Gebeliğe Hazırlık Tıbbı genetik sonucundan anlayan varmı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Admin9595

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2020
970
En iyi cevaplar
1
195
33
20211103_145231.webp

tekrarlayan düşükleriniz mi vardı.

Var mutasyon çok ciddi olduğunu sanmam. Ama önlem amaçlı kan sulandırıcı kullanmanızı öneren doktora gidin.

Var mutasyon çok ciddi olduğunu sanmam. Ama önlem amaçlı kan sulandırıcı kullanmanızı öneren doktora gidin.
Genetik doktoru kadın doğuma gönderdi ama sizce hamilelik planlayınca mı gitmeliyim şimdi mi

Kan pıhtılaşması sorununuz var, gebelik düşünürseniz gebelik zehirlenmesine de sebep olabilir. Doktorunuz kan sulandırıcı verecektir geçmiş olsun

Genetik doktoru kadın doğuma gönderdi ama sizce hamilelik planlayınca mı gitmeliyim şimdi mi
Önceden gerek olduğunu sanmıyorum. Folik asiti ihmal etmeyin. Ve dediğim gibi bu sonuçlara normal diyen değil kan sulandırıcı öneren bi doktorla devam edin. Kan sulandırıcı korkulacak bir şey değil tüp bebek tedavisinde. Bu testler yapılmamışsa bile önlem amaçlı kullanılabiliyor.

Pozitif olmadan gitmenizin bir anlamı yok .
Keza bu durum Dünya'da halen tartışılan bir konu.
Bende taşıyıcıyım üstelik iğne kullanmam da gerekecek eğer gebelik oluşursa.
Burda önemli kalem Faktör V geni , yani sizde tek (A1298C ) olan gende taşıyıcılık görünüyor bu da kan sulandırıcıya ıhtıyac olmaması demektır .

Heterozigot da olsa var işte mutasyon. Normal olsa tüm genlerin karşısında normal yazar. 🤷🏻‍♀️
Her mutasyona ilaç gerekmez canım .
düşüklerin veya kimsayal olan gebeliklerin bu testin üstünde bir de Karyotip Analiz testi yapılması gerekir .
Öyle olsaydı her gebe ilaç kullanırdı .

Pozitif olmadan gitmenizin bir anlamı yok .
Keza bu durum Dünya'da halen tartışılan bir konu.
Bende taşıyıcıyım üstelik iğne kullanmam da gerekecek eğer gebelik oluşursa.
Burda önemli kalem Faktör V geni , yani sizde tek (A1298C ) olan gende taşıyıcılık görünüyor bu da kan sulandırıcıya ıhtıyac olmaması demektır .
Ama doktor kan sulandırıcı verecek kadın doğum dedi

Heterozigot da olsa var işte mutasyon. Normal olsa tüm genlerin karşısında normal yazar. 🤷🏻‍♀️
Aynen demi bende o yüzden sormak istedim bi tane daha test yaptılar onda bi sorun yok dedi

Kan pıhtılaşması sorununuz var, gebelik düşünürseniz gebelik zehirlenmesine de sebep olabilir. Doktorunuz kan sulandırıcı verecektir geçmiş olsun
Peki kan pıhtılaşması suyun erken gelmesine sebep olabilir mi sizce

Her mutasyona ilaç gerekmez canım .
düşüklerin veya kimsayal olan gebeliklerin bu testin üstünde bir de Karyotip Analiz testi yapılması gerekir .
Öyle olsaydı her gebe ilaç kullanırdı .
Ortada kayıp varsa önlem amaçlı bile verilebilen bi ilacı kullanmanın nesi zarar olabilir peki? Zaten bu kayıplarla karyotip analizi de yapılmış olmalıydı.

Ortada kayıp varsa önlem amaçlı bile verilebilen bi ilacı kullanmanın nesi zarar olabilir peki? Zaten bu kayıplarla karyotip analizi de yapılmış olmalıydı.
Yani hiç bişey yapılmayacaksa neden bu testi yaptırdım ben

Back
X