THY uçuşlarında Kürtçe anons yapılacak mı?

exmadon

İtina ile kına yakılır!...
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
954
858
303
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, uçaklarda Kürtçe anons önerisine ilişkin, "Herkes resmi dilimizi biliyor. Onun için çığırından çıkarmamak lazım. Benim düşüncem resmi dil yeterlidir" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iç hat uçuşlarında uçaklarda Kürtçe anons yapılması önerisiyle ilgili, "Anonslar başka dilde nasıl yapılıyor; başka bir ülkenin vatandaşı varsa onların zorluk çekmemesi için İngilizce, Arabistan'a gidince Arapça anons yapılıyor. Türkiye'de resmi dilimizi bilmeyen var mı? Herkes resmi dilimizi biliyor. Onun için çığırından çıkarmamak lazım. Benim düşüncem resmi dil yeterlidir" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Bakan Yıldırım, Akil İnsanlar Heyeti'nin havayolu işletmelerinin iç hat seferlerinde Kürtçe anons yapılması yönündeki önerisini değerlendirdi. Anadilde özel okullarda öğrenim görme imkanının demokratikleşme paketi içerisinde yer aldığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bir ülkenin resmi dili bellidir. Türkiye'nin resmi dili Türkçe. Resmi dil hepimizi bağlar. Anonslar başka dilde nasıl yapılıyor; başka bir ülkenin vatandaşı varsa onların zorluk çekmemesi için İngilizce, Arabistan'a gidince Arapça anons yapılıyor. Türkiye'de resmi dilimizi bilmeyen var mı? Herkes resmi dilimizi biliyor. Onun için çığırından çıkarmamak lazım. Benim düşüncem resmi dil yeterlidir. Diğer konu da zaten imkanlar ortadadır. Öğretim için bir engel yoktur. İkinci bir dil, ana dil öğretiminde engel yoktur. Kurslar vardır, üniversitede enstitüler vardır, öğrensin. Ama resmi dilimiz hepimizi bağlayan bir dildir. Bunu tartışma konusu yapmamamız lazım."

Sayın Yıldırım gayet yerinde ve doğru bir açıklama yapmış, hazır böyle bir konu açılmışken, anadilde eğitimle ilgili adımlar atılmaya başlanmış, dün gece CNNTÜRK'te Rize'de bir ilköğretim okulunda lazca eğitime başlandığını seyrettim, bu beni mutlu etti, anadilde eğitim gibi imtiyazların herkese tanınması gerektiğini savunuyordum, Karadeniz'li çocukların lazca öğrendiklerini görünce işte budur dedim, seçmeli ders olacakmış, bu iyi bir haber.

Ama Sayın Yıldırım'ında dediği gibi resmi dil hepimizi bağlar, çığrından çıkarmamak lazım, orda burda anonslara kadar yansırsa o zaman diğer anadillerde anons yapmak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…