tetanoz aşısı*******

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
arkadaşlar aşıyı ne zaman oldunuz bir de dr bana hastanedekini olma özel aldır onların içinde difteri için de madde var dedi bi de çok acıyormu sonrası ateş felan yaptımı

öncelikle acı ve ateş olmadı bende.

ama keşke vurdurmasaymışım hep sağlık ocagındakı hemşirelerin korktumsından dolayı yaptırdım .1.doz yaptırdım 2.doz yaptırmadım .çünkü kadın dogum doktorum aşı yaptırmana gerek yok sen bilrsin istiorsan yaptır demişti

arkadaşlar aşıyı ne zaman oldunuz bir de dr bana hastanedekini olma özel aldır onların içinde difteri için de madde var dedi bi de çok acıyormu sonrası ateş felan yaptımı

bnm doktorum da sağlık ocağına kaydını yaptır 4. ayda aşı olman gerekli bunu da sağlık ocağında olmanda fayda var demişti..ben 1. dozu yaptırdım ateş falan olmadı ancak 3 4 gün falan kolum ağrıdı..bu ayın 10 ' da 2. dozu da yaptıracağım...

tetanoz aşısı hamileler için değil tüm kadınlar için gerekli bir aşıdır.hamileliğe özel bir durum değildir.hamilelikte yapılması sezeryan olması durumunda yada yapılan bir operasyon anında sağlıksız koşullardan zarar görmemek için yapılıyor

ama artık %99 hastaneler ve doğumhaneler gayet streil olduğu için böyle bir risk çok düşük.o yüzden doktorlar çok gerekli görmüyor

ama iki doz yapılan bu aşı bir kadını 10 yıl koruyor.

bende aşı oldum iki doz.sağlık ocağında oldum.hiç acımadı yanmadı sızlamadı bir problem yaşamadım.

sağlık ocağında oldum 2 dozu da..
ateş fln olmadı yanlız bir iki gün biraz ağırlık yaptı,önemsenecek bişiy değildi yanlız.

arkadaşlar anlamadım bana dr aşıyı kendin al sağlık ocağındakini olma dedi ben de istettim içinde sadece tetanoza karşı etkin madde var diğerlerinde difteri için de var mış aman böyle ince eleyip sık dokumamak lazım üffffffffffff

ben yaptırdım kolumda biraz ağrıoldu geçici.yaptırman şart değil ama allah korun yolda ilan acil doğum oldu paslı bir maddeyle temas ettin nolacak riske atma bence yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik onu da ol derim.

çok teşekkür ederim canım ben de oldum sadece kolumda hafif ağrı oldu o kadar nasipse doğumdan sonra da olup dozları tamamlarım

vertigo merhaba
sen beni unuttun ????ben ereğliden ilk başlarda yazışıyoduk sık sık.tüp bebek benimde...hatırladınmı?
nasılsın bebiş nasıl??
bende oldum 2 doz biraz yanma ve sızlama oldu tabi ama önemli değil...herşey bebeklerimizi korumak için
seni görmüyorum mayıs annelerinde ciciler kısmına yazmışsın onu gördüm birtek...

merhaba canım bebeğim iyi ama şu sıralar ben hiç iyi değilim 2 gündür hiç uyku uyuyamıyorum eski takıntılarım tekrara geliyor sanki çok üzgünüm bebekle ilgili hiçbireşyaya felan bakmaya hevesim yok çok korkuyorum depresyona giriyotum diye sen nasılsın bebeğin nasıl sizi takip ediyorum mayıs annelerinde ve aldıklarınza hayran hayran bakıyorum güzel günlerde kullanın umarım

sağol canım biz iyyiz çok şükür
bende gebelik şekeri çıktı insülin kullanıyorum
onun dışında iyi gidiyor.
bende bazen çok sıkılıyorum tuhaf şeyler düşünüyorum.hepimizin başına geliyor canım.
ama güzel iyi şeyler düşün pozitif bak.biz bebeişlerimizi hiç kolay elde etmedik.bunu düşün.onu çok sev konuş korkma git alışveriş yap.süsle bişeyler yap oyalan.
ancak böyle atlatabilirsin.
derin nefes al.ılık süt iç tarçın koy içine bu iyi uyumana yardımcı olacak.
eskiyi düşünme.hep iyi olacak herşey diye bak.
seni öpüyorum bebişe iyi bak
erğliye gelirsen görüşelim mutlka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…