Tetanoz aşısı yardım ltf

elmadag

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
58
2
Demir ilacını yazdırmak iin gittiğim sağlık ocağındaki hemşire bana tetanoz aşısını yapabilmemiz için bebeğin hareketlerini annenin duyması gerekiyor dedi ayrıca 20.hafta ve 28. haftalar arasında tetanoz aşısı yapılabilirmiş.7.ayında yapılan aşı erken doğumu tetikliyor çünkü dedi...Çok şaşırdım hiç bu şekilde bilgilendirileniniz var mı aranızda??
 
bebeğin hareketlerini annenin duyması gibi bişey daha önce hiç duymadım,ama 20-28.haftalar arasında yapıldığını biliyorum,bende 22.haftamda yaptırmıştım,yedinci aydan sonra sakıncalıymış evet,erken doğumu tetikliyebiliyomuşa.s
 
Ben ilk dozunu 24. ve 2. dozunu 28. haftada yaptırdım.
Ne annenin bebek hareketlerini duyması gerektiğini, nede 7. aydan sonra erken doğumu tetiklediğini duymuştum!
 
aynısını bana da burdaki hemşire söyledi.tetanoz aşısını anne bebeğin hareketlerini duyduktan sonra yapıyoruz dedi.
 
bende 20 ve 24 haftalarda yaptırdım ama ilk defa erken doguma neden oldugunu duyuyorum
 
ben yaptırmadım aşı. doktorum gerek yok dedi. nasılsa hastanede steril ortamda doğum yapıcaksın dedi. tetanoz evde, ya da hastane dışında yani ilkel ortamlarda yapılan doğumlar için gerekir dedi.
 
Tetanoz sadece doğumda korumak amaçlı yapılmıyor, Allah korusun tetanoz olma riski evlerimizde, dış çevremizde de vardır. ılerisi için kendimize de yatırım sonuçta.

Allah hepimizi bir avazda kurtarsın..
 
benimde dr 5.ayda yaptırabileceğimi söyledi.ama çokta gerke duyulmadığını anne adayı isterse yaptırıcağını söyledi.
 
20. hafta dolunca yapacaksın demişti doktorum bana.
28 den sonra da yapılmaz dedi.. Sağlık ocağında kimse anne bebek hareketi duysun falan demedi sadece doktorunuzdan 20. haftanın bittiğine ve 28 den düşük olduğuna dair kağıt getirin demişti..Yanlız ben tek doz yaptırdım kimse 2. dozdan bahsetmedi, ayyyyy eksik mi oldu şimdi, gidip doktoru sıkboğaz ediyim mi etmiyimm miii ???????????????????
 
Yaptırdığın yer sana aşı kartı vermedi mi? Bana verdiler ve 2. dozun için hangi tarihte gitmem gerektiğini söylediler. 2. dozu yaptırınca da 3. ve son dozun 6 ay sonra yapılacağını, ve yine tarihi söyledi.
Sağlık ocağıyla görüş bence. Panik yapacak bir durum olduğunu sanmıyorum canım, ama içinin rahat etmesi için sağlık ocağıyla görüş bence..
 
aaaaaa yooo bana kart ve ilerisi için bir tarih vermediler...!!
nassıl iş bu böyle, iyi ki sormuşum, burası da olmasa !!???
 
valla aradım sordum canım ,
doktorunuz tek doz tavsiye etiiyse tek doz yapılır, illa çoklu doz uygulanır diye birşey yoktur dedi hemşire.... ben yarın doktoruma sorayım bunu kontrolde.. hımmmmm değişik uygulamalar mı var yanii bir anlayalım..teşekkür ederim arkadaşım
 
Bana aşı kartı verdiler canım. Hatta ilk dozu başka, 2. dozu mahallemize bağlı olan sağlık ocağında yaptırmıştım. Kart aşı olduğun tarihleri unutmamak içindir, ama sen başka yere not etsende olur.
En güzeli sağlık ocağına gidip konuşmak..
 
ıyi yapmışsın canım. Bak bende dozların doktor isteğine göre olduğunu bilmiyordum - senden öğrendim! :) Bana dr'um sadece tetanoz aşını ol demişti, gittiğim sağlık ocağı da hangi doz olduğunu sordu ve bana toplam 3 dozdan oluştuğunu söyledi ama madem fark etmiyor - o zaman bir sorun yok.

Aslında standart bir uygulama olsa bizim için daha iyi olur, boş yere telaşlanıp, meraklanıyoruz yanlış veya eksik birşey mi yaptık diye.. Bebişlerimize stresten başka birşey değil.

Sen yine de dr'una sor, hatta bizlede paylaşırsan sevinirim arkadaşım.

Bende sana teşekkür ederim :)
 
Yaptırdığın yer sana aşı kartı vermedi mi? Bana verdiler ve 2. dozun için hangi tarihte gitmem gerektiğini söylediler. 2. dozu yaptırınca da 3. ve son dozun 6 ay sonra yapılacağını, ve yine tarihi söyledi.
Sağlık ocağıyla görüş bence. Panik yapacak bir durum olduğunu sanmıyorum canım, ama içinin rahat etmesi için sağlık ocağıyla görüş bence..

bu nedir her yerde farklı mı uygulanıyor.bana 2 doz dediler ve çevremdekiler de hep iki doz olmuşlar.sizinki 4 doz mu ? :uhm:
 
anaaammmm şimdi de 2 doz 3 doz 4 doz meselesi oldu....
ben kesin sorayım bunu doktora yarın bakiimm ne diycek ??
 
bu nedir her yerde farklı mı uygulanıyor.bana 2 doz dediler ve çevremdekiler de hep iki doz olmuşlar.sizinki 4 doz mu ? :uhm:


4 doz değil, toplam 3 doz. 1. dozu Ağustos'ta, 2. dozu Eylül'de yaptırdım. Sağlık ocağında ki hemşire bana 3. dozu Mart'ta yaptırmamı söyledi - normalde bende 2 doz biliyordum ama.

Farklı uygulamalar olabilir - ki olmamalıdır. İyice çorba oldu bu iş!

En temizi ya dr'unuza yada sağlık ocağına sormak. Kafa karıştırmak için de yazmıyorum, bana uygulananı paylaşıyorum! :uhm:
 
26. ve 30. haftalarda vuruldum doktorum kendisi vurdu
saglik ocaklarinda ilaclarin saklanma sekillerinden emin olamam dedi
ve 6 ay sonra da 3. dozu vurulman gerek dedi 4 doz demedi
 
X