan biseymiymis eger oyleyse ben 28.haftadayim yaptirmadim daha nolcak simdi saglik ocaginami gitmem gerekli bunun icin

Tetenoz asisimi ben niye duymadim bana doktorum hic bahsetmedi bu asidan yaptirmasi gerekli olan biseymiymis eger oyleyse ben 28.haftadayim yaptirmadim daha nolcak simdi saglik ocaginami gitmem gerekli bunun icin
Canım ben de yaptırmadım. Benim doktorum önermedi. Hamilelikten önce yaptırdığın aşılar yeter dedi. Sağlık ocağı önceki aşılara bakmadan gereksiz yere aşılıyor hamileleri dedi. Sen yine de bi kendi doktoruna danış ama zorunlu değil aşı olman. Eğer hiç olmadıysan okul yıllarında falan o zaman yaptırabilirsin. Ya da için rahat etsin diye tek doz yaptırırsın doktorun yaptır derse. Haftan sorun değil doğumdan önce 2 hafta önceye kadar yaptırabiliyorsun sadece son 2 hafta yapılmıyo çünkü işe yaramıyomuş süre yetterli gelmiyomuş antikorların bebeğe geçmesi için

Cok tesekkkur ederim beni bilgilendirdigin icin zorunlu olmamasina sevindim kucukken yaptirmistim ama yinede bir danisim doktoruma soyledigin gibi tekrar tesekkur ederim :)

ben de doktoruma sordum yaptırabilirsin dedi birinci dozu yaptırdım. ilk dozun koruyuculuğu yokmuş 2.nin 1-3 yıl koruması varmış ben 2.yi yaptırıp bırakıcam. ilkokulda yaptırdığımız aşının koruyuculuğu sanırım 5-10 yıl arası oluyor.. bunu da doktorunuza sorun bence ona göre karar verin..

Canım ben de kafama çok takmıştım aşı olayını haftam geçtiği için falan. Kendi doktorum yaptırma demişti. Emin olmak için enfeksiyon hastalıkları uzmanı bi doktora da sordum asıl onları alanı çünkü. Bana verdiği cevap eğer bebeklik aşıların ve ilkokul lise aşıların tamsa gerek yok 30 yaşına kadar antikorlar kalır, eğer tam değilse de tek doz yeter dedi. Sen de bi enfeksiyon hastalıkları uzmanına sorabilirsin. Kadın doğumcuların çoğu bi zararı olmadığı için yaptır diyip geçiyor ama 2 doza da gerek olmayabiliyormuş çoğu insanda. Önceki aşı hikayene bağlı

Saol canım sorayım.. Ben 30 yaşımdayım oyüzden geçmiştir etkisi illaki.. Tek doz nerde okuduysam koruyuculuğu yok diyor ama onu bilemedim şimdi

17.haftamda yaptırdım doktorumda tavsiye ediyordu 2.dozuda mayısta inşşalh

Saol canım sorayım.. Ben 30 yaşımdayım oyüzden geçmiştir etkisi illaki.. Tek doz nerde okuduysam koruyuculuğu yok diyor ama onu bilemedim şimdi
Ben de internette öyle okudum. Ama direk işin uzmanı enfeksiyon hastalıkları uzmanına sorduğumda tek dozun da 5 sene koruduğunu söyledi. Bence yaptırmadan önce sizde bir enfeksiyon bölümüne sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…