THY pilotundan UFO itirafları!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
fft107_mf5175412.Jpeg

http://www.radikal.com.tr/turkiye/thy_pilotundan_ufo_itiraflari-1397054
RADİKAL - THY'de yıllarca görev yaptıktan sonra son uçuşunu yaparak emekli olan kaptan pilot İbrahim Bilir, 5 yıl önce Osaka- İstanbul uçuşu sırasında yaşadıkları sonrası, UFO olarak adlandırılan tanımlanamayan ucan cisimlerin varlığına artık inandığını söyledi. HaberTürk'ten Gökhan Artan'a konuşan Bilir, o seferi şöyle anlattı:

'2010 yılındaki Osaka'dan dönüşte aynı rotada devam eden biz de dahil 4 uçağın ekibi o nesneyi gördük. Geldi üstümüze çıktı. Sağ çaprazda üstümüzde devam etti. Kuvvetli bir ışık gördük, gümüş renginde ve bakamıyorsunuz UFO'nun şeklini görmedik. Çok yakınımıza geldi.UFO'ya ben inanmıyordum, o görevde inandım. 5 senedir inanıyorum' dedi.

Türk Hava Yolları'nın tecrübeli kaptan pilotlarından 40 yıllık pilot İbrahim Bilir (63), yaş haddinden emekli oldu. İzmir -İstanbul seferinden sonra bayrağı THY'de kaptan pilot olan oğlu Göker Bilir'e teslim eden Bilir'i ailesi ve sevenleri de yalnız bırakmadı. Devlet adamlarının seyahat ettiği VIP uçaklarında da pilotluk yapan Bilir, ilginç bir anıyı da gazetecilerle paylaştı.

201507141157_30411834.gif

THY pilotu Selahattin Sivri'nin 27 Ekim 1989'da yaşadığı UFO karşılaşma olayı Hürriyet'te böyle yar almıştı.

Varlıkları tartışma konusu olan ve UFO diye adlandırılan tanımlanamayan uçan cisimlerle uçuş sırasında karşılaştığını söyleyen Bilir, 2010'daki Osaka-İstanbul seferinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

'3 pilot uçuyorduk. Kalkıştan 6 saat sonra 38 bin feet'te (11 bin metre) 4 uçak aynı yönde uçuyorduk. Önümdeki yine THY'nin Şangay'dan gelen uçağı, arkamdaki Lufthansa uçağı vardı. Yaklaşan kuvvetli bir ışık gördük. Çok yakınımıza geldi. Gümüş renginde ve bakamıyorsunuz; gözlerinizi açamıyorsunuz. İnanılmaz bir güç, kuvvet vardı onda.Değişik bir şey, yakıyor gözünüzü. Bizim uçaktaki her 3 pilot da gördü.O geldi üstümüze çıktı. Sağ çaprazda üstümüzde devam etti. Bunlar 35-45 saniye arasında gerçekleşti'

GÖZ YANILMASI DEĞİLDİ
İbrahim Bilir, "Göz yanılması olabilir mi?" şeklindeki bir soruya "Dolayısıyla 4 ekip aynı anda görüyor. İşin garip tarafı herkes kendi üstüne geldiğini sanıyor. Bir kişi olsam halüsinasyon dersin ama 4 uçağın da ekibi gördü" dedi. Psikiyatristler, iki kişinin aynı anda ve aynı halüsinasyonu görmesinin imkansız olduğunu belirtiyor

THY'NİN BİR EKİBİ DAHA GÖRMÜŞTÜ
THY kaptan pilotlarından Selahattin Sivri 1989 yılının Ekim ayında Zürih-Antalya seferini yaparken ‘uçan daire gördüğünü şöyle anlatmıştı, "38 bin feet'teydik. Yugoslavya hava sahasında sol üstümde, 2 bin metre uzaklıkta bir cisim gördük. Önce uçak zannettik. Ancak ışık kümesi dikkatimizi çekecek şekilde keskinleşince, ne olduğunu merak ettik. Işık kümesi, 10 dakika sonra önümüze geçti. Birdenbire 3 ana renge büründü. Normal uçaktan birkaç misli büyük bir şekilde önümüzde uçmaya başladı. İstanbul kule ile bağlantıya geçtiğimizde böyle bir cisim görmediklerini söylediler. Cisim, rengarenk ışıklarını saçarak 44 bin feet'e yükseldi ve beyaz ışık topu haline dönüştü. Sonra keskin bir beyaz ışık topu halinde yükselerek kayboldu."

DÜNYADA DAHA ÖNCE YAŞANAN OLAYLAR

201507141202_2784f0e5-e97e-4f10-8b47-bfb1346cea36142.jpg

-14 Ekim 1947, Arizona: J.L. Clark yaklaşık 3 bin metre yükseklikte, saatte 600 kilometre hızla uçarken kırmızı renkte 3 metrelik belirlenemeyen cisim gördüğünü rapor etti. Bu olay, projede yer alan ilk rapor oldu.
-15 Kasım 1952, Fusuoka: Japonya'da P-61 tipi uçakta uçan iki pilot bir anda radarda belirlemeyen 6 cismin uçtuğunu gördüler. Bu cisimlerden sadece bir tanesinin radarda görüldüğü belirtildi.
-4 Mart 1960, Iowa: Iowa'da uçan bir pilot elips şeklinde 3 cismin hızla yükseldiğini gördü. Pilot yanındaki fotoğraf makinası ile cisimlerin fotoğraflarını çekti. İnceleme sonrasında cisimlere fotoğraf karelerinde rastlanmadı.
-29 Ocak 1969, Japonya: T-33 eğitim uçağı ile uçan iki Amerikan pilotu beyaz bir cisim gördüler. Elips biçimindeki bu cisimler uçağı yaklaşık 10 dakika takip etti.

(Habaertürk / Gökhan Artan)

Evrende yada uzayda tam olarak sayısı bilinmemekle beraber miyonlarca galaksi var. Bizim içerisinde olduğumuz galaksi samanyolu galaksisi. Yani bizim güneşimiz gibi (hatta daha büyük) milyarlarca güneş var. Bizim Güneş sistemimiz uzayda bir kum tanesi gibi.. Uzaylıların bizim güneş sistemimizde bulunduğu zannediliyor, bizim gezegenlerden geldiği düşünülüyor; ancak, hiçbir belirti net bir şekilde bulunamadı o teknolojiye ait bir yerleşke falan bizim güneş sistemimizde yok. İşte tamda bu noktada; muhtemelen o uzaydaki başka sistemden gelen uzaylılar oluyor. Biz daha onlar kadar teknolojimizi geliştirip açılamadık, ancak adamlar belli ki bunu başarmış diğer galaksileri merak edip dolaşıyorlar.

Bir pilotla sohbet etme imkanınız olursa size bir sürü ufo hikayesi anlatacaktır. Ömürleri havada geçen adamların bu tip şeylerle karşılaşma ihtimalleri çok yüksek.

"ufo" çok geniş bir kavram, yalnızca uzaylı olarak algılamamak lazım."Tanımlanamayan uçan nesneler" herhangi bir nesne olabilirler, ve istanbul'daki kulenin göremediği bir nesne umalım uzaylı olsun; kim-olduğunu-bilirsiniz-siz'lerin görünmez casus uçakları falan olmasın, daha zararsız.

bende bir gece gökyüzünde garip garip bir anda aydınlanan bir anda kaybolan ardarda ışıklar gördüm,baktım yıldız desen değil,uçak desen değil,kocamı kaldırıp göstericem ama biz gelinceye kadar kaybolur elimde kanıt olsun diye telefonun videosuna falan çekiyorum,hemen koşarak gittim kocamı uyandırdım,bak bak şuraya bak ne bu,ufoya benziyor dedim heyecanla,kocam yarı açık gözleriyle karşıda ki disconun dışarıya verdiği lazer ışığı o dedi:KK14:

işte o gün bugündür ufolara inanmıyorum:63:eğer varsa da kesin onlarda kendi memleketlerinde bizim pilotlar için uzaylı gördük demişlerdir:KK48:

Biliyorduuumm bi gun buraya geleceklerini biliyordummm. Ben inaniyorum yaa uzaylilara. Uzay cok buyuk. Bizim galaksi kum tanesi kadar falan kalir heralde. Eger uzaylilar bizim galaksideyse gelmeleri zor olmaz. Farkli galaksidelerse gelmeleri milyarlarca yil alabilir. Zaten bizim bu gokyuzunde gordugumuz yildiz goruntuleri de kac milyar yil oncenin goruntusu. Belki suan gokyuzunde gordugumuz cogu yildiz sönmustur bile. Bilim adamlarimizin da isi zor. Uzayda simdiki zamani goremiyilar ki hep gecmisi goruyolar. Kim bilir neler gormuslerdir de cogu bizden saklaniyo. Su 51. Bolge midir nedir amerikadaki onlar uzaylilarla tanismis bile olabilir de bizden sakliyolar. İnsallah kotu emellerine alet etmezler yavrucaklari :KK70: :KK70:

Simdi bende gördügümü söyleyecegim.Ramazan ayiydi. 2000 senesi falandi.Esimi uyandirdim..Söyle bakti olabilir dedi yatti.Benim aklimada resmini cekmek gelmedi.Sonra bu Ufo gibi sey kuzey batiya Dogru gitti.Daha sonra ilginc bir olay gerceklesti.Televizyonda ayni benim gibi ayni gün ayni saate ve ayni istikamette Ufo gördüklerini söyleyen pilotlar cikti..Hatta esim de kameraya cekmedigine pisman oldu..Aslinda o da bana inandi.Cünkü gercekten cok farkli bir Seydi arkadaslar..esim disinda kimse inanmadi ama ben o günden beri inanmaya basladim.

bende bir gece gökyüzünde garip garip bir anda aydınlanan bir anda kaybolan ardarda ışıklar gördüm,baktım yıldız desen değil,uçak desen değil,kocamı kaldırıp göstericem ama biz gelinceye kadar kaybolur elimde kanıt olsun diye telefonun videosuna falan çekiyorum,hemen koşarak gittim kocamı uyandırdım,bak bak şuraya bak ne bu,ufoya benziyor dedim heyecanla,kocam yarı açık gözleriyle karşıda ki disconun dışarıya verdiği lazer ışığı o dedi:KK14:

işte o gün bugündür ufolara inanmıyorum:63:eğer varsa da kesin onlarda kendi memleketlerinde bizim pilotlar için uzaylı gördük demişlerdir:KK48:
:KK70::KK70::KK70:güldürdün sabah sabah , ( sabah olması sıkıntı değil iyi oluyor , bir de akşama olursa değmeyin keyfime :KK53:) :KK70:

Onlarin haber bultenlerinde de bizimkiler cikmistik ufo pilotu vijiviji ayni gun icinde 5 tane cok hizli hareket eden cisim farketti... yakinkasip uzerlerine aracini parketmek istedi ama uzaylilardan korktugu icin gozlerine gozlerine selektor yapip hizla vijiviji grzrgenine gero dondu :p

Simdi bende gördügümü söyleyecegim.Ramazan ayiydi. 2000 senesi falandi.Esimi uyandirdim..Söyle bakti olabilir dedi yatti.Benim aklimada resmini cekmek gelmedi.Sonra bu Ufo gibi sey kuzey batiya Dogru gitti.Daha sonra ilginc bir olay gerceklesti.Televizyonda ayni benim gibi ayni gün ayni saate ve ayni istikamette Ufo gördüklerini söyleyen pilotlar cikti..Hatta esim de kameraya cekmedigine pisman oldu..Aslinda o da bana inandi.Cünkü gercekten cok farkli bir Seydi arkadaslar..esim disinda kimse inanmadi ama ben o günden beri inanmaya basladim.

Biz de gördük bundan 6-7 sene önce. Gecenin bir vakti terasta otururken tepemizde turuncu bir küre belirdi. Bildiğin küre ama ve çok yakın 100-150 metre yukarıda. Hareket etmiyordu. Öyle havada asılı duruyor. Uçak desen değil, havada asılı duramaz. Helikopter olsa pervane sesini duyarız. Dedim şimdi içinden ışık çıkacak alıverecekler bizi yukarı. Eşim videoya çekti, bir sürü foto çektik. Ama belli olmuyor işte fotoğrafta falan doğru düzgün. 2-3 dakika sonra yukarı doğru küçüle küçüle gitti, gözden kayboldu.

Bende 99'da gördüm bir UFO, gece çamaşır asmaya çıktığımda belirdi, eşim inanmadı ya da öyle görünmeye çalıştı, onla ilgili hikayede anlatacağım size:-) neyse benim gördüğüm UFO'ydu, o gece aynı saatlerde başka bir tanıdıkta görmüş çünkü ve uçak, dilek balonu, lazer vb olamaz, hızlı hareket eden acayip birşeydi.

Dedim ya eşim inanmamış gibi göründü diye bundan 5 yıl önce falan, yine ben gece çamaşır asmaya çıktım, Allah'ım nasıl parlak bir Işık geliyor karşımızdaki tepeden anlatamam, balkon ve oda bildiğiniz ay gibi parlıyor ışıktan ama Işık arada yok oluyor, eşime seslendim usulca, sanki UFO sesimi duyup kaçacakmış gibi:KK70: eşim bir geldi şok:KK57: Işık öyle böyle değil, dedi bu normal değil Mune, birde ışığın bulunduğu tepe Issız bir yer, kesin bunda bir iş var, videoyu çekiyor, izliyor falan, Işık arada yok oluyor, eşim Jandarmayı aradı, Jandarma geldi onlarda şok:KK57:
Dediler tepeye gidelim, eşimde gitti, sürekli beni arıyorlar Işık duruyor mu diye, eee duruyor, aaa şimdi kayboldu derken bunlar tam konumu buldular veeee:KK70::KK70: meğer bizim tepede dizi çekiliyormuş, o ışıkta epey güçlü bir projektörmüş, tepeden Işık versin diye vinçle bir indirip bir kaldırıyorlarmış:KK70::KK70::KK70:
Ama inanın o an jandarma, eşim ve haber verdiği arkadaşlarının yaşadığı hayal kırıklığını anlatamam:KK70:
Büyük bir haber yakalamışlardı oysa:KK70:

Bende 99'da gördüm bir UFO, gece çamaşır asmaya çıktığımda belirdi, eşim inanmadı ya da öyle görünmeye çalıştı, onla ilgili hikayede anlatacağım size:-) neyse benim gördüğüm UFO'ydu, o gece aynı saatlerde başka bir tanıdıkta görmüş çünkü ve uçak, dilek balonu, lazer vb olamaz, hızlı hareket eden acayip birşeydi.

Dedim ya eşim inanmamış gibi göründü diye bundan 5 yıl önce falan, yine ben gece çamaşır asmaya çıktım, Allah'ım nasıl parlak bir Işık geliyor karşımızdaki tepeden anlatamam, balkon ve oda bildiğiniz ay gibi parlıyor ışıktan ama Işık arada yok oluyor, eşime seslendim usulca, sanki UFO sesimi duyup kaçacakmış gibi:KK70: eşim bir geldi şok:KK57: Işık öyle böyle değil, dedi bu normal değil Mune, birde ışığın bulunduğu tepe Issız bir yer, kesin bunda bir iş var, videoyu çekiyor, izliyor falan, Işık arada yok oluyor, eşim Jandarmayı aradı, Jandarma geldi onlarda şok:KK57:
Dediler tepeye gidelim, eşimde gitti, sürekli beni arıyorlar Işık duruyor mu diye, eee duruyor, aaa şimdi kayboldu derken bunlar tam konumu buldular veeee:KK70::KK70: meğer bizim tepede dizi çekiliyormuş, o ışıkta epey güçlü bir projektörmüş, tepeden Işık versin diye vinçle bir indirip bir kaldırıyorlarmış:KK70::KK70::KK70:
Ama inanın o an jandarma, eşim ve haber verdiği arkadaşlarının yaşadığı hayal kırıklığını anlatamam:KK70:
:KK70::KK70::KK70:nefes almadan okuyordum :KK57:, hadi beee dedim sonra, çok yaklaşmıştınız ufo gerçeğine :KK48:

Çamaşırları hep gece mi seriyorsun oraya takıldım ben :KK53:

Gece camasir asmiyorum ben korkuyorum. Korkmakta hakliymisim:KK53:

Çamaşırları hep gece mi seriyorsun oraya takıldım ben :KK53:

Gece camasir asmiyorum ben korkuyorum. Korkmakta hakliymisim:KK53:
Bende yıllardır alışkanlık, gündüz çok nadir çamaşır yıkarım, çoğu işimi gece yapıyorum, çamaşır asmaya her çıktığımda Gözlerim gökyüzünü tarıyor:KK70:
Eşim:-Mune birgün UFO seni gerçekten alıp götürecek diyor, bende orda net varsa KK'ye girebildiğim sürece sorun yok diyorum:KK70::KK70:

Pilot olmaya gerek yok.
Ben de çok net gördüm.
Eğer açıklaması başka birşey değilse tabi :)
O zamanlar kamerali telefonum yoktu ki çekip birilerine gostereyim.

X