Tetenos aşısı yaptirmayanlar

Aşılar konusunda benim de kafam çok karışık ama internette araştırırken asi yaptirmadigi için kizamiktan çocuğunu kaybeden birisini de okumuştum aşı karşıtlari yüzünden çocuğumu kaybettim diyordu

kızamık uzun zamandır ülkemizde görülmeyen bir çocukluk dönemi hastalığıydı fakat bildiğiniz üzere çok göç aldık. Suriye vatandaşlarının ülkemize akın akın gelmesi üzerine kızamık tabiri caizde yeniden hortladı. Bu sebeple 9. ayda kızamık aşı kampanyası başladı. normalde aşı takviminde yok fakat değişen şartlar üzere yapıyoruz. Aşılanmak önemli maalesef kimse konunun erbabı olmadan yorum yapıyor. Aşılarımız tamamen ücretsiz ve 2013 yılında hem su çiçeği hem hepatit a aşı takvimine eklendi önceden pnömokok vb. çoğu aşıyı dışarıdan ücretli alıp yaptırıyorlardı. Çok bakanlık ve siyaset yanlısı değilim ama aşı konusunda şanslı bir ülkedeyiz. şimdilik sadece rotavirüs ve meningokok ücretli yaptırılıyor ama ben ilerleyen zamanlarda onlar da aşı takvimine eklenir diye umuyorum :)

ben yaptırmadım canım doktorum gerek görmedi
Bu işin içinden birisi olarak söylüyorum ki doktorunuz güncel bilgilerden oldukça uzakmış sanırım. Daha önceki aşılama öyküsüne bakılmaksızın kadınların her gebeliklerinde aşılanmaları öneriliyor.
Yorum yazan bazılarına da önerim lütfen kulaktan dolma bilgilere ya da internette ne olduğu belirsiz saçma sapan gruplara itibar göstermeyin, doktorların da ebelerin de sizin ve bebeğinizin sağlığına garezi yok, sadece korumaya çalışıyorlar. Daha fazla da yazamayacağım sinirlerim kaldırmıyor

Bu işin içinden birisi olarak söylüyorum ki doktorunuz güncel bilgilerden oldukça uzakmış sanırım. Daha önceki aşılama öyküsüne bakılmaksızın kadınların her gebeliklerinde aşılanmaları öneriliyor.
Yorum yazan bazılarına da önerim lütfen kulaktan dolma bilgilere ya da internette ne olduğu belirsiz saçma sapan gruplara itibar göstermeyin, doktorların da ebelerin de sizin ve bebeğinizin sağlığına garezi yok, sadece korumaya çalışıyorlar. Daha fazla da yazamayacağım sinirlerim kaldırmıyor
İşin içinde biri olduğunuz için soruyorum peki tetanoz aşısı olmadığı için doğum sırasında tetanoza yakalanıp ölenlerin sayısı nedir? Tetanoz ülkemizde çok büyük bir sorun haline mi geldi ki bakanlık bu kadar öneriyor l

Yazmayacağım dedim ama duramıyorum sorun sadece ülkemizde değil, ama evet çok büyük sorun, bazıları saçma sapan gerekçelerle ihmal ettiği için çok büyük sorun... Size istatistik veremeyeceğim ama bütün dünyada öneriler bu şekildedir, ülkemizdeki sağlık camiasının size işgüzarlığı değildir yani.
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6207a4.htm
Linki okuyunuz ya da okutunuz. İyi akşamlar herkese.

Bisey sorabilir miyim .29 haftalık hamileyim bebeğim çok hareketli normal mi . Kızım olacak allahin izniyle inşallah. Bu arada tetanoz u yaptırdım herhangi olumsuz bisey olmadi.bence yaptırmanız sizin ve bebeginiz için iyi olur.a llahim hepimize hayirlisiyla sağlıkla bebislerimizi kucagimiza almyi nasip etsin

Bisey sorabilir miyim .29 haftalık hamileyim bebeğim çok hareketli normal mi . Kızım olacak allahin izniyle inşallah. Bu arada tetanoz u yaptırdım herhangi olumsuz bisey olmadi.bence yaptırmanız sizin ve bebeginiz için iyi olur.a llahim hepimize hayirlisiyla sağlıkla bebislerimizi kucagimiza almyi nasip etsin

Benimkide kız benimkide hareketli hep videoya alıyorum smdi yeni bi oyun keşfettik ben nereye parmağımla dokunsam o oraya tepki veriyor minik minik :)) bu arda herkese cevabı için teşekkür ederim yüksek ihtimalle aşıyı bu sağlık ocağında yarın olup, daha sonra da aile hekimini degistiricem

20 ve 24. Haftada vurulması gerekiyormuş. Doğum esnasında kullandıkları metal eşyalarda bebeğe zarar gelmesin diye bana mantıklı geldiği için aileme hekimimi de çok sevdiğim için gidip yaptıracağım ama inşallah kuduz alışı olduğumdaki gibi 1 hafta hasta yatmam çünkü bünyem kaldıramamıştı. (Köpeğim olduğu için vurdurmuştum)

bana yapmaya gerek yok diyen doktordu kulaktan dolma değil 6 yıl oldu bu arada
ikinci gebelik düşünüyorum allah isin verirse
bu kez ben isterim yapılmasını sonuçta ilk gebelikti bi bilgim yoktu

Tetenos aşısı zorunlu mu gebelikte ? Açıkçası ben 7.5 aylık oldum ve yaptirmadim çağırdılar yarın gelirim dedim gitmedim. Doktorum da birşey demedi. Bugün de aylar geçmiş kalkmış beni arıyor 3 kez meşgule attim, gidip kayinvalidemi aramışlar aşı yaptırmak zorunlu, gelmesi lazım mutlaka falan filan diye. Neden zorunlu ? Kolumdan tutup mu götürecekler ? bu benim tercihimdir. Gitmeme sebebim yanlış anlaşılmasın ama aile hekimimize ve yanındaki hemşireye isinamamam yani o kadar kötü davranıyorlar ki insan zor tutuyor kendini. Bi de bizim burda sağlık ocağının bağlı bulunduğu yer biraz kötü yanı zeytinkoy diye geçer antalyada olan bilebilir. Herkesi aynı kefeye koyup değişik muamele yapıyorlar, buna da müsade edemezdim. Şuan için tasinmadigimiz içinde kaldı öyle.
bulunduğunuz sağlık ocağını taşınmasanız bile hamile olduğunuz için istediğiniz yere veriyorlar ben kaydımı 5 yıldır aldıramıyordum hamile kalınca istersen iş yerine istersen başka bir yere aldıra bilirsiniz dediler bende öyle yaptım yoksa değiştirmiyorlardı tetonoz için bana zorunlu demediler ama doğum sırasında bebeği korumak için yapılması gerekiyor dediler tedavisi felan yok dediler bende oyzüden oldum yoksa zorunlu yaptıman gerekiyor demediler hatta bana doktorunun izniyle yapıyoruz çünkü düşük tehlikesi olan gebeliklerde yapmıyorlarmış .

Ben bugün oldum aşımı. Doktorum 5 yıl içinde olmadığım için olmam gerektiğini söyledi. Bu kadar büyütecek bişey yok aslında iki damla bişey :) bebeği riske atmaktan daha önemli değil.

Yaptırdım arkadaşlar bende bu sabah ilk dozu. Aralık 24 te bidaha çağırdı 2.si için. Şöyle bi durum var dün kayinvalidemin gittiği sağlık ocağına gittik (cok yakin olmalarına rağmen) doktor hanım kabul etmedi. Nereye bagliysan oraya gitmelisin zaten takibi çok zor olur takibini yapamam dedi bi de çok hastası varmış bundan bahsetti. Bizde ikametgahi kayinvalidemlerin üstüne alıp o sağlık ocağında o bayana olmasa bile başkasına gecicez. Bugün bu arada hemşireye dönük oturdum doktor beride masada kaldı. Hiç muhatap olmadım hemşireye döndü ve dedi ki "BUNA" ne yapılacak" :D kavga etmemek tartışmamak için hiç dönmedim bile eşim çok tembihledi çünkü sakın ol diye. Yani ne zaman gitsem hep huzursuzum.

Tetenos aşısı zorunlu mu gebelikte ? Açıkçası ben 7.5 aylık oldum ve yaptirmadim çağırdılar yarın gelirim dedim gitmedim. Doktorum da birşey demedi. Bugün de aylar geçmiş kalkmış beni arıyor 3 kez meşgule attim, gidip kayinvalidemi aramışlar aşı yaptırmak zorunlu, gelmesi lazım mutlaka falan filan diye. Neden zorunlu ? Kolumdan tutup mu götürecekler ? bu benim tercihimdir. Gitmeme sebebim yanlış anlaşılmasın ama aile hekimimize ve yanındaki hemşireye isinamamam yani o kadar kötü davranıyorlar ki insan zor tutuyor kendini. Bi de bizim burda sağlık ocağının bağlı bulunduğu yer biraz kötü yanı zeytinkoy diye geçer antalyada olan bilebilir. Herkesi aynı kefeye koyup değişik muamele yapıyorlar, buna da müsade edemezdim. Şuan için tasinmadigimiz içinde kaldı öyle.

Yapmak zorunda değilsin rahat ol. Diğer yandan bu aşıyı sana yapmak için yapmasınlar. Tam tarihleri bilmiyorum kadın doğum doktoruna sor 20. Hafta ile 28. Hafta arasında yapılıyor. Erken olursa düşük geç olursa da erken doğum riski yüzünden sanırım. Bende yaptırmadım. Henüz karar da vermedim. Prosprktusunu bulup öyle karar vermem lazım.

Yaptırdım arkadaşlar bende bu sabah ilk dozu. Aralık 24 te bidaha çağırdı 2.si için. Şöyle bi durum var dün kayinvalidemin gittiği sağlık ocağına gittik (cok yakin olmalarına rağmen) doktor hanım kabul etmedi. Nereye bagliysan oraya gitmelisin zaten takibi çok zor olur takibini yapamam dedi bi de çok hastası varmış bundan bahsetti. Bizde ikametgahi kayinvalidemlerin üstüne alıp o sağlık ocağında o bayana olmasa bile başkasına gecicez. Bugün bu arada hemşireye dönük oturdum doktor beride masada kaldı. Hiç muhatap olmadım hemşireye döndü ve dedi ki "BUNA" ne yapılacak" :KK70: kavga etmemek tartışmamak için hiç dönmedim bile eşim çok tembihledi çünkü sakın ol diye. Yani ne zaman gitsem hep huzursuzum.

Yokmu bunların yöneticisi şikayet edin. Ya da kavga etmekten çekinmeyin diyeceğim ama bebek doğsun öyle kavga edersiniz.

bana yapmaya gerek yok diyen doktordu kulaktan dolma değil 6 yıl oldu bu arada
ikinci gebelik düşünüyorum allah isin verirse
bu kez ben isterim yapılmasını sonuçta ilk gebelikti bi bilgim yoktu

O zaman gebelik başlamadan önce git yaptır sonra gebelikte endişe edip durmasın bir etkisi olur mu diye. Ben şimdi çok pişmanım geçen sene akıl edip yaptırmadım şimdi yaptırsam mi yaptırmasam mi diye

Back
X