Tetanoz aşısı

Sağlık ocağından arıyorlar benide ordan aradılar 2 kere yapılıyormuş 20. Haftadayım zamanı dedi olurda tetanoz olursan Türkiye şartlarında tedavisi Yok dedi kararsız kaldım

öylemi beni kimse aramadı ilk ay sadece çağırdılar kayıt açtılar sizi ara ara arıcaz dediler sonra kimse aramadı zaten sağlık oacağınada gitmek istemiyordum zırt pırt isabet oldu
17 sinde doktor randevum var bende gittiğimde bir sorayım ama tetanoz aşısını özellikle sezeryan ile doğum yapacaklara öneriyorlar
hergün yeni birşey çıkıyor onu yapın bunu yapmayın insan ne yapıcağını şaşırıyo
şeker yüklemesi yaptırmayacağım kesinde aşıyı biraz araştırmam lazım bakalım ne yorumlar gelecek bende takip edeyim :)

KAÇINCI ayda oluyor bana doktorum birşey söylemedi aşı ile ilgili
benim doktor da söylemedi AMA sağlık ocağı takipte sürekli 25. haftada oluyormuş , ben olmak istemiyorum 5 haziran da olmuştum yılda bir kere yeterli dediler iyice araştırmak lazım .

Ben olmustum. Ayini tam hatirlamiyorum. 20 haftadan sonra oluyor sanirim. İki doz yapiliyor digerinde ne zaman gelecegini soyluyor. Asinin koruyuculugu bebegede geciyor. Dogum esnasinda gobek bagini keserken steril olmayan aletle kesilirse bebek tetanoz olmasin diye. Sezeryandada bir suru alet kullaniyor bu yuzden

Bende internetten araştırıyorum da olunması gerektiği yazıyor. Kendi doktorum da olsan iyi olur dedi ama hala kararsızım
Tetanos aşısı özellikle bebeklerin göbek kordonlarının kesimi sırasında kullanılan bıçak, makas ve bilhassa sezaryen yaptıran bayanların yaralarına değecek eşyalardan bulaşabilmektedir. Çok tehlikeli, sonucu ölüme varan durumları yaşamamak için tetanoz aşısı yaptırmanız gerekir. Çevrenizde de tetanoz aşısı yaptırmayanları uyarmak fayda sağlayacaktır.

Sezeryan olma ihtimaline karşı yapıyorlar . Oda Allah korusun ameliyat sırasında küflü bişeyle teması olur falan diye. Doktorum sadece Bi doz vurul dedi. Fazlası gereksi dedi

Kízlar tetonozu saglík ocaklari yapiyo bundan 10 sene önce yaprirmiştim oğlumda bu bebisimde sağlik ocağina yine kayít oldum takip için yine olmayi düşünüyorum zararsiz bisey aksine bizim sağliğimiz için

Canım ben 21. Haftamda gittim o zaman çağırdılar bebeğin hareketlerini net olarak hissettiğinde yapalim dendi.birincisi o zaman oldu.ikincisi de ondan tam bir ay sonra yapıldı. Ben doğu bölgesindeyim hijyene pek önem verilmediği için doktor yaptırmamın iyi olacağını söyledi yaptırdım.ama şeker testi yaptırmadim ben .Allah hepimize Hayırlı sağlıkli doğumlar nasip etsin.

İlk doz 20. Haftada ikinci doz 25. Haftada yapıldı kızlar bana aksatmayın yaptırın mutlaka

Ben olmustum. Ayini tam hatirlamiyorum. 20 haftadan sonra oluyor sanirim. İki doz yapiliyor digerinde ne zaman gelecegini soyluyor. Asinin koruyuculugu bebegede geciyor. Dogum esnasinda gobek bagini keserken steril olmayan aletle kesilirse bebek tetanoz olmasin diye. Sezeryandada bir suru alet kullaniyor bu yuzden
söylediğin sebeplere bakılırsa mantıklı tabi aşı olmak zararı olacağını düşünmüyorum bende meraktn sağlık ocağını arayıp sormuştum 21. haftada biz sizi arıycaz dediler

Ya ben 20+1 de gittim sağlık ocağına hemşire bu haftada düşüğe sebep olabiliyo 25. Haftada yapıyorum ben dedi o zamana gün verdi valla şaşırdım napıcağımı

Back
X